Tekin Bayram 16 yıl sonra mahkemece haklı bulundu

ISPARTA 21.02.2023 - 14:21, Güncelleme: 21.02.2023 - 14:21
 

Tekin Bayram 16 yıl sonra mahkemece haklı bulundu

Yalvaç’ta faaliyet gösteren Kirazlı Mezbahanesi’ne Yalvaç Belediyesi’nce kiralanan alanın kira süresinin 3 yıldan 30 yıla çıkarılmasına ilişkin işlemi, Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yargıya taşımasının üstünden geçen 12 yıllık süre sonunda karar çıktı.
Yalvaç’ta faaliyet gösteren Kirazlı Mezbahanesi’ne Yalvaç Belediyesi’nce kiralanan alanın kira süresinin 3 yıldan 30 yıla çıkarılmasına ilişkin işlemi, Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yargıya taşımasının üstünden geçen 12 yıllık süre sonunda karar çıktı. Isparta 1. İdare Mahkemesi, 3 yıllığına kiralanan alanın kira süresinin ihale yapılmadan belediye meclisi kararıyla 30 yıla çıkarılması ve 2009 yılında şirket lehine intifa hakkı kurulması işlemlerinin hukuka uygun olmadığına hükmederek, söz konusu kiralama ve intifa haklarının iptaline karar verdi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, “Yalçın Bulgurcu döneminde yapılan bu hukuksuz uygulamaya karşı çıkmıştım. Söz konusu işlemle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Başkontrolü tarafından yapılan denetimin ardından, bu işlemlerin iptal edilmesi istenmişti. Konuyu meclise getirdim, mecliste bu kira süresinin uzatılması ve intifa işleminin iptali önergemizi, o dönemki meclis üyeleri reddetmişti. Tekrar görüşülmek üzere meclise geri gönderdiğim bu kararda o dönemki meclis üyeleri ısrar etmiş ve hukuksuz bu işlemi iptal etmemişlerdi. Bunun üzerinde ben de söz konusu kararın iptali için 14.12.2011 tarihinde İdare Mahkemesi’ne dava açtım. İdare Mahkemesi’nin o dönemde verdiği kararı Danıştay 31.07.2012 tarihinde bozmuştu. İdare Mahkemesi, benden sonraki başkanın davayı takip etmemesi üzerine 28.06.2022 tarihinde dosya esas kaydının kapatılarak dava dosyasının işlemden kaldırılmasına karar verince, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün aklı başına gelmiş ve  davayı takip edeceğine ilişkin 03.08.2022 tarihli dilekçesiyle dosya yeniden işleme konulmuştur. Mahkemenin 13 Ocak 2023 tarihinde oybirliğiyle verdiği karara göre, benim ısrarımın yerinde olduğu görülmüş ve bu hukuksuz kiralama işleminin iptaline mahkeme karar vermiştir. Benden sonraki başkan, zamanında davaya müdahil olsaydı, çok daha önce bu karar alınmış olacaktı. Bunca yıllık bekleme süresinde belediyemiz bu husustan zarara uğramıştır. Gecikmeli de olsa adaletin yerini bulmuş olması ve haklılığımızın mahkeme kararıyla ortaya konmuş olması beni mutlu etti. Yalçın Bulgurcu ile başlayan hukuksuz karar Halil Hilmi Tütüncü’nün ihmaliyle bugünlere kadar gelmiştir. Bu konuda, İçişleri Bakanlığı Başkontrolü tarafından da tespit edilen husus, yargı kararıyla da netleşmiş oldu.” dedi. Kararın ardından belediyenin nasıl bir hareket yolu izleyeceği merakla bekleniyor.  
Yalvaç’ta faaliyet gösteren Kirazlı Mezbahanesi’ne Yalvaç Belediyesi’nce kiralanan alanın kira süresinin 3 yıldan 30 yıla çıkarılmasına ilişkin işlemi, Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yargıya taşımasının üstünden geçen 12 yıllık süre sonunda karar çıktı.

Yalvaç’ta faaliyet gösteren Kirazlı Mezbahanesi’ne Yalvaç Belediyesi’nce kiralanan alanın kira süresinin 3 yıldan 30 yıla çıkarılmasına ilişkin işlemi, Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yargıya taşımasının üstünden geçen 12 yıllık süre sonunda karar çıktı.

Isparta 1. İdare Mahkemesi, 3 yıllığına kiralanan alanın kira süresinin ihale yapılmadan belediye meclisi kararıyla 30 yıla çıkarılması ve 2009 yılında şirket lehine intifa hakkı kurulması işlemlerinin hukuka uygun olmadığına hükmederek, söz konusu kiralama ve intifa haklarının iptaline karar verdi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, “Yalçın Bulgurcu döneminde yapılan bu hukuksuz uygulamaya karşı çıkmıştım. Söz konusu işlemle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Başkontrolü tarafından yapılan denetimin ardından, bu işlemlerin iptal edilmesi istenmişti. Konuyu meclise getirdim, mecliste bu kira süresinin uzatılması ve intifa işleminin iptali önergemizi, o dönemki meclis üyeleri reddetmişti. Tekrar görüşülmek üzere meclise geri gönderdiğim bu kararda o dönemki meclis üyeleri ısrar etmiş ve hukuksuz bu işlemi iptal etmemişlerdi. Bunun üzerinde ben de söz konusu kararın iptali için 14.12.2011 tarihinde İdare Mahkemesi’ne dava açtım. İdare Mahkemesi’nin o dönemde verdiği kararı Danıştay 31.07.2012 tarihinde bozmuştu. İdare Mahkemesi, benden sonraki başkanın davayı takip etmemesi üzerine 28.06.2022 tarihinde dosya esas kaydının kapatılarak dava dosyasının işlemden kaldırılmasına karar verince, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’nün aklı başına gelmiş ve  davayı takip edeceğine ilişkin 03.08.2022 tarihli dilekçesiyle dosya yeniden işleme konulmuştur. Mahkemenin 13 Ocak 2023 tarihinde oybirliğiyle verdiği karara göre, benim ısrarımın yerinde olduğu görülmüş ve bu hukuksuz kiralama işleminin iptaline mahkeme karar vermiştir. Benden sonraki başkan, zamanında davaya müdahil olsaydı, çok daha önce bu karar alınmış olacaktı. Bunca yıllık bekleme süresinde belediyemiz bu husustan zarara uğramıştır. Gecikmeli de olsa adaletin yerini bulmuş olması ve haklılığımızın mahkeme kararıyla ortaya konmuş olması beni mutlu etti. Yalçın Bulgurcu ile başlayan hukuksuz karar Halil Hilmi Tütüncü’nün ihmaliyle bugünlere kadar gelmiştir. Bu konuda, İçişleri Bakanlığı Başkontrolü tarafından da tespit edilen husus, yargı kararıyla da netleşmiş oldu.” dedi.

Kararın ardından belediyenin nasıl bir hareket yolu izleyeceği merakla bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.