Başkan Çelik Göller Ekspresi için kolları sıvadı

EKONOMİ 25.09.2023 - 13:58, Güncelleme: 25.09.2023 - 13:58
 

Başkan Çelik Göller Ekspresi için kolları sıvadı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve yönetimi, demiryolu ulaşımında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve ilimizin bu alanda daha aktif olması için girişimlerini sürdürüyor. TCDD Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar’a ziyarette bulunan ITSO heyeti, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak öneri ve taleplerde bulundu.
ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader, Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Devlet Demiryolları Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar’ı ziyaret ederek Isparta’nın geleceğini şekillendirecek olan tren seferleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Demiryolu ulaşımında yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik, bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak tüm projelerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini söyledi. Demiryolu ulaşım ağı açısından Isparta’yı daha aktif konuma getirmek için önerilerini aktaran Başkan Çelik, tren seferlerinin saatlerinin yeniden revize edilmesini istedi, Pamukkale Ekspresi’ne bağlantı sağlanarak Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’i kapsayan seferlerin düzenlenmesini talep etti. ITSO Başkanı Çelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Göller Ekspresi ile Isparta-İzmir arasında gece demiryolu ulaşımı sağlanıyor. Bu yıl TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünce Isparta’dan kalkış saati 22.30’dan 22.10 olarak uygulanmaya başladı. Ancak üniversite öğrencilerimizin gece öğreniminden sonra yetişebilmeleri için ve halkımızın da kalkış-varış saatine alışmış olmalarından dolayı Isparta’dan kalkış saati 22.30 olarak devam etmelidir. Isparta’ya saat 07.40’da gelen Göller Ekspresi akşam saat 22.10’da gidiyor. Yaklaşık 15 saat ilimizde bekliyor. Denizli İzmir Denizli arasında 7 adet yolcu treni karşılıklı olarak çalışıyor. Isparta’dan sabah 10.00’da Göller Ekspresi bekleyen dizisi çıkarak; Isparta-Burdur-Dinar-Denizli’ye ve Denizli’den İzmir’e saat 14.30’da hareket eden tren olarak Isparta’dan gelen trenin devam ettirilmesi bölgemize büyük katkı sağlayacaktır.  Yine İzmir’den de saat 10.40’ta hareket ederek Denizli’ye gelen tarifeli trenin Denizli’den Isparta’ya devam ettirilmesi durumunda İzmir’den aktarmasız olarak Isparta-Burdur-Keçiborlu-Dinar-Denizli ve İzmir’e kadar dönüş sağlanmış olacaktır. Böylelikle Isparta ve Burdur ile de sabah gidiş akşam dönüş yolcu tren bağlantısı yapılmış olacaktır. PAMUKKALE EKSPRESİ’NE BAĞLANTI SAĞLANMALI! Gündüz saat 10.00’da sefere konacak trenin Isparta-Burdur-Keçiborlu yolcularının Dinar’ı da kapsayan Denizli-Eskişehir-Denizli arasında işletilen Pamukkale Ekspresi’ne bağlantısı sağlanarak Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir ve Eskişehir’den yüksek hızlı trenle her yere gitme imkanı sağlanmış olacaktır. 2024 yılında işletilecek trenler arasında Isparta-İzmir-Isparta arasında sefere konmasını istediğimiz gündüz yolcu treninin olmadığını öğrendik. Isparta-Burdur-Dinar-Denizli’ye ve Denizli’den tarifeli yolcu treni olarak İzmir’e; İzmir-Denizli seferini yapan tarifeli yolcu treninin Denizli’den Dinar-Burdur ve Isparta’ya devam ettirilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. Demiryolu bağlantılarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin önemini vurgulayan Gar Müdürü Hüseyin Uçar, ziyaretlerinden dolayı ITSO heyetine teşekkür etti.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve yönetimi, demiryolu ulaşımında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve ilimizin bu alanda daha aktif olması için girişimlerini sürdürüyor. TCDD Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar’a ziyarette bulunan ITSO heyeti, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak öneri ve taleplerde bulundu.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader, Başkan Yardımcısı Hüseyin Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Devlet Demiryolları Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar’ı ziyaret ederek Isparta’nın geleceğini şekillendirecek olan tren seferleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Demiryolu ulaşımında yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik, bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak tüm projelerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini söyledi.

Demiryolu ulaşım ağı açısından Isparta’yı daha aktif konuma getirmek için önerilerini aktaran Başkan Çelik, tren seferlerinin saatlerinin yeniden revize edilmesini istedi, Pamukkale Ekspresi’ne bağlantı sağlanarak Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’i kapsayan seferlerin düzenlenmesini talep etti.

ITSO Başkanı Çelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Göller Ekspresi ile Isparta-İzmir arasında gece demiryolu ulaşımı sağlanıyor. Bu yıl TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünce Isparta’dan kalkış saati 22.30’dan 22.10 olarak uygulanmaya başladı. Ancak üniversite öğrencilerimizin gece öğreniminden sonra yetişebilmeleri için ve halkımızın da kalkış-varış saatine alışmış olmalarından dolayı Isparta’dan kalkış saati 22.30 olarak devam etmelidir.

Isparta’ya saat 07.40’da gelen Göller Ekspresi akşam saat 22.10’da gidiyor. Yaklaşık 15 saat ilimizde bekliyor. Denizli İzmir Denizli arasında 7 adet yolcu treni karşılıklı olarak çalışıyor. Isparta’dan sabah 10.00’da Göller Ekspresi bekleyen dizisi çıkarak; Isparta-Burdur-Dinar-Denizli’ye ve Denizli’den İzmir’e saat 14.30’da hareket eden tren olarak Isparta’dan gelen trenin devam ettirilmesi bölgemize büyük katkı sağlayacaktır. 

Yine İzmir’den de saat 10.40’ta hareket ederek Denizli’ye gelen tarifeli trenin Denizli’den Isparta’ya devam ettirilmesi durumunda İzmir’den aktarmasız olarak Isparta-Burdur-Keçiborlu-Dinar-Denizli ve İzmir’e kadar dönüş sağlanmış olacaktır. Böylelikle Isparta ve Burdur ile de sabah gidiş akşam dönüş yolcu tren bağlantısı yapılmış olacaktır.

PAMUKKALE EKSPRESİ’NE BAĞLANTI SAĞLANMALI!

Gündüz saat 10.00’da sefere konacak trenin Isparta-Burdur-Keçiborlu yolcularının Dinar’ı da kapsayan Denizli-Eskişehir-Denizli arasında işletilen Pamukkale Ekspresi’ne bağlantısı sağlanarak Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir ve Eskişehir’den yüksek hızlı trenle her yere gitme imkanı sağlanmış olacaktır.

2024 yılında işletilecek trenler arasında Isparta-İzmir-Isparta arasında sefere konmasını istediğimiz gündüz yolcu treninin olmadığını öğrendik. Isparta-Burdur-Dinar-Denizli’ye ve Denizli’den tarifeli yolcu treni olarak İzmir’e; İzmir-Denizli seferini yapan tarifeli yolcu treninin Denizli’den Dinar-Burdur ve Isparta’ya devam ettirilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Demiryolu bağlantılarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin önemini vurgulayan Gar Müdürü Hüseyin Uçar, ziyaretlerinden dolayı ITSO heyetine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.