Isparta'da halıcılık yeniden canlanıyor

ISPARTA 12.01.2024 - 12:21, Güncelleme: 12.01.2024 - 12:21
 

Isparta'da halıcılık yeniden canlanıyor

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabası’nda halıcılık yeniden canlanıyor.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Belediyesi ve Çarıksaraylar Belediyesi işbirliği ile Çarıksaraylar Kasabası’nın eski kazanç kapısı ve kültürü olan halıcılık yeniden canlanıyor. Çarıksaraylar Kasabasında halıcılık kursu açılmış olup kursa katılmak isteyen kadın vatandaşların kurs hocası Aslı Sayın'a müracaat etmeleri gerektiği bildirildi. Ayrıca kursa katılan vatandaşların, dokumuş oldukları halıların ücretlerini alacakları da belirtildi. Bu sayede hem kaybolmuş eski kültür yeniden canlanmış olacak hem de belde ekonomisine katkı sağlayacak.  
Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çarıksaraylar Kasabası’nda halıcılık yeniden canlanıyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Belediyesi ve Çarıksaraylar Belediyesi işbirliği ile Çarıksaraylar Kasabası’nın eski kazanç kapısı ve kültürü olan halıcılık yeniden canlanıyor.

Çarıksaraylar Kasabasında halıcılık kursu açılmış olup kursa katılmak isteyen kadın vatandaşların kurs hocası Aslı Sayın'a müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Ayrıca kursa katılan vatandaşların, dokumuş oldukları halıların ücretlerini alacakları da belirtildi.

Bu sayede hem kaybolmuş eski kültür yeniden canlanmış olacak hem de belde ekonomisine katkı sağlayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.