Eşini öldüren kocanın cezası belli olacak

ISPARTA 17.05.2023 - 12:54, Güncelleme: 17.05.2023 - 12:54
 

Eşini öldüren kocanın cezası belli olacak

Büyük Gökçeli’de çocuklarının gözü önünde karısını öldüren kocanın cezası yarınki duruşmada belli olacak
Isparta merkeze bağlı Büyük Gökçeli köyünde geçtiğimiz Ekim ayında 2 çocuğunun annesi eşini tabanca ile vurup öldüren Sezer Işık (39) yarın son kez hakim karşısına çıkacak. Hakkında kasten adam öldürme suçundan dava açılan ve müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık yargılamaya SEGBİS (Ses ve görüntülü bilişim sistemi) ile cezaevinden katılacak. Önceki duruşmalarda eşini kazara vurduğunu öldürme kastının bulunmadığı yönünde savunmada bulunan Sezer Işık’ın olaya tanıklık eden 2 oğlu da son duruşmada tanık olarak dinlenmişti. Sanık hakkında hazırlanan iddianameye karşı yaptığı savunmasında ‘Eşim elimde bulunan tabancayı almak istemiş ve o sırada yaşanan arbede de silah patladı. Eşim nasıl yaralandı bilmiyorum. Çocuklarıma ambulans çağırmalarını istedim. Benim köyde çok fazla akrabam yok eşimin akrabalarından korkup olay yerinden uzaklaşmıştım’ demişti. BAŞKAN SİLAHI SALONDA İNCELETTİ Sanığın silahın emniyeti kendi açılmış ben açmadım diye kendisini savunması üzerine Mahkeme Başkanı adli emanette duran suç aleti tabancayı duruşma salonuna getirterek hem sanık hem müdahil avukatına emniyetin açılıp açılmadığını tatbiki olarak inceletti. Emniyetin sert olduğu ve hafif bir müdahale ile açılmadığı ortaya çıkınca sanık bu duruma sessiz kalmıştı. NE OLMUŞTU? 2 Ekim 2022 tarihinde köyden su tankerini traktörün arkasına bağlayarak hayvanların bulunduğu dağa götürmek üzere 1 oğlu ile yola çıkan Sezer Işık, kendilerinden önce motosiklet ile yola çıkan eşi Yadigar ve diğer oğlunu yol üzerinde uzun süredir dargın olduğu şahısla konuştuklarını gördüğünü bu nedenle çadıra vardıkları sırada aralarında tartışma çıktığını ve belindeki silahı çıkarttığı esnada eşinin ‘Beni mi vuracaksın? Madem inanmıyorsun vur’ diyerek silaha saldırdığını almaya çalıştığı esnada da patladığını olay nedeniyle de öldüğünü söylemişti. Duruşmalarda sakin tavırları ile dikkat çeken ve 2 oğlunun tanık beyanlarına itiraz eden sanık Sezer Işık hakkında savcılık kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti yarın yapılacak duruşmada sanık hakkında vereceği hükmü açıklayacak  
Büyük Gökçeli’de çocuklarının gözü önünde karısını öldüren kocanın cezası yarınki duruşmada belli olacak

Isparta merkeze bağlı Büyük Gökçeli köyünde geçtiğimiz Ekim ayında 2 çocuğunun annesi eşini tabanca ile vurup öldüren Sezer Işık (39) yarın son kez hakim karşısına çıkacak. Hakkında kasten adam öldürme suçundan dava açılan ve müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık yargılamaya SEGBİS (Ses ve görüntülü bilişim sistemi) ile cezaevinden katılacak.

Önceki duruşmalarda eşini kazara vurduğunu öldürme kastının bulunmadığı yönünde savunmada bulunan Sezer Işık’ın olaya tanıklık eden 2 oğlu da son duruşmada tanık olarak dinlenmişti.

Sanık hakkında hazırlanan iddianameye karşı yaptığı savunmasında ‘Eşim elimde bulunan tabancayı almak istemiş ve o sırada yaşanan arbede de silah patladı. Eşim nasıl yaralandı bilmiyorum. Çocuklarıma ambulans çağırmalarını istedim. Benim köyde çok fazla akrabam yok eşimin akrabalarından korkup olay yerinden uzaklaşmıştım’ demişti.

BAŞKAN SİLAHI SALONDA İNCELETTİ

Sanığın silahın emniyeti kendi açılmış ben açmadım diye kendisini savunması üzerine Mahkeme Başkanı adli emanette duran suç aleti tabancayı duruşma salonuna getirterek hem sanık hem müdahil avukatına emniyetin açılıp açılmadığını tatbiki olarak inceletti. Emniyetin sert olduğu ve hafif bir müdahale ile açılmadığı ortaya çıkınca sanık bu duruma sessiz kalmıştı.

NE OLMUŞTU?

2 Ekim 2022 tarihinde köyden su tankerini traktörün arkasına bağlayarak hayvanların bulunduğu dağa götürmek üzere 1 oğlu ile yola çıkan Sezer Işık, kendilerinden önce motosiklet ile yola çıkan eşi Yadigar ve diğer oğlunu yol üzerinde uzun süredir dargın olduğu şahısla konuştuklarını gördüğünü bu nedenle çadıra vardıkları sırada aralarında tartışma çıktığını ve belindeki silahı çıkarttığı esnada eşinin ‘Beni mi vuracaksın? Madem inanmıyorsun vur’ diyerek silaha saldırdığını almaya çalıştığı esnada da patladığını olay nedeniyle de öldüğünü söylemişti.

Duruşmalarda sakin tavırları ile dikkat çeken ve 2 oğlunun tanık beyanlarına itiraz eden sanık Sezer Işık hakkında savcılık kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti yarın yapılacak duruşmada sanık hakkında vereceği hükmü açıklayacak

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.