Isparta okumayı seviyor

ISPARTA 09.01.2023 - 16:05, Güncelleme: 09.01.2023 - 16:05
 

Isparta okumayı seviyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kentte kütüphane hizmetine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları anlatan İl Müdürü Göçer, kentte aylık 50 bin kişi kütüphanelerden hizmet aldığını söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, vatandaşın kütüphanelerden daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Kent merkezinde bulunan mevcut kütüphaneleri ve açılacak kütüphane çalışmalarını anlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, " Isparta ilinde merkezde Halil Hamitpaşa kütüphanemiz ve Gülistan Çocuk Kütüphanemiz var. Ama biz bu bu yıl belediye ile bir protokol, bakanlığımızla yaparak Meydan AVM içerisinde bir kütüphane açtık. Bunlara ek olarak da yine belediyemizle protokolünü yaptığımız bir büyük halk kütüphanesi çalışmamız şu anki mevcut otogar taşındığında yapılacak. Ayrıca bir de çocuk kütüphanesi noktasında bakanlığımızla bir protokol yapıldı. Bu çalışmalarda inşallah vakti geldiğinde hayata geçecek. Okuma ve okuyucu oranımızı da yıldan yıla artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi. Kütüphanelerde verilen hizmetleri anlatan İl Müdürü Göçer, “Günlük ortalama değişken olmakla beraber 1000 civarı olabileceğini tahmin ediyorum. Şöyle ki, hizmet olarak bir okuyucu hizmeti veriyoruz. Bir ödünç kitap hizmeti veriyoruz. Bir de ders çalışmak üzere millet kıraathanesine kullanıyorlar. Ama en son real istatistiği söyleyeyim. Aylık ortalamamız 45 – 50 bin kullanıcı noktasında. Yani şöyle söyleyeyim, Isparta'nın merkez nüfusunun 250 bin  düşünürsek, nüfusun beşte birinin kütüphaneye muhakkak ayda bir defa da olsa uğradığını bilmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı.”dedi. Isparta Okumayı Seviyor "Kütüphane sayısında altıncı, kitap sayısında üçüncü, okuyucu sayısında ise dördüncü sıradayız" Isparta'nın genel kültür seviyesinin yüksek olduğunu belirten İl Müdürü Göçer, " Türkiye genelinde il çapında kütüphane sayısında biz altıncı sıradayız. Halit Hamitpaşa kütüphanemizin istatistiklerine göre de kitap sayısı noktasında üçüncü, okuyucu sayısı noktasında dördüncüyüz. Tüm kütüphane ve okuma istatistiklerinde Isparta'nın genel kültür seviyesinin yüksekliği bizim istatistiklerimiz den de görünüyor. İlk beşte olmak bizim için ayrıca bir gurur kaynağı." dedi.  
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kentte kütüphane hizmetine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları anlatan İl Müdürü Göçer, kentte aylık 50 bin kişi kütüphanelerden hizmet aldığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, vatandaşın kütüphanelerden daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Kent merkezinde bulunan mevcut kütüphaneleri ve açılacak kütüphane çalışmalarını anlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, " Isparta ilinde merkezde Halil Hamitpaşa kütüphanemiz ve Gülistan Çocuk Kütüphanemiz var. Ama biz bu bu yıl belediye ile bir protokol, bakanlığımızla yaparak Meydan AVM içerisinde bir kütüphane açtık. Bunlara ek olarak da yine belediyemizle protokolünü yaptığımız bir büyük halk kütüphanesi çalışmamız şu anki mevcut otogar taşındığında yapılacak. Ayrıca bir de çocuk kütüphanesi noktasında bakanlığımızla bir protokol yapıldı. Bu çalışmalarda inşallah vakti geldiğinde hayata geçecek. Okuma ve okuyucu oranımızı da yıldan yıla artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Kütüphanelerde verilen hizmetleri anlatan İl Müdürü Göçer, “Günlük ortalama değişken olmakla beraber 1000 civarı olabileceğini tahmin ediyorum. Şöyle ki, hizmet olarak bir okuyucu hizmeti veriyoruz. Bir ödünç kitap hizmeti veriyoruz. Bir de ders çalışmak üzere millet kıraathanesine kullanıyorlar. Ama en son real istatistiği söyleyeyim. Aylık ortalamamız 45 – 50 bin kullanıcı noktasında. Yani şöyle söyleyeyim, Isparta'nın merkez nüfusunun 250 bin  düşünürsek, nüfusun beşte birinin kütüphaneye muhakkak ayda bir defa da olsa uğradığını bilmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı.”dedi.

Isparta Okumayı Seviyor
"Kütüphane sayısında altıncı, kitap sayısında üçüncü,
okuyucu sayısında ise dördüncü sıradayız"

Isparta'nın genel kültür seviyesinin yüksek olduğunu belirten İl Müdürü Göçer, " Türkiye genelinde il çapında kütüphane sayısında biz altıncı sıradayız. Halit Hamitpaşa kütüphanemizin istatistiklerine göre de kitap sayısı noktasında üçüncü, okuyucu sayısı noktasında dördüncüyüz. Tüm kütüphane ve okuma istatistiklerinde Isparta'nın genel kültür seviyesinin yüksekliği bizim istatistiklerimiz den de görünüyor. İlk beşte olmak bizim için ayrıca bir gurur kaynağı." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.