Köroğlu; Tercihiniz Küçükbaş Olsun

ISPARTA 04.07.2022 - 13:46, Güncelleme: 04.07.2022 - 13:46
 

Köroğlu; Tercihiniz Küçükbaş Olsun

Köroğlu; Tercihiniz Küçükbaş Olsun
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, kurban kesecek vatandaşların hem daha sağlıklı hem de fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.   Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Kurban Bayramına ilişkin yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi bu yıl da piyasada Kurban Bayramında kesileceği tahmin edilen sayının üzerinde kurbanlık vasıfta küçükbaş hayvan olduğunu belirterek, "Kurban kesecek vatandaşlarımız hem daha sağlıklı hem de fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih etmeli" dedi. “KURBANLIK İÇİN YETERLİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANIMIZ MEVCUT” Başkan Köroğlu, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde toplam 2,8 milyon civarında küçükbaş hayvanın kesildiği belirterek; “Ülkemiz genelinde şu an kurban olarak kesilebilecek 4 milyon civarında küçükbaş hayvanımız mevcuttur. Bu yüzden bu yıl da kurbanlık hayvan temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Meraya ve doğal ortamda otlatmaya dayalı olarak yapılan küçükbaş hayvancılığın insanlar için doğal, sağlıklı ve güvenilir beslenmenin ilk adresi olduğunu ve bu yönüyle de küçükbaş hayvan tercihinin yerinde olacağı aşikardır. “KURBANIN SEMBOLÜ KOÇTUR” Bilindiği gibi; Kurban bizim en önemli dini vecibelerimizden biridir. Hazreti İbrahim’den beri her yıl Müslümanların yerine getirdikleri kutsal bir ibadettir. Kurbanın sembolü koçtur. Dolayısıyla vatandaşlarımızın başta koç olmak üzere küçükbaş hayvan kurban ederek kurban vecibelerini yerine getirmelerini dileriz. “BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN” Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın kurbanlarını kesmelerini öneriyor, sağlık, sıhhat, huzur ve maneviyat içerisinde bir bayram idrak etmelerini temenni ediyorum. Kurbanımız koç, koyun, keçi olsun, Bayramımız mübarek olsun” dedi.   
Köroğlu; Tercihiniz Küçükbaş Olsun

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, kurban kesecek vatandaşların hem daha sağlıklı hem de fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.
 
Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Kurban Bayramına ilişkin yaptığı açıklamada geçen yıl olduğu gibi bu yıl da piyasada Kurban Bayramında kesileceği tahmin edilen sayının üzerinde kurbanlık vasıfta küçükbaş hayvan olduğunu belirterek, " Kurban kesecek vatandaşlarımız hem daha sağlıklı hem de fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih etmeli" dedi.
“KURBANLIK İÇİN YETERLİ
KÜÇÜKBAŞ HAYVANIMIZ MEVCUT”
Başkan Köroğlu, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde toplam 2,8 milyon civarında küçükbaş hayvanın kesildiği belirterek; “Ülkemiz genelinde şu an kurban olarak kesilebilecek 4 milyon civarında küçükbaş hayvanımız mevcuttur. Bu yüzden bu yıl da kurbanlık hayvan temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Meraya ve doğal ortamda otlatmaya dayalı olarak yapılan küçükbaş hayvancılığın insanlar için doğal, sağlıklı ve güvenilir beslenmenin ilk adresi olduğunu ve bu yönüyle de küçükbaş hayvan tercihinin yerinde olacağı aşikardır.
“KURBANIN SEMBOLÜ KOÇTUR”
Bilindiği gibi; Kurban bizim en önemli dini vecibelerimizden biridir. Hazreti İbrahim’den beri her yıl Müslümanların yerine getirdikleri kutsal bir ibadettir. Kurbanın sembolü koçtur. Dolayısıyla vatandaşlarımızın başta koç olmak üzere küçükbaş hayvan kurban ederek kurban vecibelerini yerine getirmelerini dileriz.
“BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN”
Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın kurbanlarını kesmelerini öneriyor, sağlık, sıhhat, huzur ve maneviyat içerisinde bir bayram idrak etmelerini temenni ediyorum. Kurbanımız koç, koyun, keçi olsun, Bayramımız mübarek olsun” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.