Isparta’da traktörden sıçrayan yangın korku dolu anlar yaşattı

ISPARTA 16.08.2023 - 09:39, Güncelleme: 16.08.2023 - 09:39
 

Isparta’da traktörden sıçrayan yangın korku dolu anlar yaşattı

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde saman balyası saran balya makinesi ve traktörde çıkan yangın önce araziye, ardından da ağaçlık alana sıçradı. Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için vatandaşlar ve ekipler seferber oldu.
Yangın, öğlen saatlerinde Yalvaç ilçesine bağlı Terziler köyünde çıktı. Arazide saman balyası saran traktör ve balya makinesi bir anda alev aldı. Alevler kısa sürede araziye sıçrarken, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alanda etkili oldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ile Yalvaç Orman İşletme Müdürlüğünden ekip sevk edildi. Vatandaşlar da yangını söndürebilmek için traktör, tanker ve ellerine aldıkları dallarla müdahalede bulundu. Arazide hızla etkili olan yangın dere içerisindeki ağaçlık alanda etkili olurken, Sücüllü köyü kırsalına yayıldı. Bölgede bulunan bir üreticiye ait barınak ve arı kovanları yangında tamamen küle döndü, traktör ve balya makinesi de kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ve ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek de bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı.  
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde saman balyası saran balya makinesi ve traktörde çıkan yangın önce araziye, ardından da ağaçlık alana sıçradı. Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için vatandaşlar ve ekipler seferber oldu.

Yangın, öğlen saatlerinde Yalvaç ilçesine bağlı Terziler köyünde çıktı. Arazide saman balyası saran traktör ve balya makinesi bir anda alev aldı. Alevler kısa sürede araziye sıçrarken, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alanda etkili oldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ile Yalvaç Orman İşletme Müdürlüğünden ekip sevk edildi. Vatandaşlar da yangını söndürebilmek için traktör, tanker ve ellerine aldıkları dallarla müdahalede bulundu.
Arazide hızla etkili olan yangın dere içerisindeki ağaçlık alanda etkili olurken, Sücüllü köyü kırsalına yayıldı. Bölgede bulunan bir üreticiye ait barınak ve arı kovanları yangında tamamen küle döndü, traktör ve balya makinesi de kullanılamaz hale geldi.
Vatandaşların ve ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek de bölgeye gelerek yangınla ilgili bilgi aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.