DSİ'den Eğirdir Gölü'ne can suyu projesi

ISPARTA 24.05.2024 - 14:55, Güncelleme: 24.05.2024 - 14:55
 

DSİ'den Eğirdir Gölü'ne can suyu projesi

ISPARTA Eğirdir Gölü'nde kuraklık etkisinin azaltılması amacıyla DSİ Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan 'Isparta- Eğirdir Gölü'ne Su Aktarımı Proje Yapımı' işinin sözleşmesi imzalandı.
Son yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyesi azalmaya başlayan Türkiye'nin 4. büyük gölü ve 2. büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü'ndeki kuraklık etkisinin azaltılması amacıyla 19 Mart 2024 tarihinde DSİ Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan 'Isparta- Eğirdir Gölü'ne Su Aktarımı Proje Yapımı' işinin sözleşmesi imzalandı. Bölge Müdürü Osman Erkan ve firma yetkilileri arasında imzalanan sözleşmenin ardından aynı gün içinde yer teslimi de yapıldı. Bölge Müdürü Osman Erkan, bölge müdürlüğü teknik heyeti ve firma yetkilileri proje sahasında yerinde incelemelerde bulundular. Bölge Müdürü Osman Erkan, projeye çok önem verdiklerini belirterek, hızlı şekilde proje yapımının tamamlanıp, tesis inşaatının temelinin atılmasının hedeflendiğini, proje ile yıllık 42 milyon metreküp suyun Eğirdir Gölü'ne aktarımını sağlayacak tesislerin projelendirileceğini söyledi.  
ISPARTA Eğirdir Gölü'nde kuraklık etkisinin azaltılması amacıyla DSİ Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan 'Isparta- Eğirdir Gölü'ne Su Aktarımı Proje Yapımı' işinin sözleşmesi imzalandı.

Son yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyesi azalmaya başlayan Türkiye'nin 4. büyük gölü ve 2. büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü'ndeki kuraklık etkisinin azaltılması amacıyla 19 Mart 2024 tarihinde DSİ Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan 'Isparta- Eğirdir Gölü'ne Su Aktarımı Proje Yapımı' işinin sözleşmesi imzalandı. Bölge Müdürü Osman Erkan ve firma yetkilileri arasında imzalanan sözleşmenin ardından aynı gün içinde yer teslimi de yapıldı.

Bölge Müdürü Osman Erkan, bölge müdürlüğü teknik heyeti ve firma yetkilileri proje sahasında yerinde incelemelerde bulundular. Bölge Müdürü Osman Erkan, projeye çok önem verdiklerini belirterek, hızlı şekilde proje yapımının tamamlanıp, tesis inşaatının temelinin atılmasının hedeflendiğini, proje ile yıllık 42 milyon metreküp suyun Eğirdir Gölü'ne aktarımını sağlayacak tesislerin projelendirileceğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.