Seçimlerde Başdeğirmen’den tarihi başarı

ISPARTA 02.04.2024 - 13:02, Güncelleme: 02.04.2024 - 13:02
 

Seçimlerde Başdeğirmen’den tarihi başarı

ISPARTA, AK Parti’nin kazandığı 24 ilde oyunu artırarak seçim kazanan 2 şehirden biri olup ilk sıraya yerleşti.
2024 yerel seçimlerinde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarihi bir başarıya imza atarak AK Parti’yi Türkiye genelinde oy oranını artıran iller arasında zirveye taşıdı. 2019 yerel seçiminde aldığı yüzde 38’lik oy oranını yüzde 42’ye çıkaran Başdeğirmen, böylelikle AK partinin kazandığı iller arasında yüzdelik bazda oy oranını artıran belediyeler arasında ilk sırada yer alarak tarihe geçti. Başdeğirmen’i yüzde 2’lik artışla Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk takip etti. RAKİPLERİNE BÜYÜK FARK ATTI Başdeğirmen’in bu seçimdeki bir diğer başarısı ise yarıştığı rakiplerine fark atması oldu. Hatay Belediye Başkanı Seçilen Mehmet Öntürk rakibi CHP’li Lütfü Savaştan sadece yüzde 0.43 daha fazla oy alarak rakibinden koltuğu devraldı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise en yakın rakibi CHP adayı Atakan Yazgan’ı neredeyse ikiye katlayarak yüzde 21’e yakın fark attı. İyi Parti adayı Ahmet Tural’a yüzde 24, MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın’a ise yüzde 32 oy fark  Türkiye genelinde genel tabloya bakıldığında AK Partinin ilk kez CHP’nin gerisinde kaldığı bir seçimde Şükrü Başdeğirmen’in başarısı AK Parti kurmayları tarafından örnek gösterildiği de gelen bilgiler arasında.  
ISPARTA, AK Parti’nin kazandığı 24 ilde oyunu artırarak seçim kazanan 2 şehirden biri olup ilk sıraya yerleşti.

2024 yerel seçimlerinde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarihi bir başarıya imza atarak AK Parti’yi Türkiye genelinde oy oranını artıran iller arasında zirveye taşıdı.

2019 yerel seçiminde aldığı yüzde 38’lik oy oranını yüzde 42’ye çıkaran Başdeğirmen, böylelikle AK partinin kazandığı iller arasında yüzdelik bazda oy oranını artıran belediyeler arasında ilk sırada yer alarak tarihe geçti. Başdeğirmen’i yüzde 2’lik artışla Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk takip etti.

RAKİPLERİNE BÜYÜK FARK ATTI

Başdeğirmen’in bu seçimdeki bir diğer başarısı ise yarıştığı rakiplerine fark atması oldu.

Hatay Belediye Başkanı Seçilen Mehmet Öntürk rakibi CHP’li Lütfü Savaştan sadece yüzde 0.43 daha fazla oy alarak rakibinden koltuğu devraldı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise en yakın rakibi CHP adayı Atakan Yazgan’ı neredeyse ikiye katlayarak yüzde 21’e yakın fark attı.

İyi Parti adayı Ahmet Tural’a yüzde 24, MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın’a ise yüzde 32 oy fark

 Türkiye genelinde genel tabloya bakıldığında AK Partinin ilk kez CHP’nin gerisinde kaldığı bir seçimde Şükrü Başdeğirmen’in başarısı AK Parti kurmayları tarafından örnek gösterildiği de gelen bilgiler arasında.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.