Isparta’da gül festivali coşkusu yaşanacak

ISPARTA 24.05.2024 - 15:23, Güncelleme: 24.05.2024 - 15:23
 

Isparta’da gül festivali coşkusu yaşanacak

Isparta Uluslararası Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında gül bahçelerinde hasat yapılacak, yarışmalar, etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi tarafından düzenlenecek Isparta Uluslararası Gül Festivalinde farklı il ve ülkelerden gelen ekipler yöresel gösterilerini sunacak. Festivalde sanatçılar Zara, Başkal ve İkilem ile Altay konser verecek.
31 Mayıs Cuma günü saat 12.00’da Gülcü Mahallesi’ndeki Gülcüzade İsmail Efendi kabri başında anılacak. Aynı gün saat 14.30’da Festival Kortej Yürüyüşü düzenlenecek. Isparta Belediyesi önünden başlayacak yürüyüş 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda sona erecek. Festivalin ikinci gününde saat 09.00’da gül koşusu düzenlenecek, koşuda dereceye girenlere ödül verilecek. Isparta Valiliği önünden başlayacak koşu, yine Valilik önünde son bulacak. GÜL HASADI YAPILACAK, FOLKLOR GÖSTERİLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK Festival boyunca her gün 09.00-14.00 saatleri arasında halk oyunları ekipleri ilçe ve beldelerde gösterilerini gerçekleştirecek. 2 Haziran Pazar günü gül bahçeleri ziyaret edilecek, gül hasadı yapılacak. Farklı il ve ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri, yöresel oyunlarını Ispartalılara sergileyecek. 2 Haziran Pazar günü de saat 18.00’da uluslararası halk oyunları ekipleri IBKM Gül Salonunda gala gösterisi gerçekleştirecek. ÇOCUKLAR VE YEREL GRUPLAR UNUTULMADI Isparta Uluslararası Gül Festivali’nde çocuklar ve yerel gruplar da unutulmadı. Festival boyunca çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek, yerel gruplar performanslarını sergileyecek. İlk gün saat 17.00’da Isparta Meydan AVM’de stant ve sergi açılışı yapılacak, çocuk etkinlikleri ve yerel grup performansları festival alanında gerçekleştirilecek. ÜNLÜ SANATÇILAR ISPARTALILARLA BULUŞACAK Festivalde farklı il ve ülkelerden gelen folklor gruplarının gösterilerinin yanı sıra akşam bölümünde ünlü sanatçılar Ispartalılarla buluşacak. Isparta Meydan AVM’de düzenlenecek konserlerin ilk gününde saat 21.00’da Zara, ikinci gününde saat 20.00’da Başkal, saat 21.00’da İkilem sahne alacak. Isparta Uluslararası Gül Festivali, 2 Haziran Pazar günü saat 21.00’da Altay konseriyle son bulacak.
Isparta Uluslararası Gül Festivali 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında gül bahçelerinde hasat yapılacak, yarışmalar, etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi tarafından düzenlenecek Isparta Uluslararası Gül Festivalinde farklı il ve ülkelerden gelen ekipler yöresel gösterilerini sunacak. Festivalde sanatçılar Zara, Başkal ve İkilem ile Altay konser verecek.

31 Mayıs Cuma günü saat 12.00’da Gülcü Mahallesi’ndeki Gülcüzade İsmail Efendi kabri başında anılacak. Aynı gün saat 14.30’da Festival Kortej Yürüyüşü düzenlenecek. Isparta Belediyesi önünden başlayacak yürüyüş 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda sona erecek. Festivalin ikinci gününde saat 09.00’da gül koşusu düzenlenecek, koşuda dereceye girenlere ödül verilecek. Isparta Valiliği önünden başlayacak koşu, yine Valilik önünde son bulacak.

GÜL HASADI YAPILACAK, FOLKLOR GÖSTERİLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Festival boyunca her gün 09.00-14.00 saatleri arasında halk oyunları ekipleri ilçe ve beldelerde gösterilerini gerçekleştirecek. 2 Haziran Pazar günü gül bahçeleri ziyaret edilecek, gül hasadı yapılacak. Farklı il ve ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri, yöresel oyunlarını Ispartalılara sergileyecek. 2 Haziran Pazar günü de saat 18.00’da uluslararası halk oyunları ekipleri IBKM Gül Salonunda gala gösterisi gerçekleştirecek.

ÇOCUKLAR VE YEREL GRUPLAR UNUTULMADI

Isparta Uluslararası Gül Festivali’nde çocuklar ve yerel gruplar da unutulmadı. Festival boyunca çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek, yerel gruplar performanslarını sergileyecek. İlk gün saat 17.00’da Isparta Meydan AVM’de stant ve sergi açılışı yapılacak, çocuk etkinlikleri ve yerel grup performansları festival alanında gerçekleştirilecek.

ÜNLÜ SANATÇILAR ISPARTALILARLA BULUŞACAK

Festivalde farklı il ve ülkelerden gelen folklor gruplarının gösterilerinin yanı sıra akşam bölümünde ünlü sanatçılar Ispartalılarla buluşacak. Isparta Meydan AVM’de düzenlenecek konserlerin ilk gününde saat 21.00’da Zara, ikinci gününde saat 20.00’da Başkal, saat 21.00’da İkilem sahne alacak. Isparta Uluslararası Gül Festivali, 2 Haziran Pazar günü saat 21.00’da Altay konseriyle son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.