Çiftçilere ürettikleri tarım ürünlerine sigorta uyarısı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2024 - 20:30, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:58
 

Çiftçilere ürettikleri tarım ürünlerine sigorta uyarısı

Çiftçilere ürettikleri tarım ürünlerine sigorta uyarısı
Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, zor şartlar altında ve büyük emeklerle üretim yapan çiftçilerin doğal afetlere karşı kendilerini güvence altına alarak sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirebilmek için TARSİM Tarım Sigortası yaptırmayı ihmal etmemeleri konusunda uyarı yaptı.“Emeğiniz çöpe gitmesin”Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Çelik, TARSİM tarafından 2024 yılında prim tarife fiyatlarında çeşitli indirimler yapıldığını ve sigorta teminatlarının kapsamında da genişletmeye gidildiğini kaydetti.Çelik, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) 2024 yılı için prim tarife fiyatlarındaki indirim oranlarıyla ilgili olarak ,“Bitkisel ürün sigortasında, dolu riski tarife fiyatında 79 üründe yüzde 15, 26 üründe yüzde 10 ve 14 üründe yüzde 5; don riski tarife fiyatında 8 üründe yüzde 10 ve 5 üründe yüzde 5; fırtına riski için 225 üründe yüzde 6; sel riski için 212 üründe yüzde 5 prim indirimi yapıldı” şeklinde konuştu.“Tarımı riske atmayalım”Son yıllarda yaşanan küresel İklim değişikliğinin etkisiyle bitkisel ve hayvansal üretimlerin don, dolu, fırtına, hortum yangın, heyelan, deprem sel ve su baskını gibi meteorolojik olaylardan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “önemli oranda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri bu açıdan risk altında. Bu nedenle çiftçilerimizin, herhangi bir iklimsel olumsuzluk durumunda mağduriyet yaşamamaları için Tarım Sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, TARSİM kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı ’Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Devlet Yardımları’ndan istifade edemeyecektir” ifadelerini kullandı.
Çiftçilere ürettikleri tarım ürünlerine sigorta uyarısı
Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, zor şartlar altında ve büyük emeklerle üretim yapan çiftçilerin doğal afetlere karşı kendilerini güvence altına alarak sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirebilmek için TARSİM Tarım Sigortası yaptırmayı ihmal etmemeleri konusunda uyarı yaptı.

“Emeğiniz çöpe gitmesin”
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Çelik, TARSİM tarafından 2024 yılında prim tarife fiyatlarında çeşitli indirimler yapıldığını ve sigorta teminatlarının kapsamında da genişletmeye gidildiğini kaydetti.
Çelik, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) 2024 yılı için prim tarife fiyatlarındaki indirim oranlarıyla ilgili olarak ,“Bitkisel ürün sigortasında, dolu riski tarife fiyatında 79 üründe yüzde 15, 26 üründe yüzde 10 ve 14 üründe yüzde 5; don riski tarife fiyatında 8 üründe yüzde 10 ve 5 üründe yüzde 5; fırtına riski için 225 üründe yüzde 6; sel riski için 212 üründe yüzde 5 prim indirimi yapıldı” şeklinde konuştu.

“Tarımı riske atmayalım”
Son yıllarda yaşanan küresel İklim değişikliğinin etkisiyle bitkisel ve hayvansal üretimlerin don, dolu, fırtına, hortum yangın, heyelan, deprem sel ve su baskını gibi meteorolojik olaylardan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “önemli oranda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri bu açıdan risk altında. Bu nedenle çiftçilerimizin, herhangi bir iklimsel olumsuzluk durumunda mağduriyet yaşamamaları için Tarım Sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, TARSİM kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı ’Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Devlet Yardımları’ndan istifade edemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.