MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü bir araya geldi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2023 - 12:30, Güncelleme: 05.10.2023 - 11:34
 

MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü bir araya geldi

MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü bir araya geldi
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu 2. Bölge Tanışma ve İstişare Toplantısı’nı Antalya’da gerçekleştirdi. Bu toplantıda üyelerin tanışarak ürünlerini de tanıtma imkânı bulduklarını söyleyen MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, hedeflerinin ticareti geliştirmek olduğunu ifade etti.Toplantıda 14 ilden ve genel merkezden gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler bir araya gelerek ürünlerini tanıtma imkânı buldu. MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kulaç, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Soner Kurucan da katılımcılar ile bilgi ve tecrübelerini paylaşırken, ortak konuları ise ticaretin geliştirilmesi oldu.2024 planlaması da yapıldıToplantıda gıda güvenliği, tarımın gelişmesi ve artması, arz talep dengelerinin sağlanması için gerekli çalışmalar, tarım ve hayvancılığın teşvikleri ve verilmesi gereken destekler, İhracatın gelişmesi ve artması, ehil, bilgili ve tecrübeli personelin yetiştirilmesi ve istihdamı, akademik altyapıların geliştirilmesi, ihtisas alanlarının artması, tarım seferberliği, 2024’ün tarım yılı ilan edilmesi, tarım meslek liselerinin artması, ekilmeyen ve dikilmeyen alanın kalmaması, arazilerin doğru ve verimli kullanılması başlıkları konuşuldu.“Üyelerimizi destekliyoruz”Bölgesel tanışma istişare toplantılarının üyelerin tanışması, aidiyet oluşturması ve ticaret yapması için önemli olduğuna dikkati çeken Antalya Şube Başkanı Ali Akçay konuşmasına şu şekilde devam etti:“Aile olmak için illa kan bağı olmadığını gösteren resmi bir kuruluşuz. Genel Merkezimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini her zaman vurgulamıştır. Antalya’da bunu başarıyor ve başarmaya da devam edeceğiz. MÜSİAD içinde 5 arkadaşımız ile ortak inşaat yapım projesi ve 13 üye arkadaşımız ile dış ticaret şirketi kurarak ihracat yapıyoruz. Bilindiği üzere Antalya tarım ve turizmin başkentidir. Yapılacak projelere MÜSİAD Antalya olarak elimizden geldiğinden fazla destek vermeye hazırız”.
MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektörü bir araya geldi
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu 2. Bölge Tanışma ve İstişare Toplantısı’nı Antalya’da gerçekleştirdi. Bu toplantıda üyelerin tanışarak ürünlerini de tanıtma imkânı bulduklarını söyleyen MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, hedeflerinin ticareti geliştirmek olduğunu ifade etti.
Toplantıda 14 ilden ve genel merkezden gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler bir araya gelerek ürünlerini tanıtma imkânı buldu. MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal Özen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kulaç, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Soner Kurucan da katılımcılar ile bilgi ve tecrübelerini paylaşırken, ortak konuları ise ticaretin geliştirilmesi oldu.

2024 planlaması da yapıldı
Toplantıda gıda güvenliği, tarımın gelişmesi ve artması, arz talep dengelerinin sağlanması için gerekli çalışmalar, tarım ve hayvancılığın teşvikleri ve verilmesi gereken destekler, İhracatın gelişmesi ve artması, ehil, bilgili ve tecrübeli personelin yetiştirilmesi ve istihdamı, akademik altyapıların geliştirilmesi, ihtisas alanlarının artması, tarım seferberliği, 2024’ün tarım yılı ilan edilmesi, tarım meslek liselerinin artması, ekilmeyen ve dikilmeyen alanın kalmaması, arazilerin doğru ve verimli kullanılması başlıkları konuşuldu.

“Üyelerimizi destekliyoruz”
Bölgesel tanışma istişare toplantılarının üyelerin tanışması, aidiyet oluşturması ve ticaret yapması için önemli olduğuna dikkati çeken Antalya Şube Başkanı Ali Akçay konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Aile olmak için illa kan bağı olmadığını gösteren resmi bir kuruluşuz. Genel Merkezimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini her zaman vurgulamıştır. Antalya’da bunu başarıyor ve başarmaya da devam edeceğiz. MÜSİAD içinde 5 arkadaşımız ile ortak inşaat yapım projesi ve 13 üye arkadaşımız ile dış ticaret şirketi kurarak ihracat yapıyoruz. Bilindiği üzere Antalya tarım ve turizmin başkentidir. Yapılacak projelere MÜSİAD Antalya olarak elimizden geldiğinden fazla destek vermeye hazırız”.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.