Günaydın açıkladı: Böcüzade parkını bankaya ipotek etmişler

ISPARTA 08.03.2024 - 15:04, Güncelleme: 08.03.2024 - 15:04
 

Günaydın açıkladı: Böcüzade parkını bankaya ipotek etmişler

MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın mevcut belediye yönetiminin Böcüzade Parkını Ziraat Bankasına ipotek edip kredi çektiğini açıkladı.
MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın katıldığı Labirent programında Böcüzade Parkı ve belediyenin güncel borcu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. ** “İFLAS ETTİYSEN SÖYLE DEVLET GEREKENİ YAPSIN” MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın göreve ilk geldiği 1999 yılında Böcüzade Parkını yeşil alan olarak düzenleyip halkın hizmetine sunduğunu söyleyerek, “Burayı şehrin bir minik kentsel ormanı olsun, yürüyüş yerleri olsun, yeşil bir bölgemiz olsun diye, buraya 500 daire sığdığı halde yeşil alan yapmıştık. Mevcut belediye yönetimi Böcüzade ParkınınZiraat bankasına 100 milyon TL kredi karşılığında ipotek olarak verdi. Oraya o tekli yüksek faizle verdi. 25 yıldır yeşil alan olarak kullanılan bir parkı nasıl bir bankaya verirsin? İflas ettiyse iflas bayrağını çekersin, devlet gelir bunu ele alır ve bunu düzene sokar” dedi. ** “BELEDİYENİN BORCU 800 MİLYON TL” Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in onlarca arsayı satmasına rağmen halen meclisten borçlanma yetkileri aldığını söyleyen Başkan Adayı Günaydın, “Bu nereye gidiyor arkadaş, nereye gidiyor? ve Isparta belediyesini çalışırken 72 yerden ayrı ayrı para kazanıyordum muhalefet belediyesi olmama rağmen Türkiye’nin en zengin belediyesi hâline getirdim. Bir ayda 112 müfettiş geliyordu buraya şimdi bir sene de 2 tane müfettiş gelmiyor. Bunu görünce orayı çiftlik zannetti sanki iktidar partisinin adamıyım diye oraya çiftlik zannetti. Onun için haraç mezat satıyor. Dengesiz bir şekilde işçi alıp paralarını ödeyemeyen bir kimse bu arsaları sataraktan karşılıyor ve Isparta’nın servetini, belediyenin servetini yok ediyor” dedi.
MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın mevcut belediye yönetiminin Böcüzade Parkını Ziraat Bankasına ipotek edip kredi çektiğini açıkladı.

MHP Isparta Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın katıldığı Labirent programında Böcüzade Parkı ve belediyenin güncel borcu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

** “İFLAS ETTİYSEN SÖYLE DEVLET GEREKENİ YAPSIN”

MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın göreve ilk geldiği 1999 yılında Böcüzade Parkını yeşil alan olarak düzenleyip halkın hizmetine sunduğunu söyleyerek, “Burayı şehrin bir minik kentsel ormanı olsun, yürüyüş yerleri olsun, yeşil bir bölgemiz olsun diye, buraya 500 daire sığdığı halde yeşil alan yapmıştık. Mevcut belediye yönetimi Böcüzade ParkınınZiraat bankasına 100 milyon TL kredi karşılığında ipotek olarak verdi. Oraya o tekli yüksek faizle verdi. 25 yıldır yeşil alan olarak kullanılan bir parkı nasıl bir bankaya verirsin? İflas ettiyse iflas bayrağını çekersin, devlet gelir bunu ele alır ve bunu düzene sokar” dedi.

** “BELEDİYENİN BORCU 800 MİLYON TL”

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in onlarca arsayı satmasına rağmen halen meclisten borçlanma yetkileri aldığını söyleyen Başkan Adayı Günaydın, “Bu nereye gidiyor arkadaş, nereye gidiyor? ve Isparta belediyesini çalışırken 72 yerden ayrı ayrı para kazanıyordum muhalefet belediyesi olmama rağmen Türkiye’nin en zengin belediyesi hâline getirdim. Bir ayda 112 müfettiş geliyordu buraya şimdi bir sene de 2 tane müfettiş gelmiyor. Bunu görünce orayı çiftlik zannetti sanki iktidar partisinin adamıyım diye oraya çiftlik zannetti. Onun için haraç mezat satıyor. Dengesiz bir şekilde işçi alıp paralarını ödeyemeyen bir kimse bu arsaları sataraktan karşılıyor ve Isparta’nın servetini, belediyenin servetini yok ediyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.