Büyükşehir, eğitim verdiği sokak canlarını sahiplendiriyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2023 - 10:00, Güncelleme: 05.10.2023 - 09:56
 

Büyükşehir, eğitim verdiği sokak canlarını sahiplendiriyor

Büyükşehir, eğitim verdiği sokak canlarını sahiplendiriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, temel eğitimini almış sokak canlarını ömürlük yeni sahipleri ile buluşturuyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde anlamlı bir projeye imza attı. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde temel eğitimini almış sokak canlarından 50’si, Karaalioğlu Parkı İtfaiye İstasyonu yanına kurulan, alanda yeni sahiplerine ulaştırılmak için getirildi. 3 ay süren eğitimlerini tamamlayan sokak canları, ‘Satın Alma Sahiplen’ projesi çerçevesinde yeni sahiplerini bekliyor. Vatandaşların ilgi gösterdiği noktada, köpeklerin bulunduğu alana giren çocuklar hem besleme yaptı, hem de canları sevdi."Ömürlük yuvaları olsun istiyoruz"Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, doğa ve hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.Sokaktan gelen canlılara yönelik 4 aylık bir temel eğitim verdiklerini dile getiren Özel, “Hayvanlarımıza temel eğitim verdik. İnsanlar hayvanlar sahipleniyor ama bu hevesten zamanla sıkılıyorlar. İnsanlarımız yanında söz dinleyen, tuvalet eğitimi olan can dostları istiyor. Bu ihtiyaca yönelik bir çalışma yaptık. Uzun vadede yuvalanmalarını istiyoruz. Temel ve tuvalet eğitimiyle yeni yuvalarında sıkıntı yaşamadan uzun sürelerde yaşamalarını istiyoruz. Burada haftada bir gün sahiplendirme günü yapacağız. Herkes buraya kolaylıkla ulaşabilir. Barınağa gelme imkanı olmayan vatandaşlarımız buradan sahiplenebilir” dedi."Destekliyoruz"Çalışmayı çok başarılı bulduğunu ifade eden Nilay Başer, "Destekliyoruz. Burada ayrıca kedi ve köpeklerle ilgili birime ulaşabiliyoruz. Umarım herkes bu canları sahiplenir. Hepsi ömürlük bir yuva bulur" diye konuştu."Aşı ve çiplemeleri yapıldı"Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdür Aslı Kılıç, buradaki canların bebekken terkedildiğini dile getirerek, “Sahiplendirebilmeyi arttırabilmek adına, bu canlarımıza temel eğitim verdik. Sahipleri gezdirirken tasma ile çekiştirmesin istedik. Aşıları yapıldı, çipleri takıldı şu an yeni sahiplerini bekliyorlar” dedi.Köpek eğitmeni Büşra Büyük, “Sokak hayvanlarının bizler ihtiyacı var. Onları korumamız sahiplenmemiz gerekir. O nedenle bu proje çok önemli buluyorum. Umarın bu projeden örnek alırlar. Başka bir yerden parayla almak yerine, bu hayvanların ailesi olmak çok güzel” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir, eğitim verdiği sokak canlarını sahiplendiriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, temel eğitimini almış sokak canlarını ömürlük yeni sahipleri ile buluşturuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde anlamlı bir projeye imza attı. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde temel eğitimini almış sokak canlarından 50’si, Karaalioğlu Parkı İtfaiye İstasyonu yanına kurulan, alanda yeni sahiplerine ulaştırılmak için getirildi. 3 ay süren eğitimlerini tamamlayan sokak canları, ‘Satın Alma Sahiplen’ projesi çerçevesinde yeni sahiplerini bekliyor. Vatandaşların ilgi gösterdiği noktada, köpeklerin bulunduğu alana giren çocuklar hem besleme yaptı, hem de canları sevdi.

"Ömürlük yuvaları olsun istiyoruz"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, doğa ve hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.
Sokaktan gelen canlılara yönelik 4 aylık bir temel eğitim verdiklerini dile getiren Özel, “Hayvanlarımıza temel eğitim verdik. İnsanlar hayvanlar sahipleniyor ama bu hevesten zamanla sıkılıyorlar. İnsanlarımız yanında söz dinleyen, tuvalet eğitimi olan can dostları istiyor. Bu ihtiyaca yönelik bir çalışma yaptık. Uzun vadede yuvalanmalarını istiyoruz. Temel ve tuvalet eğitimiyle yeni yuvalarında sıkıntı yaşamadan uzun sürelerde yaşamalarını istiyoruz. Burada haftada bir gün sahiplendirme günü yapacağız. Herkes buraya kolaylıkla ulaşabilir. Barınağa gelme imkanı olmayan vatandaşlarımız buradan sahiplenebilir” dedi.

"Destekliyoruz"
Çalışmayı çok başarılı bulduğunu ifade eden Nilay Başer, "Destekliyoruz. Burada ayrıca kedi ve köpeklerle ilgili birime ulaşabiliyoruz. Umarım herkes bu canları sahiplenir. Hepsi ömürlük bir yuva bulur" diye konuştu.

"Aşı ve çiplemeleri yapıldı"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdür Aslı Kılıç, buradaki canların bebekken terkedildiğini dile getirerek, “Sahiplendirebilmeyi arttırabilmek adına, bu canlarımıza temel eğitim verdik. Sahipleri gezdirirken tasma ile çekiştirmesin istedik. Aşıları yapıldı, çipleri takıldı şu an yeni sahiplerini bekliyorlar” dedi.
Köpek eğitmeni Büşra Büyük, “Sokak hayvanlarının bizler ihtiyacı var. Onları korumamız sahiplenmemiz gerekir. O nedenle bu proje çok önemli buluyorum. Umarın bu projeden örnek alırlar. Başka bir yerden parayla almak yerine, bu hayvanların ailesi olmak çok güzel” ifadelerine yer verdi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.