Başkan Tural: Esnafın her sorununun takipçisiyiz

EKONOMİ 27.09.2023 - 16:51, Güncelleme: 27.09.2023 - 16:51
 

Başkan Tural: Esnafın her sorununun takipçisiyiz

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın esnafla buluşma toplantıları devam ediyor. Başkan Tural son olarak Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla, kahvaltılı buluşma toplantısında bir araya gelerek esnafın taleplerini dinledi. Başkan Tural, “Esnafın her sorunun takipçisiyiz”
Birlik Başkanı Ahmet Tural, Madeni İş Odası yönetimi tarafından organize edilen Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde Özgür Pompa’da yapılan buluşma toplantısına, Birlik Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanlarıyla birlikte katıldı. Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafı,  yüksek Bağ Kur primleri, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000 günden, 7200 güne indirilmesi, dükkan kira fiyatlarına sınırlama getirilmesi gibi konularda taleplerini Başkan Tural’a ilettiler. ESNAFIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ Sözlerine buluşma toplantısını organize eden Maden İş Odası Başkanı Ahmet Gıcır, Başkan Yardımcısı Mehmet Mamaklı ve toplantı için işyerini açan Özgür Pompa sahibi Özgür Tanrıverdi’ye teşekkür ederek başlayan Başkan Tural “Sizlerin taleplerini alıyor ve çözüm için bunları yerelde, genelde ve çatı kuruluşumuzu TESK’te dile getiriyor, takipçisi oluyoruz. TESK Genel Başkanımıza esnafın sorunlarını içeren bir dosyayı geçen hafta takdim ettim. Yine Cuma günü, bakanlık düzeyinde katılım yapılacak Başkanlar Meclisi toplantısında Isparta’yı temsil edeceğim. Esnafımız şu anda Meclisin açılmasını bekliyor. Bağ-Kur’da 9000 iş günü konusunun 7200’ye indirilmesi yönünde seçimlerden önce siyasi partiler söz vermişti. Meclis açıldığında ilk olarak bu yönde bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Bununla ilgili, ilimiz milletvekillerinden randevu talep ettik. Kendilerine gidip sorunları içeren dosyaları takdim edeceğiz.  Bağ-Kur primlerinin yüksek olması da çözüm bekleyen bir talebimiz. Esnaf hem istihdam yaratır hem ekonomiye katkı sağlar. Bağ-Kur primini de kendi yatırır. Yüksek prim ödemelerinde indirim talep ediyoruz. Dükkan kiralarındaki yüksek artışları sizler de dile getiriyorsunuz. Nasıl konut kiralarına yüzde 25 artış sınırlaması getirildiyse işyeri kiralarına da sınırlama getirilmesini istiyoruz. Evet sıkıntılarımız var, ama iyi taraflarda var. Esnafa kredi kullandırılması konusunda verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak faiz artışından dolayı maalesef kefalet kooperatiflerimiz aracılığıyla kullandırılan kredi faiz oranlarında artış oldu. Bu da esnafımızı tabi olumsuz yönde etkilemektedir. Biz sizlerin taleplerini alıp çözüm üretemeye devam edeceğiz. Rabbim sizlere hayırlı işler bereketli kazançlar versin. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. Toplantı karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın esnafla buluşma toplantıları devam ediyor. Başkan Tural son olarak Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla, kahvaltılı buluşma toplantısında bir araya gelerek esnafın taleplerini dinledi. Başkan Tural, “Esnafın her sorunun takipçisiyiz”

Birlik Başkanı Ahmet Tural, Madeni İş Odası yönetimi tarafından organize edilen Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde Özgür Pompa’da yapılan buluşma toplantısına, Birlik Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanlarıyla birlikte katıldı. Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafı,  yüksek Bağ Kur primleri, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000 günden, 7200 güne indirilmesi, dükkan kira fiyatlarına sınırlama getirilmesi gibi konularda taleplerini Başkan Tural’a ilettiler.

ESNAFIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sözlerine buluşma toplantısını organize eden Maden İş Odası Başkanı Ahmet Gıcır, Başkan Yardımcısı Mehmet Mamaklı ve toplantı için işyerini açan Özgür Pompa sahibi Özgür Tanrıverdi’ye teşekkür ederek başlayan Başkan Tural “Sizlerin taleplerini alıyor ve çözüm için bunları yerelde, genelde ve çatı kuruluşumuzu TESK’te dile getiriyor, takipçisi oluyoruz. TESK Genel Başkanımıza esnafın sorunlarını içeren bir dosyayı geçen hafta takdim ettim. Yine Cuma günü, bakanlık düzeyinde katılım yapılacak Başkanlar Meclisi toplantısında Isparta’yı temsil edeceğim. Esnafımız şu anda Meclisin açılmasını bekliyor. Bağ-Kur’da 9000 iş günü konusunun 7200’ye indirilmesi yönünde seçimlerden önce siyasi partiler söz vermişti. Meclis açıldığında ilk olarak bu yönde bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Bununla ilgili, ilimiz milletvekillerinden randevu talep ettik. Kendilerine gidip sorunları içeren dosyaları takdim edeceğiz.  Bağ-Kur primlerinin yüksek olması da çözüm bekleyen bir talebimiz. Esnaf hem istihdam yaratır hem ekonomiye katkı sağlar. Bağ-Kur primini de kendi yatırır. Yüksek prim ödemelerinde indirim talep ediyoruz. Dükkan kiralarındaki yüksek artışları sizler de dile getiriyorsunuz. Nasıl konut kiralarına yüzde 25 artış sınırlaması getirildiyse işyeri kiralarına da sınırlama getirilmesini istiyoruz. Evet sıkıntılarımız var, ama iyi taraflarda var. Esnafa kredi kullandırılması konusunda verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak faiz artışından dolayı maalesef kefalet kooperatiflerimiz aracılığıyla kullandırılan kredi faiz oranlarında artış oldu. Bu da esnafımızı tabi olumsuz yönde etkilemektedir. Biz sizlerin taleplerini alıp çözüm üretemeye devam edeceğiz. Rabbim sizlere hayırlı işler bereketli kazançlar versin. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu. Toplantı karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.