Manavgat’ta hortum asırlık çam ağaçlarını yerle bir etti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2023 - 13:30, Güncelleme: 25.11.2023 - 13:15
 

Manavgat’ta hortum asırlık çam ağaçlarını yerle bir etti

Manavgat’ta hortum asırlık çam ağaçlarını yerle bir etti
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir otel servisinin üzerine devrilen asırlık çam ağacını bölgeden geçen hortumun yerinden söktüğü, aynı noktada ve yolun karşısında aynı hizada çok sayıda ağacı belinden kırdığı ortaya çıktı.Titreyengöl Caddesi’nde otobüsün üzerine çam ağacının devrilmesi olayının bölgede gerçekleşen hortum nedeniyle meydana geldiği bildirildi. Otobüsün üzerine devrilen ağacın olduğu yerde incelemelerde bulunan Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, böylesine bir olayı hortum dışında bir şeyin yapamayacağını belirterek, “Buradan geçen hortum otobüsün üzerine devirdiği ağacın yanında aynı yerde birçok ağacı belinden kırmış durumda. Aynı şekilde caddenin karşısında okaliptus ağaçlarını da belinden kırmış. Hortum buradan karşıya geçmiş” diye konuştu.Devrilen ağaç hakkında bilgi veren görevli, “Bu ağaç en az 150 yaşında. Görüldüğü gibi kökünün söküldüğü yerde 3 metrekare genişliğinde büyük bir çukur oluşmuş durumda” diye konuştu.Uğultu ve toz bulutu geçtiSabah saat 07.30 sıralarında Manavgat’tan aldığı otel çalışanlarını Titreyengöl’de bulunan otele götürdüğünü belirten servis otobüsü sürücüsü Soner Sümer, “Titreyengöl Caddesi’nde 150 metre gittiğimde önüme bir ağaç düştü ve yolu kapattı. Aracı durdurup ineceğim sırada camın önünden büyük bir uğultuyla toz bulutu ve ağaç dalları geçti. Tam bu sırada büyük bir gürültü ve ağaç otobüsün üzerine devrildi. İçeridekiler büyük panik yaşadı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. 4 tanesi ayakta tedavi görerek taburcu edilirken, 2 arkadaşımız ameliyata alındı” dedi.Öte yandan, otobüsün üzerine ağaç düşmesi sonucunda yaralanan ve hastanelere kaldırılan 6 otel çalışanından 4 tanesinin taburcu edildiği, Ali Tezcan ve Şerife Tezcan’ın ise ameliyata alındığı bildirildi.Yol trafiğe açıldıDiğer taraftan Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince gerekli önlemlerin alınmasının ardından kapatılan Titreyengöl gidiş yolu, Manavgat Belediyesi ve Orman İşletme ekiplerinin otobüs üzerindeki ve yoldaki ağaçları kaldırmaları ve otobüsün çekilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.
Manavgat’ta hortum asırlık çam ağaçlarını yerle bir etti
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir otel servisinin üzerine devrilen asırlık çam ağacını bölgeden geçen hortumun yerinden söktüğü, aynı noktada ve yolun karşısında aynı hizada çok sayıda ağacı belinden kırdığı ortaya çıktı.
Titreyengöl Caddesi’nde otobüsün üzerine çam ağacının devrilmesi olayının bölgede gerçekleşen hortum nedeniyle meydana geldiği bildirildi. Otobüsün üzerine devrilen ağacın olduğu yerde incelemelerde bulunan Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, böylesine bir olayı hortum dışında bir şeyin yapamayacağını belirterek, “Buradan geçen hortum otobüsün üzerine devirdiği ağacın yanında aynı yerde birçok ağacı belinden kırmış durumda. Aynı şekilde caddenin karşısında okaliptus ağaçlarını da belinden kırmış. Hortum buradan karşıya geçmiş” diye konuştu.
Devrilen ağaç hakkında bilgi veren görevli, “Bu ağaç en az 150 yaşında. Görüldüğü gibi kökünün söküldüğü yerde 3 metrekare genişliğinde büyük bir çukur oluşmuş durumda” diye konuştu.

Uğultu ve toz bulutu geçti
Sabah saat 07.30 sıralarında Manavgat’tan aldığı otel çalışanlarını Titreyengöl’de bulunan otele götürdüğünü belirten servis otobüsü sürücüsü Soner Sümer, “Titreyengöl Caddesi’nde 150 metre gittiğimde önüme bir ağaç düştü ve yolu kapattı. Aracı durdurup ineceğim sırada camın önünden büyük bir uğultuyla toz bulutu ve ağaç dalları geçti. Tam bu sırada büyük bir gürültü ve ağaç otobüsün üzerine devrildi. İçeridekiler büyük panik yaşadı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. 4 tanesi ayakta tedavi görerek taburcu edilirken, 2 arkadaşımız ameliyata alındı” dedi.
Öte yandan, otobüsün üzerine ağaç düşmesi sonucunda yaralanan ve hastanelere kaldırılan 6 otel çalışanından 4 tanesinin taburcu edildiği, Ali Tezcan ve Şerife Tezcan’ın ise ameliyata alındığı bildirildi.

Yol trafiğe açıldı
Diğer taraftan Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince gerekli önlemlerin alınmasının ardından kapatılan Titreyengöl gidiş yolu, Manavgat Belediyesi ve Orman İşletme ekiplerinin otobüs üzerindeki ve yoldaki ağaçları kaldırmaları ve otobüsün çekilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.