Isparta'da bal uzman ellerle üretilecek

ISPARTA 04.09.2023 - 17:54, Güncelleme: 04.09.2023 - 17:54
 

Isparta'da bal uzman ellerle üretilecek

Isparta'nın eşsiz doğası, Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"ne ev sahipliği yapıyor. Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ne 2023 yılında başvuran Veteriner Hekim Hatice Durhan aldığı destek ile arı yetiştiriciliğine başladı.
Uzman Eller Projesi kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan Isparta Merkez Gelincik köyünde yaşayan Hatice Durhan Ana Arı Yetiştiriciliği, Arı Sütü, Polen ve benzeri arı ürünlerini içeren projesi ile 250.000,00 Türk Lirası Bakanlık hibe desteği ve 25.000,00 Türk Lirası ayni katkısı ile birlikte toplamda 275.000,00 Türk Lirası ile 66 adet çift katlı 10 çıtalı arı kovanı ve arıcılık ekipmanı ( bal süzme makinası, sır alma teknesi ) alımı yapmıştır. Arıcılık projesi, Isparta'nın bitki örtüsü ve iklim özellikleri dikkate alındığında bölgemize son derece uygun bir proje olması sebebi ile aile ve bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan Uzman Eller Projesi kapsamında 23 hak sahibi ile sözleşme imzalanmıştır. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesine İlişkin 6691 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve bu karar bağlı olarak çıkarılan tebliğ ve uygulama rehberi doğrultusunda; kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanların uygulayacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ve geleneksel ürünlerin üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projelere 250.000 TL karşılıksız hibe desteği verilmektedir.  
Isparta'nın eşsiz doğası, Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"ne ev sahipliği yapıyor. Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ne 2023 yılında başvuran Veteriner Hekim Hatice Durhan aldığı destek ile arı yetiştiriciliğine başladı.

Uzman Eller Projesi kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan Isparta Merkez Gelincik köyünde yaşayan Hatice Durhan Ana Arı Yetiştiriciliği, Arı Sütü, Polen ve benzeri arı ürünlerini içeren projesi ile 250.000,00 Türk Lirası Bakanlık hibe desteği ve 25.000,00 Türk Lirası ayni katkısı ile birlikte toplamda 275.000,00 Türk Lirası ile 66 adet çift katlı 10 çıtalı arı kovanı ve arıcılık ekipmanı ( bal süzme makinası, sır alma teknesi ) alımı yapmıştır. Arıcılık projesi, Isparta'nın bitki örtüsü ve iklim özellikleri dikkate alındığında bölgemize son derece uygun bir proje olması sebebi ile aile ve bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan Uzman Eller Projesi kapsamında 23 hak sahibi ile sözleşme imzalanmıştır.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesine İlişkin 6691 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve bu karar bağlı olarak çıkarılan tebliğ ve uygulama rehberi doğrultusunda; kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olanların uygulayacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ve geleneksel ürünlerin üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projelere 250.000 TL karşılıksız hibe desteği verilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.