Vali Baruş Uyardı: Çok dikkatli olmalıyız

ISPARTA 28.07.2023 - 07:57, Güncelleme: 28.07.2023 - 07:57
 

Vali Baruş Uyardı: Çok dikkatli olmalıyız

Gönen ilçesine bağlı İğdecik Köyü yakınlarında bir tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından iki uçak, bir helikopter, on arazöz ve 150 personelin katılımıyla yangına müdahale edildi. Isparta Valisi Aydın Baruş yangın bölgesine gelerek Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş ve İlçe Kaymakam Vekili Tahsin Aksu’dan yapılan çalışmayla ilgili bilgi aldı, söndürme işlemini ve soğutma çalışmalarını yerinde takip etti.
Gönen ilçesine bağlı İğdecik Köyü yakınlarında bir tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından iki uçak, bir helikopter, on arazöz ve 150 personelin katılımıyla yangına müdahale edildi.  Isparta Valisi Aydın Baruş yangın bölgesine gelerek Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş ve İlçe Kaymakam Vekili Tahsin Aksu’dan yapılan çalışmayla ilgili bilgi aldı, söndürme işlemini ve soğutma çalışmalarını yerinde takip etti.  Yangında 150 dekarlık tarım arazisi ve bir hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.  Ekiplerin yaklaşık iki buçuk saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarıysa devam ediyor.  Ekiplerin zamanında müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını kaydeden Isparta Valisi Aydın Baruş, vatandaşların içinde bulunduğumuz yaz döneminde kesinlikle bahçe ve piknik alanlarında ateş yakmamaları gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. Vali Baruş “Gönen ilçemizde birbirine yakın noktalarda 3 ayrı yangın meydana geldi. Yaklaşık 150 dekar tarım arazisi zarar gördü. Bir hektarlıkta ormanlık alan zarar gördü. Yangını ekiplerimizin müdahalesi ile kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğümüz, çevre belediyeleri, havalimanı ve Kara Havacılık Okulu Komutanlığı’nın destekleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir helikopter ve iki uçak müdahale ediyor. Çok şükür yangını kontrol altına aldık. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde vatandaşlarımızdan çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Son günlerde rekor hava sıcaklıkları var. Bizler insani hatalarımızla ormanlarımıza zarar verme riskine düşemeyiz. Canımız gibi koruduğumuz ormanlarımız yanıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız kesinlikle dışarda ateş yakmasınlar. Önümüzdeki günler çok riskli. En ufak şüpheli bir durumda mutlaka 112’ye haber verelim. Tüm vatanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.   Gönen ilçesinde gün içerisinde biri Senirce Köyü diğeri ise Süleyman Demirel Havalimanı yakınlarında olmak üzere iki alanda daha tarım arazilerinde yangın çıktı. Vali Baruş o bölgelerde de incelemelerde bulunarak soğutma çalışmaları ile ilgililerden bilgi aldı.
Gönen ilçesine bağlı İğdecik Köyü yakınlarında bir tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından iki uçak, bir helikopter, on arazöz ve 150 personelin katılımıyla yangına müdahale edildi. Isparta Valisi Aydın Baruş yangın bölgesine gelerek Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş ve İlçe Kaymakam Vekili Tahsin Aksu’dan yapılan çalışmayla ilgili bilgi aldı, söndürme işlemini ve soğutma çalışmalarını yerinde takip etti.

Gönen ilçesine bağlı İğdecik Köyü yakınlarında bir tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından iki uçak, bir helikopter, on arazöz ve 150 personelin katılımıyla yangına müdahale edildi. 
Isparta Valisi Aydın Baruş yangın bölgesine gelerek Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş ve İlçe Kaymakam Vekili Tahsin Aksu’dan yapılan çalışmayla ilgili bilgi aldı, söndürme işlemini ve soğutma çalışmalarını yerinde takip etti. 
Yangında 150 dekarlık tarım arazisi ve bir hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. 
Ekiplerin yaklaşık iki buçuk saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarıysa devam ediyor. 
Ekiplerin zamanında müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını kaydeden Isparta Valisi Aydın Baruş, vatandaşların içinde bulunduğumuz yaz döneminde kesinlikle bahçe ve piknik alanlarında ateş yakmamaları gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. Vali Baruş “Gönen ilçemizde birbirine yakın noktalarda 3 ayrı yangın meydana geldi. Yaklaşık 150 dekar tarım arazisi zarar gördü. Bir hektarlıkta ormanlık alan zarar gördü. Yangını ekiplerimizin müdahalesi ile kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğümüz, çevre belediyeleri, havalimanı ve Kara Havacılık Okulu Komutanlığı’nın destekleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir helikopter ve iki uçak müdahale ediyor. Çok şükür yangını kontrol altına aldık. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde vatandaşlarımızdan çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Son günlerde rekor hava sıcaklıkları var. Bizler insani hatalarımızla ormanlarımıza zarar verme riskine düşemeyiz. Canımız gibi koruduğumuz ormanlarımız yanıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız kesinlikle dışarda ateş yakmasınlar. Önümüzdeki günler çok riskli. En ufak şüpheli bir durumda mutlaka 112’ye haber verelim. Tüm vatanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.  
Gönen ilçesinde gün içerisinde biri Senirce Köyü diğeri ise Süleyman Demirel Havalimanı yakınlarında olmak üzere iki alanda daha tarım arazilerinde yangın çıktı. Vali Baruş o bölgelerde de incelemelerde bulunarak soğutma çalışmaları ile ilgililerden bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.