Alanya Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2023 - 12:00, Güncelleme: 11.10.2023 - 11:53
 

Alanya Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı

Alanya Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı
Alanya Üniversitesi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı.Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Azerbaycan Baş Ticaret Danışmanı Yakup Sefer, fuarda Alanya Üniversitesi standını ziyaret etti. Üniversitenin eğitim danışmanları gençlere eğitim programları, Alanya’da eğitim almanın ayrıcalıkları hakkında detaylı bilgiler aktardı. Azerbaycanlı öğrenciler; eğitim danışmanlarıyla yaptığı bire bir görüşmelerde, Alanya Üniversitesinin modern kampüs imkanları, akademik üstünlüğü ve uluslararası öğrencilere sunduğu ayrıcalıkları daha yakından tanıma fırsatı buldu. Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Baş Ticaret Danışmanı Yakup Sefer, fuarda Alanya Üniversitesi standını ziyaret etti."Yılda 4 ay süreyle bir veya iki kez yabancı ülkelere gönderiyor"Alanya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Christine Farami, fuar hakkında görüşlerini dile getirdi. Öğrencilerin eğitim deneyimini zenginleştiren, kişisel gelişimlerine katkı sunan programlar hakkında bilgiler verdiklerini söyleyen Christine Farami, fuara ilişkin şu sözlerle sürdürdü:“Alanya’da yüksek öğrenim görmek isteyen Azerbaycanlı öğrencilere; Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mimarlık, Çizgi Film ve Animasyon, İletişim ve Tasarımı, Bilgisayar Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Aşçılık ve Fizyoterapi programlarımız hakkında detaylı bilgiler aktardık. Üniversitemizde verilen eğitim programları, öğrencilerimizin eğitim deneyiminin zenginleşmesine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu çerçevede öğrencilerimizi, yılda 4 ay süreyle bir veya iki kez yabancı ülkelere gönderiyor, uluslararası düzeyde deneyim kazanmalarına imkan tanıyoruz. Öğrencilerin Türkiye’de yaşamaları için sunulan sigorta desteği, onların güvende ve huzurlu bir şekilde öğrenmelerini sağlıyor.”Eğitim fuarları kritik rol üstleniyorAlanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, katıldıkları eğitim fuarları hakkında görüşlerini dile getirdi. Günümüzde yüksek öğrenim almayı düşünen öğrenciler için eğitim fuarlarının kritik bir rol üstlendiğini söyleyen Prof. Dr. Güner, “Yurt dışında üniversitemizin bölümlerine çok sayıda ilgi ve talep var. Eğitim fuarları, öğrencilere üniversite temsilcileri ile birebir görüşme fırsatı sunuyor. Öğrenciler sorularının yanıtını tam ve doğru alabilmek için eğitim uzmanlarına doğrudan erişim sağlıyorlar. Bu kişisel bağlantılar, öğrencilerin daha iyi bilinçli kararlar vermesine yardımcı oluyor. Özellikle uluslararası eğitim almayı düşünen öğrenciler için, eğitim fuarların büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Alanya Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilere yönelik programlarımız tanıtarak, kültürel deneyimlerin ve uluslararası bağlantılara kapı açmasını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Alanya Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı
Alanya Üniversitesi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katıldı.
Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Azerbaycan Baş Ticaret Danışmanı Yakup Sefer, fuarda Alanya Üniversitesi standını ziyaret etti. Üniversitenin eğitim danışmanları gençlere eğitim programları, Alanya’da eğitim almanın ayrıcalıkları hakkında detaylı bilgiler aktardı. Azerbaycanlı öğrenciler; eğitim danışmanlarıyla yaptığı bire bir görüşmelerde, Alanya Üniversitesinin modern kampüs imkanları, akademik üstünlüğü ve uluslararası öğrencilere sunduğu ayrıcalıkları daha yakından tanıma fırsatı buldu. Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Baş Ticaret Danışmanı Yakup Sefer, fuarda Alanya Üniversitesi standını ziyaret etti.

"Yılda 4 ay süreyle bir veya iki kez yabancı ülkelere gönderiyor"
Alanya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Christine Farami, fuar hakkında görüşlerini dile getirdi. Öğrencilerin eğitim deneyimini zenginleştiren, kişisel gelişimlerine katkı sunan programlar hakkında bilgiler verdiklerini söyleyen Christine Farami, fuara ilişkin şu sözlerle sürdürdü:
“Alanya’da yüksek öğrenim görmek isteyen Azerbaycanlı öğrencilere; Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mimarlık, Çizgi Film ve Animasyon, İletişim ve Tasarımı, Bilgisayar Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Aşçılık ve Fizyoterapi programlarımız hakkında detaylı bilgiler aktardık. Üniversitemizde verilen eğitim programları, öğrencilerimizin eğitim deneyiminin zenginleşmesine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu çerçevede öğrencilerimizi, yılda 4 ay süreyle bir veya iki kez yabancı ülkelere gönderiyor, uluslararası düzeyde deneyim kazanmalarına imkan tanıyoruz. Öğrencilerin Türkiye’de yaşamaları için sunulan sigorta desteği, onların güvende ve huzurlu bir şekilde öğrenmelerini sağlıyor.”

Eğitim fuarları kritik rol üstleniyor
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, katıldıkları eğitim fuarları hakkında görüşlerini dile getirdi. Günümüzde yüksek öğrenim almayı düşünen öğrenciler için eğitim fuarlarının kritik bir rol üstlendiğini söyleyen Prof. Dr. Güner, “Yurt dışında üniversitemizin bölümlerine çok sayıda ilgi ve talep var. Eğitim fuarları, öğrencilere üniversite temsilcileri ile birebir görüşme fırsatı sunuyor. Öğrenciler sorularının yanıtını tam ve doğru alabilmek için eğitim uzmanlarına doğrudan erişim sağlıyorlar. Bu kişisel bağlantılar, öğrencilerin daha iyi bilinçli kararlar vermesine yardımcı oluyor. Özellikle uluslararası eğitim almayı düşünen öğrenciler için, eğitim fuarların büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Alanya Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilere yönelik programlarımız tanıtarak, kültürel deneyimlerin ve uluslararası bağlantılara kapı açmasını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.