Isparta’da gıda işletmelerinde sıkı denetim başladı

ISPARTA 24.08.2023 - 11:42, Güncelleme: 24.08.2023 - 11:42
 

Isparta’da gıda işletmelerinde sıkı denetim başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla 81 ilde 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde eş zamanlı sıkı denetim başlatıldı.
Isparta Merkez ve ilçelerinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlilerince Isparta'da faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde farkındalığı artırmak amacıyla denetimlere başlanmış olup; denetimlerde işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı kontrol edilmektedir. Gerekli görülmesi halinde numune alınmaktadır. 2023 yılının ilk 7 ayına bakıldığında Isparta'da 3 bin 528  denetim yapılmıştır. Denetimler hem rutin hem de Alo 174 gıda hattına gelen şikayetler çerçevesinde yapılmaktadır. Bu kapsamda Alo 174 gıda hattına 168  tane başvuru yapılmıştır. 2023'ün ilk 7 ayında toplam 820 adet numune alınmış olup, bunlardan olumsuzluk tespit edilenlere idari para cezası uygulanmıştır. Özellikle sıcak geçen yaz aylarında bu denetimlerin amacı toplu tüketimlerin yapıldığı yerlerde gıda salgını gibi, gıda zehirlenmesi gibi olayların önüne geçilmesidir. Isparta'da gıda güvenilirliği ancak tüketicilerin de katılımı ile sağlanacaktır. Tüketiciler herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için Alo 174 Gıda Hattına başvuru yapabilmektedir.  
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla 81 ilde 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde eş zamanlı sıkı denetim başlatıldı.

Isparta Merkez ve ilçelerinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlilerince Isparta'da faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde farkındalığı artırmak amacıyla denetimlere başlanmış olup; denetimlerde işletmelerin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığı kontrol edilmektedir. Gerekli görülmesi halinde numune alınmaktadır.

2023 yılının ilk 7 ayına bakıldığında Isparta'da 3 bin 528  denetim yapılmıştır. Denetimler hem rutin hem de Alo 174 gıda hattına gelen şikayetler çerçevesinde yapılmaktadır. Bu kapsamda Alo 174 gıda hattına 168  tane başvuru yapılmıştır. 2023'ün ilk 7 ayında toplam 820 adet numune alınmış olup, bunlardan olumsuzluk tespit edilenlere idari para cezası uygulanmıştır.

Özellikle sıcak geçen yaz aylarında bu denetimlerin amacı toplu tüketimlerin yapıldığı yerlerde gıda salgını gibi, gıda zehirlenmesi gibi olayların önüne geçilmesidir. Isparta'da gıda güvenilirliği ancak tüketicilerin de katılımı ile sağlanacaktır. Tüketiciler herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için Alo 174 Gıda Hattına başvuru yapabilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.