Isparta’da Depreme Dayanıklılık Testi yapılacak

ISPARTA 05.12.2023 - 12:26, Güncelleme: 05.12.2023 - 12:26
 

Isparta’da Depreme Dayanıklılık Testi yapılacak

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü arasında önemli bir protokol imzalandı.
İmzalanan protokol kapsamında; Isparta kamuoyunun deprem konusunda bilinçlendirilmesi, bu konuda eğitim ve seminerlerin verilmesi, İlimizin depremselliği ve yapı stoku envanteri çalışmaları amacıyla özel ve tüzel kişilerin talebi doğrultusunda araştırmalara destek verilmesi, Öğrencilerin iş yeri eğitimi ve stajları için iş birliği içinde olunması, Talepler doğrultusunda, Isparta merkez ilçesinde bulunan mevcut yapıların olası sismik aktiviteler etkisinde davranışını inşaat mühendisliği disiplini kapsamında değerlendirebilmek amacıyla ön bulguların (anketler, saha çalışmaları, analiz, kurumlarla koordinasyon vb.) toplanmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi planlanıyor. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven protokole imzalarını atarak bir konuşma yaptılar. Protokol imza törenine ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Terzi, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Şebnem Karahançer ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Nadi Kaplan, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Pınar Usta Evci, Dr. Öğr. Üyesi Cenk Öcal, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven, Şehir Plancılar Odası Temsilcisi Prof. Dr. Rafet Kıstır, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Şeref Korkmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Güney Merdan, Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Süleyman Gülboy ve Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Dr. Sami Yalçınkaya katılım gösterdi.  
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü arasında önemli bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında; Isparta kamuoyunun deprem konusunda bilinçlendirilmesi, bu konuda eğitim ve seminerlerin verilmesi, İlimizin depremselliği ve yapı stoku envanteri çalışmaları amacıyla özel ve tüzel kişilerin talebi doğrultusunda araştırmalara destek verilmesi, Öğrencilerin iş yeri eğitimi ve stajları için iş birliği içinde olunması, Talepler doğrultusunda, Isparta merkez ilçesinde bulunan mevcut yapıların olası sismik aktiviteler etkisinde davranışını inşaat mühendisliği disiplini kapsamında değerlendirebilmek amacıyla ön bulguların (anketler, saha çalışmaları, analiz, kurumlarla koordinasyon vb.) toplanmasına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi planlanıyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven protokole imzalarını atarak bir konuşma yaptılar.

Protokol imza törenine ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Terzi, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Şebnem Karahançer ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Nadi Kaplan, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Pınar Usta Evci, Dr. Öğr. Üyesi Cenk Öcal, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven, Şehir Plancılar Odası Temsilcisi Prof. Dr. Rafet Kıstır, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Şeref Korkmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Güney Merdan, Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Süleyman Gülboy ve Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Dr. Sami Yalçınkaya katılım gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.