Eğitim kurumunun çatısına kurulan GES, yılda 128 ağacın kurtarılmasına katkı sağlayacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2023 - 12:30, Güncelleme: 21.12.2023 - 12:20
 

Eğitim kurumunun çatısına kurulan GES, yılda 128 ağacın kurtarılmasına katkı sağlayacak

Eğitim kurumunun çatısına kurulan GES, yılda 128 ağacın kurtarılmasına katkı sağlayacak
Antalya’da faaliyet gösteren bir eğitim kurumunun çatısına kurulan 1310,725 kWp gücündeki güneş enerji santrali ile yılda yaklaşık 128 ağacın kurtarılmasına katkı sağlanacak.CW Enerji, fabrikalardan eğitim kurumlarına kadar hemen her sektörde çatıları güneş enerji santrali ile donatmaya devam ediyor. Firma Antalya’da faaliyet gösteren bir eğitim kurumunun çatısına 1310,725 kWp gücündeki güneş enerji santrali projesini tamamladı.Firmanın CEO’su Volkan Yılmaz, özellikle son yıllarda küresel ısınmanın da artmasıyla birlikte yenilenebilir enerjiden elde edilen enerjilerin çok daha değerli hale geldiğini söyledi. Fosil yakıtların doğal düzeni ve insan sağlığını yakından etkileyen birçok zarara sebep olduğunu ifade eden Yılmaz, “Günümüzde küresel ısınma problemleri ile karşı karşıyayız. Bu sorunla mücadelede havayı kirletmeyen, atık oluşturmayan ve sürdürülebilir en önemli enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi önemli bir rol oynuyor. Artık sınırsız bir kaynak olan güneş enerjisinden yararlanılması konusunda bilinç de her geçen gün artıyor” dedi.Güneş panelleriyle elektrik üretmenin atmosfere zararlı gaz salınımına sebep olmadığını dile getiren Yılmaz, aynı zamanda güneş panelleriyle üretilen temiz enerjinin doğal kaynaklara ve canlılara herhangi bir zarar vermediği gibi çevreye de çok büyük yararı olduğunu kaydetti.“Enerjisinin önemli bir kısmını güneşten karşılayacak”Yılmaz, “İklim değişikliğinin önüne geçmek, sürdürülebilirlik vizyonu, AB Yeşil Mutabakat Eylem Planına uyum, küresel ısınma ile mücadele, enerji verimliliği, artan enerji maliyetlerini azaltmak ve temiz enerjiyle karbon ayak izini azaltmak için güneş enerji santralleri çok önemli. Bu bilinçle çatıları güneş enerji santrali ile donatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.Eğitim kurumlarının da güneş enerji santraline ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, Antalya’da bulunan bir eğitim kurumu ile de iş birliği yaptıklarını ve çatısına 1310,725 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumu tamamladıklarını kaydetti. Yılmaz, kurumun enerjisinin önemli bir kısmını güneşten karşılayarak yıllık ortalama 845,113 kg eşdeğerinde karbondioksit emisyonunun önüne geçeceğini ve yılda 128 ağacın kurtarılacağını da sözlerine ekledi.
Eğitim kurumunun çatısına kurulan GES, yılda 128 ağacın kurtarılmasına katkı sağlayacak
Antalya’da faaliyet gösteren bir eğitim kurumunun çatısına kurulan 1310,725 kWp gücündeki güneş enerji santrali ile yılda yaklaşık 128 ağacın kurtarılmasına katkı sağlanacak.
CW Enerji, fabrikalardan eğitim kurumlarına kadar hemen her sektörde çatıları güneş enerji santrali ile donatmaya devam ediyor. Firma Antalya’da faaliyet gösteren bir eğitim kurumunun çatısına 1310,725 kWp gücündeki güneş enerji santrali projesini tamamladı.
Firmanın CEO’su Volkan Yılmaz, özellikle son yıllarda küresel ısınmanın da artmasıyla birlikte yenilenebilir enerjiden elde edilen enerjilerin çok daha değerli hale geldiğini söyledi. Fosil yakıtların doğal düzeni ve insan sağlığını yakından etkileyen birçok zarara sebep olduğunu ifade eden Yılmaz, “Günümüzde küresel ısınma problemleri ile karşı karşıyayız. Bu sorunla mücadelede havayı kirletmeyen, atık oluşturmayan ve sürdürülebilir en önemli enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi önemli bir rol oynuyor. Artık sınırsız bir kaynak olan güneş enerjisinden yararlanılması konusunda bilinç de her geçen gün artıyor” dedi.
Güneş panelleriyle elektrik üretmenin atmosfere zararlı gaz salınımına sebep olmadığını dile getiren Yılmaz, aynı zamanda güneş panelleriyle üretilen temiz enerjinin doğal kaynaklara ve canlılara herhangi bir zarar vermediği gibi çevreye de çok büyük yararı olduğunu kaydetti.

“Enerjisinin önemli bir kısmını güneşten karşılayacak”
Yılmaz, “İklim değişikliğinin önüne geçmek, sürdürülebilirlik vizyonu, AB Yeşil Mutabakat Eylem Planına uyum, küresel ısınma ile mücadele, enerji verimliliği, artan enerji maliyetlerini azaltmak ve temiz enerjiyle karbon ayak izini azaltmak için güneş enerji santralleri çok önemli. Bu bilinçle çatıları güneş enerji santrali ile donatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Eğitim kurumlarının da güneş enerji santraline ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, Antalya’da bulunan bir eğitim kurumu ile de iş birliği yaptıklarını ve çatısına 1310,725 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumu tamamladıklarını kaydetti. Yılmaz, kurumun enerjisinin önemli bir kısmını güneşten karşılayarak yıllık ortalama 845,113 kg eşdeğerinde karbondioksit emisyonunun önüne geçeceğini ve yılda 128 ağacın kurtarılacağını da sözlerine ekledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.