Muhtar cinayetinde 4 sanığa müebbet hapis cezası

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2023 - 18:30, Güncelleme: 21.12.2023 - 18:12
 

Muhtar cinayetinde 4 sanığa müebbet hapis cezası

Muhtar cinayetinde 4 sanığa müebbet hapis cezası
Isparta’nın Senirkent ilçesinde Büyükkabaca köyü muhtarı Yüksel Ülperen’in öldürülmesine ilişkin görülen karar duruşmasında, 4 sanığa müebbet hapis cezası verildi.Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca Köyü Muhtarı Yüksel Ülperen aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Bekir Özgen (18) tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde silahla öldürülmüştü. Isparta Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, "kasten adam öldürme" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Bekir Özgen, Bayram Özgen, Tevfik Özgen, Hüseyin Özgen ve tutuksuz yargılanan Emine Özgen katıldı. Duruşmada, taraf yakınları ve avukatları hazır bulundu.Mahkeme salonunda son kez dinlenilen Bekir Özgen, 2 sayfadan oluşan yazılı savunmasında olaydan dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Yüksel amca silahını çekmese ateş etmeyecektim. Olaydan dolayı çok üzgünüm, pişmanım, ailesinden özür diliyorum ve affetmelerini istiyorum" dedi. Sanık Hüseyin Özgen ise Yüksel Ülperen’e tabancayla kendisinin ateş ettiğini ve pişman olduğunu söyledi. Bayram Özgen, beraatını talep ederken, Tevfik Özgen de cinayetle ilgisi olmadığını söyleyip tahliyesini talep etti.Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Bayram, Emine, Tevfik ve Hüseyin Özgen’e ’Fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Bekir Özgen’in olay tarihinde 18 yaşından küçük olması sebebiyle cezası 15 yıla indirilirken, sanıklara iyi hal indirimi uygulanmadı. Ayrıca sanıklardan 4’üne ’Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan da 2’şer yıl, Bekir Özgen’e ise aynı suçtan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
Muhtar cinayetinde 4 sanığa müebbet hapis cezası
Isparta’nın Senirkent ilçesinde Büyükkabaca köyü muhtarı Yüksel Ülperen’in öldürülmesine ilişkin görülen karar duruşmasında, 4 sanığa müebbet hapis cezası verildi.
Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca Köyü Muhtarı Yüksel Ülperen aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Bekir Özgen (18) tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde silahla öldürülmüştü. Isparta Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, "kasten adam öldürme" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Bekir Özgen, Bayram Özgen, Tevfik Özgen, Hüseyin Özgen ve tutuksuz yargılanan Emine Özgen katıldı. Duruşmada, taraf yakınları ve avukatları hazır bulundu.
Mahkeme salonunda son kez dinlenilen Bekir Özgen, 2 sayfadan oluşan yazılı savunmasında olaydan dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Yüksel amca silahını çekmese ateş etmeyecektim. Olaydan dolayı çok üzgünüm, pişmanım, ailesinden özür diliyorum ve affetmelerini istiyorum" dedi. Sanık Hüseyin Özgen ise Yüksel Ülperen’e tabancayla kendisinin ateş ettiğini ve pişman olduğunu söyledi. Bayram Özgen, beraatını talep ederken, Tevfik Özgen de cinayetle ilgisi olmadığını söyleyip tahliyesini talep etti.
Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Bayram, Emine, Tevfik ve Hüseyin Özgen’e ’Fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Bekir Özgen’in olay tarihinde 18 yaşından küçük olması sebebiyle cezası 15 yıla indirilirken, sanıklara iyi hal indirimi uygulanmadı. Ayrıca sanıklardan 4’üne ’Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan da 2’şer yıl, Bekir Özgen’e ise aynı suçtan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.