ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİ SONER TOROS BASIN MERKEZİ AÇILDI

ISPARTA 19.01.2024 - 21:20, Güncelleme: 19.01.2024 - 21:20
 

ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİ SONER TOROS BASIN MERKEZİ AÇILDI

Isparta Belediyesi tarafından 104. Cadde üzerinde bulunan Soner Toros Parkı’nda inşa edilen Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. 29 Nisan 2021 tarihinde Covid-19 sebebiyle genç yaşta hayatını kaybeden, Isparta’nın sevilen simalarından merhum Gazeteci Soner Toros’un adını yaşatacak olan basın merkezi çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete alındı.
Açılışa Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merhum Soner Toros’un eşi Dilek Toros, kızı Kavin Toros, sevenleri ve çok sayıda gazeteci meslektaşı katıldı. Program; meslektaşlarının  merhum Soner Toros’un meslek hayatı, kişiliği ve yaptığı çalışmaları anlattığı konuşmaları yapmaları ve Toros anısına hazırlanan kısa video gösterimiyle başladı. Gazeteciler yaptıkları konuşmalarda Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezi’nin yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Açılışta konuşan Vali Baruş, merkezin gazeteciler için bir yuva olacağını belirterek gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi. Vali Baruş “Bizler de yaptığımız işin gereği olarak sık sık basın mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Gazeteciler kış demeden, yağmur çamur demeden,  24 saat,  gece gündüz demeden yeter ki toplumu aydınlatacak bir hadise olsun, oraya koşturarak gidiyorlar. Hiç eziyet olacağını düşünmeden görevlerini fedakarlıkta yapıyorlar. Bu meslek sadece bir meslek değil yani sadece kendi geçiminizi sağlayacağınız, ailenizin geçimini sağlayacağınız bir meslek değil. Bu meslek gönül mesleği, yani o kadar zor koşullarda bir insanı gece yarısı bir olayın başına götürmek herkesin harcı değil ve kendinizi orada bulundurmak soğukta, o zor koşullarda o haberi yapmak gerçekten normal insanlar için olağan bir durum değil. Ben basın mensuplarına her zaman saygı duymuşumdur. Çünkü onların ne kadar zorluklar içerisinde çalıştığını biliyorum. Özellikle yerel basın mensubu olmak birçok çileli mücadeleyi gerektiriyor. Özellikle gazetecilerimizin bir araya gelebileceği sorunlarını tartışabileceği, toplantılarını düzenleyebileceği uygun alanların olmamasının onlara en büyük sıkıntı veren noktalardan biri olduğunu da biliyorum. Meslek hayatım boyunca ve görev yaptığım yerlerde de her zaman kendilerine yardımcı olmak, böyle bir merkeze kavuşmaları sağlamak için de gayret sarf ettim. Ama Isparta’daki bu merkez hakikaten Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma onu söylemek isterim. Burası tüm gazeteci arkadaşlarımızın 24 saat bir araya gelebileceği sıcak bir ortam, hem haber yaparken hem de haberleri tartışırken Isparta kamuoyuna bunları nasıl yansıtırız diye aralarında konuşurken güzel bir ortama sahip olabilecekler. Bu diğer şehirlerimizde de görmek istediğimiz bir manzara. Bu kullanacakları merkezin kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ardından törene katılanlar dualar eşliğinde Soner Toros’un ailesiyle birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti.
Isparta Belediyesi tarafından 104. Cadde üzerinde bulunan Soner Toros Parkı’nda inşa edilen Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. 29 Nisan 2021 tarihinde Covid-19 sebebiyle genç yaşta hayatını kaybeden, Isparta’nın sevilen simalarından merhum Gazeteci Soner Toros’un adını yaşatacak olan basın merkezi çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete alındı.

Açılışa Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merhum Soner Toros’un eşi Dilek Toros, kızı Kavin Toros, sevenleri ve çok sayıda gazeteci meslektaşı katıldı.

Program; meslektaşlarının  merhum Soner Toros’un meslek hayatı, kişiliği ve yaptığı çalışmaları anlattığı konuşmaları yapmaları ve Toros anısına hazırlanan kısa video gösterimiyle başladı. Gazeteciler yaptıkları konuşmalarda Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezi’nin yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Açılışta konuşan Vali Baruş, merkezin gazeteciler için bir yuva olacağını belirterek gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi.

Vali Baruş “Bizler de yaptığımız işin gereği olarak sık sık basın mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Gazeteciler kış demeden, yağmur çamur demeden,  24 saat,  gece gündüz demeden yeter ki toplumu aydınlatacak bir hadise olsun, oraya koşturarak gidiyorlar. Hiç eziyet olacağını düşünmeden görevlerini fedakarlıkta yapıyorlar. Bu meslek sadece bir meslek değil yani sadece kendi geçiminizi sağlayacağınız, ailenizin geçimini sağlayacağınız bir meslek değil. Bu meslek gönül mesleği, yani o kadar zor koşullarda bir insanı gece yarısı bir olayın başına götürmek herkesin harcı değil ve kendinizi orada bulundurmak soğukta, o zor koşullarda o haberi yapmak gerçekten normal insanlar için olağan bir durum değil. Ben basın mensuplarına her zaman saygı duymuşumdur. Çünkü onların ne kadar zorluklar içerisinde çalıştığını biliyorum. Özellikle yerel basın mensubu olmak birçok çileli mücadeleyi gerektiriyor. Özellikle gazetecilerimizin bir araya gelebileceği sorunlarını tartışabileceği, toplantılarını düzenleyebileceği uygun alanların olmamasının onlara en büyük sıkıntı veren noktalardan biri olduğunu da biliyorum. Meslek hayatım boyunca ve görev yaptığım yerlerde de her zaman kendilerine yardımcı olmak, böyle bir merkeze kavuşmaları sağlamak için de gayret sarf ettim. Ama Isparta’daki bu merkez hakikaten Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma onu söylemek isterim. Burası tüm gazeteci arkadaşlarımızın 24 saat bir araya gelebileceği sıcak bir ortam, hem haber yaparken hem de haberleri tartışırken Isparta kamuoyuna bunları nasıl yansıtırız diye aralarında konuşurken güzel bir ortama sahip olabilecekler. Bu diğer şehirlerimizde de görmek istediğimiz bir manzara. Bu kullanacakları merkezin kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından törene katılanlar dualar eşliğinde Soner Toros’un ailesiyle birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.