Bu Zulüme Dur Deyin !!!!

SİYASET 17.01.2024 - 14:10, Güncelleme: 17.01.2024 - 14:10
 

Bu Zulüme Dur Deyin !!!!

İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, emeklilere yüzde 5 daha zam yapılmasının ardından yaptığı açıklamada “Yaşadığınız yoksulluk sizi duymazdan gelenlerin, sizi görmeyenlerin ve sizin sorunlarınızı bildiği halde bilmezlikten gelenlerin sizlere uyguladığı bir zulümdür” dedi.
 Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emeklilere yüzde 5’lik zam oranına İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli tepki gösterdi. Tekeli, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;  “3 Ocak itibariyle açıklanan enflasyon rakamları ile kamu emekçilerinin ve yıllarca devletimize hizmet etmiş emeklilerimizin zam oranları geçtiğimiz günlerde belirlenmişti. Rakamlara göre memur emeklilerimize yüzde 49.25 işçi emeklilerimize ise yüzde 37.75 zam oranını uygun gören hükümetimiz dünkü Kabine toplantısında kendisiyle çelişerek verdiği zam oranlarını yetersiz görmüş ki emeklilerimize yüzde 5 oranında daha zam yapmayı uygun görmüştür. Bu vesileyle en düşük emekli maaşı 11 bin lira olan emeklimiz, aldıkları maaş ile bir ay boyunca geçinmeye mahkum edilmiş, ayrıca bu zam oranını daha cebine koymadan devlet eliyle konulan ekstra zamların çoktan altında ezilmeye başlamıştır. Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı oranının kat be kat altıda olan bu emekli maaşı ile yaşamaya zorlanan emeklilerimiz her geçen gün derinleşen ekonomik krizin etkileriyle resmen ya da açıkça ölüme terk edilmekte yaşam mücadelesinde ağır zorluklar yaşamaktadır. Geçtiğimiz, günlerde sormuştuk sizde vicdan var mı diye Şimdi yeniden soruyoruz. Emekliye reva gördüğünüz bu maaş ile bırakın bir ay yaşamayı mevcut düzen içerisinde kaç saat yaşayabilirsiniz? Sarayın bir günlük gideri kaç emeklinin maaşına tekabül etmektedir? Birden fazla yönetim kuruluna üye olan vekillerinizin ballı bir aylık maaşları emeklilerimizin kaç aylık gelirine tekabül etmektedir? Bu sorular bu şekilde uzar gider ama hayatın gerçekleri kalır. Verdiğiniz 11 bin lira maaş ile geçinmeye çalışan emeklinin kimsenin göremediği alanlarda döktüğü gözyaşı ve yaşadığı hüznü, mağrur yapısı ile kimseye ifade edemediği maddi imkansızlıkları ve hükümet eliyle sizlerin uyguladığı ekonomik şiddet ile imkansızlıkları yanlarına kalır.  YÜZDE 5 LİK ZAMMI ŞİDDETLE KINIYORUZ Önce kendi memleketim olan Isparta’nın emeklileri ve bu emeklilerin nezdinde adeta yok sayılmış, sosyal hayatın dışına itilmiş sizlere üç maymunu oynayan hükümete karşı çaresizliği suskunluğuyla karşılayan, derin yoksulluk çeken kıymetli büyüklerimiz bugün yaşanılan seçim ortamında kullanacağınız  tercih ne İYİ Parti’nin ne de diğer partilerin seçilebilme kaygısıdır. Yaşadığınız yoksulluk sizi duymazdan gelenlerin, sizi görmeyenlerin ve sizin sorunlarınızı bildiği halde bilmezlikten gelenlerin sizlere uyguladığı bir zulümdür. Bu zulme sessiz kalmayacağınıza inanarak sizlerden oy değil, sizlere bunu reva görenlere 31 Mart yerel seçimlerinde gereken tepkiyi göstermenizi bekliyoruz.  Bu inançla, önümüzdeki yerel seçimlerde gereken tepkiyi vereceğinize inanarak mevcut hükümetin lütfettiği yüzde 5’lik zammı şiddetle kınıyoruz.”  
İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, emeklilere yüzde 5 daha zam yapılmasının ardından yaptığı açıklamada “Yaşadığınız yoksulluk sizi duymazdan gelenlerin, sizi görmeyenlerin ve sizin sorunlarınızı bildiği halde bilmezlikten gelenlerin sizlere uyguladığı bir zulümdür” dedi.

 Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emeklilere yüzde 5’lik zam oranına İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli tepki gösterdi. Tekeli, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; 
“3 Ocak itibariyle açıklanan enflasyon rakamları ile kamu emekçilerinin ve yıllarca devletimize hizmet etmiş emeklilerimizin zam oranları geçtiğimiz günlerde belirlenmişti. Rakamlara göre memur emeklilerimize yüzde 49.25 işçi emeklilerimize ise yüzde 37.75 zam oranını uygun gören hükümetimiz dünkü Kabine toplantısında kendisiyle çelişerek verdiği zam oranlarını yetersiz görmüş ki emeklilerimize yüzde 5 oranında daha zam yapmayı uygun görmüştür. Bu vesileyle en düşük emekli maaşı 11 bin lira olan emeklimiz, aldıkları maaş ile bir ay boyunca geçinmeye mahkum edilmiş, ayrıca bu zam oranını daha cebine koymadan devlet eliyle konulan ekstra zamların çoktan altında ezilmeye başlamıştır. Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı oranının kat be kat altıda olan bu emekli maaşı ile yaşamaya zorlanan emeklilerimiz her geçen gün derinleşen ekonomik krizin etkileriyle resmen ya da açıkça ölüme terk edilmekte yaşam mücadelesinde ağır zorluklar yaşamaktadır. Geçtiğimiz, günlerde sormuştuk sizde vicdan var mı diye Şimdi yeniden soruyoruz. Emekliye reva gördüğünüz bu maaş ile bırakın bir ay yaşamayı mevcut düzen içerisinde kaç saat yaşayabilirsiniz? Sarayın bir günlük gideri kaç emeklinin maaşına tekabül etmektedir? Birden fazla yönetim kuruluna üye olan vekillerinizin ballı bir aylık maaşları emeklilerimizin kaç aylık gelirine tekabül etmektedir? Bu sorular bu şekilde uzar gider ama hayatın gerçekleri kalır. Verdiğiniz 11 bin lira maaş ile geçinmeye çalışan emeklinin kimsenin göremediği alanlarda döktüğü gözyaşı ve yaşadığı hüznü, mağrur yapısı ile kimseye ifade edemediği maddi imkansızlıkları ve hükümet eliyle sizlerin uyguladığı ekonomik şiddet ile imkansızlıkları yanlarına kalır. 
YÜZDE 5 LİK ZAMMI ŞİDDETLE KINIYORUZ
Önce kendi memleketim olan Isparta’nın emeklileri ve bu emeklilerin nezdinde adeta yok sayılmış, sosyal hayatın dışına itilmiş sizlere üç maymunu oynayan hükümete karşı çaresizliği suskunluğuyla karşılayan, derin yoksulluk çeken kıymetli büyüklerimiz bugün yaşanılan seçim ortamında kullanacağınız  tercih ne İYİ Parti’nin ne de diğer partilerin seçilebilme kaygısıdır. Yaşadığınız yoksulluk sizi duymazdan gelenlerin, sizi görmeyenlerin ve sizin sorunlarınızı bildiği halde bilmezlikten gelenlerin sizlere uyguladığı bir zulümdür. Bu zulme sessiz kalmayacağınıza inanarak sizlerden oy değil, sizlere bunu reva görenlere 31 Mart yerel seçimlerinde gereken tepkiyi göstermenizi bekliyoruz.  Bu inançla, önümüzdeki yerel seçimlerde gereken tepkiyi vereceğinize inanarak mevcut hükümetin lütfettiği yüzde 5’lik zammı şiddetle kınıyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.