Isparta Şehir Hastanesi'nden başarılı bir operasyon

SAĞLIK 06.01.2024 - 13:09, Güncelleme: 06.01.2024 - 13:09
 

Isparta Şehir Hastanesi'nden başarılı bir operasyon

Isparta Şehir Hastanesi'nde Minimal İnvaziv (kapalı yöntemle) kalp ameliyatları yapılmaya başlandı.
Bu ameliyat tipi sadece kapak onarımı yada değişimlerinde değil, damar ve vücut yapısı uygun hastalarda bypass veya aort adı verilen ana damar değişimlerinde de başarıyla uygulanabilmektedir. Denizli'den nefes darlığı ve çarpıntı şikayetiylegelen hasta, tavsiye üzerineIsparta Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerden sonra , mitral kapak onarımı ameliyatına karar verildi. İleri tetkiklerden sonra hastanın, halk arasında iman tahtası olarak da bilinen , göğüs kemiğini kesmeden , sağ meme altından küçük kesi ile yapılmaya uygun olduğuna karar verildi. Minimal invaziv kalp cerrahisi yada halk arasında kapalı kalp ameliyatı olarak adlandırılan bu teknik son yıllarda dünyada da yapılması yaygınlaşan, cerrahi teknik olarak göğüs kemiği kesilmesiyle yapılandan biraz daha zor olan ancak hastanın ameliyat sonrasında hem iyileşmesinin hızlanması hem göğüs kemiğinde oynama riskinin olmaması , yoğun bakımdan çıkış ve taburculuk sürelerinin daha kısa olması ve hastanın gündelik hayatına da daha hızlı dönebilmesi gibi pek çok avantajları olan bir cerrahi tekniktir. Isparta Şehir Hastanesi'ne ilk defa kazandırılan, yeni nesil cerrahi aletleri kullanılarak gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatta hastanın kalp kapağı başarı ile onarıldı. Bunun yanı sıra hastanede bu cerrahi tamamen SGK ödemesi kapsamında ücretsiz yapılmakta ve hastalara ek bir mali yük de yansımamaktadır. Hasta, başta ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr. Ahmet Rıfkı Çora ve Doç.Dr. Ersin Çelik olmak üzere tüm ameliyathane ,kalp damar cerrahi servisine ve kalp damar cerrahi yoğun bakım çalışanlarına teşekkürlerini iletti.  
Isparta Şehir Hastanesi'nde Minimal İnvaziv (kapalı yöntemle) kalp ameliyatları yapılmaya başlandı.

Bu ameliyat tipi sadece kapak onarımı yada değişimlerinde değil, damar ve vücut yapısı uygun hastalarda bypass veya aort adı verilen ana damar değişimlerinde de başarıyla uygulanabilmektedir.

Denizli'den nefes darlığı ve çarpıntı şikayetiylegelen hasta, tavsiye üzerineIsparta Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerden sonra , mitral kapak onarımı ameliyatına karar verildi. İleri tetkiklerden sonra hastanın, halk arasında iman tahtası olarak da bilinen , göğüs kemiğini kesmeden , sağ meme altından küçük kesi ile yapılmaya uygun olduğuna karar verildi.

Minimal invaziv kalp cerrahisi yada halk arasında kapalı kalp ameliyatı olarak adlandırılan bu teknik son yıllarda dünyada da yapılması yaygınlaşan, cerrahi teknik olarak göğüs kemiği kesilmesiyle yapılandan biraz daha zor olan ancak hastanın ameliyat sonrasında hem iyileşmesinin hızlanması hem göğüs kemiğinde oynama riskinin olmaması , yoğun bakımdan çıkış ve taburculuk sürelerinin daha kısa olması ve hastanın gündelik hayatına da daha hızlı dönebilmesi gibi pek çok avantajları olan bir cerrahi tekniktir.

Isparta Şehir Hastanesi'ne ilk defa kazandırılan, yeni nesil cerrahi aletleri kullanılarak gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatta hastanın kalp kapağı başarı ile onarıldı.

Bunun yanı sıra hastanede bu cerrahi tamamen SGK ödemesi kapsamında ücretsiz yapılmakta ve hastalara ek bir mali yük de yansımamaktadır.

Hasta, başta ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr. Ahmet Rıfkı Çora ve Doç.Dr. Ersin Çelik olmak üzere tüm ameliyathane ,kalp damar cerrahi servisine ve kalp damar cerrahi yoğun bakım çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
İzmitli
(07.01.2024 10:54 - #695)
Tebrikler, başarılarının devamını dilerim.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.