Halk Eğitimde 479 kişiye hijyen kursu verildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2020 - 11:49, Güncelleme: 13.08.2020 - 11:49
 

Halk Eğitimde 479 kişiye hijyen kursu verildi

Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Covid – 19 Tedbirleri çerçevesinde açtıkları başta hijyen eğitimi olmak üzere 479 kursu başarıyla tamamlayanlara belgelerinin verildiğini bildirdi.
Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Covid – 19 Tedbirleri çerçevesinde açtıkları başta hijyen eğitimi olmak üzere 479 kursu başarıyla tamamlayanlara belgelerinin verildiğini bildirdi. Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışanların Eğitimine Yönelik Kurslar, Hijyen Eğitimi Kursları ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimi meslek edindirme ve geliştirme kursları. Maske kullanılması, sosyal mesafe kurallarına uyulan hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin alınması şartıyla Valilik onayı ile açılabileceğinin bildirilmesi üzerinden sonra; Merkezimizde özellikle hijyen eğitimi kursları 8 Hazirandan itibaren açılmaya başlanmış olup, bugüne kadar 170 kursiyer eğitimden geçirilerek belgelerine kavuşmuştur. Peyderpey bu kurslara başvurular oldukça kursumuz açılmaya devam edilecektir. Ayrıca ülke genelinde 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme süreci başlamasıyla yine Bakanlıktan gelen yazı gereği 8 Haziran tarihinden itibaren eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Öncelikle 14 Mart 2020 tarihinden önce e-yaygın eğitim sisteminde onay işlemi tamamlanmış ve fiilen eğitime başlamış olan kurslar, tatil edildiği 14 Mart – 8 Haziran 2020 arasındaki süreler içinde yapılamayan 479 kursumuzun derslerinin 1/5’i oranında telafi eğitimine başlanmış olup, bu kurslarımız tamamlanmıştır. Eğitimler aralıksız devam ediyor Bitiş tarihi henüz gelmemiş kursların kalan süreler normal olarak devam ettirilerek kurslar tamamlanmıştır. Bu süreçte bitmeyen kurslarımıza kursiyer gelmeyeceği veya gelemeyeceği için Hastanelerde, KYK’larda ve Üniversitede açılan kurslar öğrencilerin oluşmamasından dolayı sonlandırılmıştır. Böylece telafi eğitiminin 1 Eylül 2020 tarihine kadar tamamlanması gerçekleştirilecektir. Yaz Kursları 1 Eylül’de sona erecek Ayrıca; Yaz dönemi kurslarımızda gerekli Koronavirüs tedbirleri alınarak başvurular değerlendirilerek açılmaya devam etmektedir. Yaz Dönemi kurslarımız da 1 Eylül 2020 tarihinde sona erecektir. Bu kurslarımızın sayısı fazla değildir. Hali hazırda kışlalarda kalorifer ateşçiliği (Katı – Sıvı Yakıt) doğalgaz ateşçisi kurslarımız açılmıştır.
Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Covid – 19 Tedbirleri çerçevesinde açtıkları başta hijyen eğitimi olmak üzere 479 kursu başarıyla tamamlayanlara belgelerinin verildiğini bildirdi.

Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Covid – 19 Tedbirleri çerçevesinde açtıkları başta hijyen eğitimi olmak üzere 479 kursu başarıyla tamamlayanlara belgelerinin verildiğini bildirdi.

Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi

“Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışanların Eğitimine Yönelik Kurslar, Hijyen Eğitimi Kursları ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile açılan istihdama yönelik işbaşı eğitimi meslek edindirme ve geliştirme kursları. Maske kullanılması, sosyal mesafe kurallarına uyulan hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin alınması şartıyla Valilik onayı ile açılabileceğinin bildirilmesi üzerinden sonra; Merkezimizde özellikle hijyen eğitimi kursları 8 Hazirandan itibaren açılmaya başlanmış olup, bugüne kadar 170 kursiyer eğitimden geçirilerek belgelerine kavuşmuştur. Peyderpey bu kurslara başvurular oldukça kursumuz açılmaya devam edilecektir.

Ayrıca ülke genelinde 1 Haziran tarihinden itibaren normalleşme süreci başlamasıyla yine Bakanlıktan gelen yazı gereği 8 Haziran tarihinden itibaren eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Öncelikle 14 Mart 2020 tarihinden önce e-yaygın eğitim sisteminde onay işlemi tamamlanmış ve fiilen eğitime başlamış olan kurslar, tatil edildiği 14 Mart – 8 Haziran 2020 arasındaki süreler içinde yapılamayan 479 kursumuzun derslerinin 1/5’i oranında telafi eğitimine başlanmış olup, bu kurslarımız tamamlanmıştır.

Eğitimler aralıksız devam ediyor

Bitiş tarihi henüz gelmemiş kursların kalan süreler normal olarak devam ettirilerek kurslar tamamlanmıştır. Bu süreçte bitmeyen kurslarımıza kursiyer gelmeyeceği veya gelemeyeceği için Hastanelerde, KYK’larda ve Üniversitede açılan kurslar öğrencilerin oluşmamasından dolayı sonlandırılmıştır. Böylece telafi eğitiminin 1 Eylül 2020 tarihine kadar tamamlanması gerçekleştirilecektir.

Yaz Kursları 1 Eylül’de sona erecek

Ayrıca; Yaz dönemi kurslarımızda gerekli Koronavirüs tedbirleri alınarak başvurular değerlendirilerek açılmaya devam etmektedir. Yaz Dönemi kurslarımız da 1 Eylül 2020 tarihinde sona erecektir. Bu kurslarımızın sayısı fazla değildir. Hali hazırda kışlalarda kalorifer ateşçiliği (Katı – Sıvı Yakıt) doğalgaz ateşçisi kurslarımız açılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.