BU ACININ TARİFİ YOK !

ISPARTA 15.02.2023 - 14:57, Güncelleme: 15.02.2023 - 14:57
 

BU ACININ TARİFİ YOK !

Kahramanmaraş'ın Pazarcık, Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından ülke genelinde seferberlik devam ediyor. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.
Depremzedelerin yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için yerleştirildikleri otelin yönetimi ve yardım kampanyalarına katılan bazı gönüllü vatandaşlar da seferber oluyor.  Asrın felaketini Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Eşref Biçer 11 kişilik ailesi ile birlikte Isparta’ya geldi. “ANLATILMAZ YAŞANIR  BİR DURUMDU” Deprem bölgesinde annesini kaybettiğini söyleyen Biçer “ Deprem sırasında canımızı zor kurtardık. Anlatılmaz yaşanır bir durumdu. Depremden sonra Kız kardeşim ve annem göçük altında kaldı. Annemi kaybettik, defin işlemleriyle uğraştık. Oğlum Isparta’da üniversite okuyunca buraya gelme kararı aldık. Arabamızla yollara düştük.  Isparta’ya geldik. Allah devletimizden razı olsun başımızdan eksik etmesin. Isparta Valiliğine gittim. Isparta Valimiz Aydın Baruş bizlerle yakından ilgilendi. AFAD yetkililerimizden de Allah razı olsun. Bizleri en iyi otellere yerleştirdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. Isparta halkı bizi kucakladı, çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın” dedi “HER YER YERLE  BİR OLMUŞTU” Deprem sırasında annesiyle beraber göçük altında kaldığını söyleyen Hataylı Melisa Kara “Deprem olduğu sırada annemin yattığı yere doğru koşarken evde ne var ne yok üstümüze döküldü. Annemi kucaklayıp bazanın oraya saklanmak zorunda kaldık, bir anda bina çöktü ve annem 5 dakika içinde hayatını kaybetti. Ben 3 saat annemle beraber enkazın altında kaldım. Göçük altında herkesin sesini duyuyordum ama kimse benim sesimi duymuyordu. 3 saat sonra bir vatandaş benim sesimi duyarak enkazın oraya geldi. Abi beni gördüğünde ona ‘ Abi 5 dakikam var beni kurtarın yoksa burada öleceğim’ dedim. 5 dakika içinde beni kurtardılar. Binadan çıktıktan sonra İskenderun’u tanıyamadım yerle bir olmuştu. Kurtarıldıktan sonra hastaneye götürüldüm. Sakinleştirici iğne vurdular. Hastaneden çıktıktan sonra annemin yanına koştum. Cansız bedenini enkazdan çıkartıp defin ettik. Herkes teni sıcakken sevdiklerine sarılsın çünkü son veda olmuyor” diye konuştu.  
Kahramanmaraş'ın Pazarcık, Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremin ardından ülke genelinde seferberlik devam ediyor. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Depremzedelerin yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için yerleştirildikleri otelin yönetimi ve yardım kampanyalarına katılan bazı gönüllü vatandaşlar da seferber oluyor.  Asrın felaketini Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Eşref Biçer 11 kişilik ailesi ile birlikte Isparta’ya geldi.
“ANLATILMAZ YAŞANIR 
BİR DURUMDU”
Deprem bölgesinde annesini kaybettiğini söyleyen Biçer “ Deprem sırasında canımızı zor kurtardık. Anlatılmaz yaşanır bir durumdu. Depremden sonra Kız kardeşim ve annem göçük altında kaldı. Annemi kaybettik, defin işlemleriyle uğraştık. Oğlum Isparta’da üniversite okuyunca buraya gelme kararı aldık. Arabamızla yollara düştük. 
Isparta’ya geldik. Allah devletimizden razı olsun başımızdan eksik etmesin. Isparta Valiliğine gittim. Isparta Valimiz Aydın Baruş bizlerle yakından ilgilendi. AFAD yetkililerimizden de Allah razı olsun. Bizleri en iyi otellere yerleştirdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. Isparta halkı bizi kucakladı, çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın” dedi
“HER YER YERLE 
BİR OLMUŞTU”
Deprem sırasında annesiyle beraber göçük altında kaldığını söyleyen Hataylı Melisa Kara “Deprem olduğu sırada annemin yattığı yere doğru koşarken evde ne var ne yok üstümüze döküldü. Annemi kucaklayıp bazanın oraya saklanmak zorunda kaldık, bir anda bina çöktü ve annem 5 dakika içinde hayatını kaybetti. Ben 3 saat annemle beraber enkazın altında kaldım. Göçük altında herkesin sesini duyuyordum ama kimse benim sesimi duymuyordu. 3 saat sonra bir vatandaş benim sesimi duyarak enkazın oraya geldi. Abi beni gördüğünde ona ‘ Abi 5 dakikam var beni kurtarın yoksa burada öleceğim’ dedim. 5 dakika içinde beni kurtardılar. Binadan çıktıktan sonra İskenderun’u tanıyamadım yerle bir olmuştu. Kurtarıldıktan sonra hastaneye götürüldüm. Sakinleştirici iğne vurdular. Hastaneden çıktıktan sonra annemin yanına koştum. Cansız bedenini enkazdan çıkartıp defin ettik. Herkes teni sıcakken sevdiklerine sarılsın çünkü son veda olmuyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.