Damgacı Sokak özüne dönüyor

ISPARTA 01.11.2022 - 12:49, Güncelleme: 01.11.2022 - 12:49
 

Damgacı Sokak özüne dönüyor

Damgacı Sokak özüne dönüyor
Isparta Belediyesi öncülüğünde Tarihi Damgacı Sokakta gerçekleştirilen restorasyon ve sokak sağlıklaştırılması çalışmalarında bugüne kadar 9 evde çalışmalar tamamlanırken, diğer evlerde de dış cephe işlemleri sürüyor.   Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehirde sit konumunda bulunan tarihi yapılara sahip çıkılıyor. Isparta Belediyesi tarafından Tarihi Üzüm Çarşısında 3. etap restorasyon çalışmalarına başlanırken, kentin turizmi açısından önem arz eden Tarihi Damgacı Sokakta bulunan evlerin restorasyon ve sokak sağlıklaştırılması çalışmaları devam ediyor. Tarihi Damgacı Sokakta bulunan 29 evin projelendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 11’i tescilli, 7’si tescilsiz toplam 18 evin restorasyon ve sokak sağlıklaştırılmasına başlanmıştı. Bunlara ilave olarak 1’i tescilli, 2’si tescilsiz 3 evin daha restorasyonuna başlandı. Böylece 12’i tescilli 9’u tescilsiz toplam 21 evin restorasyonu ve sokak sağlıklaştırılması yapılıyor. Devam eden çalışmalarda 9 evin restorasyonu tamamlanırken, diğer tüm evlerin çatı aktarımları da bitirildi. 9 evin dışındaki evlerde de dış cephe boyama ve diğer işlemler sürüyor. Çalışmaları tamamlanan 9 ev amacına uygun bir şekilde yeni görünümleriyle Damgacı Sokağa renk, şehre de turizm anlamında değer kattılar.
Damgacı Sokak özüne dönüyor

Isparta Belediyesi öncülüğünde Tarihi Damgacı Sokakta gerçekleştirilen restorasyon ve sokak sağlıklaştırılması çalışmalarında bugüne kadar 9 evde çalışmalar tamamlanırken, diğer evlerde de dış cephe işlemleri sürüyor.

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehirde sit konumunda bulunan tarihi yapılara sahip çıkılıyor. Isparta Belediyesi tarafından Tarihi Üzüm Çarşısında 3. etap restorasyon çalışmalarına başlanırken, kentin turizmi açısından önem arz eden Tarihi Damgacı Sokakta bulunan evlerin restorasyon ve sokak sağlıklaştırılması çalışmaları devam ediyor. Tarihi Damgacı Sokakta bulunan 29 evin projelendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 11’i tescilli, 7’si tescilsiz toplam 18 evin restorasyon ve sokak sağlıklaştırılmasına başlanmıştı. Bunlara ilave olarak 1’i tescilli, 2’si tescilsiz 3 evin daha restorasyonuna başlandı. Böylece 12’i tescilli 9’u tescilsiz toplam 21 evin restorasyonu ve sokak sağlıklaştırılması yapılıyor. Devam eden çalışmalarda 9 evin restorasyonu tamamlanırken, diğer tüm evlerin çatı aktarımları da bitirildi. 9 evin dışındaki evlerde de dış cephe boyama ve diğer işlemler sürüyor.

Çalışmaları tamamlanan 9 ev amacına uygun bir şekilde yeni görünümleriyle Damgacı Sokağa renk, şehre de turizm anlamında değer kattılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.