Yalvaç’ı köyleriyle birlikte eriten sahipsizlik bitecek

ISPARTA 04.05.2023 - 13:55, Güncelleme: 04.05.2023 - 13:55
 

Yalvaç’ı köyleriyle birlikte eriten sahipsizlik bitecek

İyi Parti Isparta Milletvekili adayı, Yalvaçlı hemşehrimiz Prof.Dr. Timuçin Kodaman, bu haftayı memleketi Yalvaç’a ayırdı.
Salı günü geldiği ilçemizde iki gün boyunca pek çok köyü ziyaret eden Kodaman’ın perşembe ve cuma günleri de ziyaretlerini sürdüreceği kaydedildi. Yalvaç programının ilk gününde Bağlarbaşı, Çamharman, Çakırçal, Yarıkkaya, Ayvalı, Kırkbaş, Körküler, Sağır, Mısırlı, Hisarardı ve Sücüllü’yü ziyaret eden Kodaman; dün de Akçaşar, Kurusarı, Eyuplar, Tokmacık, A.Tırtar, Y.Tırtar, A.Kaşıkara, Taşevi, Y.Kaşıkara, Celeptaş, Gökçeali ve Terziler köylerini ziyaret etti. Köy ziyaretlerinde karşılaştığı manzara ve aktarılan sorunlara çok üzüldüğünü belirten Kodaman, “Isparta’da siyasetin nabzının attığı bu topraklar, yıllardır ihmal edilmişliğin, sahipsizliğin, yok sayılmışlığın izlerini her köyde her sokakta taşıyor ne yazık ki. Köylerimiz boşalmış, öğretmensiz, doktorsuz, gençsiz, üretimsiz kalmış. 2007-2022 arası Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Yalvaç’ın köylerinin toplam nüfusu %35 azalmış. Bu böyle gitmez, gitmemeli, gitmeyecek. Yalvaç’ı köyleriyle birlikte eriten sahipsizlik iktidarımızda bitecek.” dedi. Kodaman ziyaretleriyle ilgili olarak, “Ata topraklarımızın karış karış, kapı kapı, köy köy geziyor; sorunları yerinde tespit ediyoruz. 14 Mayıs sonrası için somut projelerimizi hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. İktidarin 21 yıldır hizmet getirmek bir yana, olanı götürdüklerini gördüm tek tek. Okulu gitmiş, sağlık ocağı gitmiş, genci gitmiş, ümidi gitmiş köylerimin. 2007’de Tokmacık’ın 2087 olan nüfusu bugün 706’ya düşmüş, Kumdanlı’nın 1888 olan nüfusu bugün 1186’ya düşmüş, Körküler’in 1995 olan nüfusu 1099’a düşmüş, Y.Kaşıkara’nın 1805 olan nüfusu 1116’ya düşmüş. Düşmüş oğlu düşmüş. Köylerimizde 2007’de genç nüfusun toplam nüfusa oranı %54 iken şimdi %35’e düşerken; yaşlı nüfus oranı %21’den %40’a çıkmış. Kapanan belediyelerin tamamını açacağız! Kapanan köy okullarını tekrar açacağız! Köylerin sağlık personeli, imam, öğretmen ihtiyaçlarını karşılayacağız! Köyü yeniden üretimle ve sosyal hayatla buluşturacağız! Milliyetçilik, slogan işi değil icraat işidir. Milliyetçilik demek Köycülük demektir. Milliyetçilik demek Gelişmecilik ve Halkçılık demektir… Yalvaç’ımı köyleriyle birlikte eriten sahipsizlik iktidarımızda bitecek! HER ŞEY İYİ OLACAK!” paylaşımında bulundu.
İyi Parti Isparta Milletvekili adayı, Yalvaçlı hemşehrimiz Prof.Dr. Timuçin Kodaman, bu haftayı memleketi Yalvaç’a ayırdı.

Salı günü geldiği ilçemizde iki gün boyunca pek çok köyü ziyaret eden Kodaman’ın perşembe ve cuma günleri de ziyaretlerini sürdüreceği kaydedildi. Yalvaç programının ilk gününde Bağlarbaşı, Çamharman, Çakırçal, Yarıkkaya, Ayvalı, Kırkbaş, Körküler, Sağır, Mısırlı, Hisarardı ve Sücüllü’yü ziyaret eden Kodaman; dün de Akçaşar, Kurusarı, Eyuplar, Tokmacık, A.Tırtar, Y.Tırtar, A.Kaşıkara, Taşevi, Y.Kaşıkara, Celeptaş, Gökçeali ve Terziler köylerini ziyaret etti.

Köy ziyaretlerinde karşılaştığı manzara ve aktarılan sorunlara çok üzüldüğünü belirten Kodaman, “Isparta’da siyasetin nabzının attığı bu topraklar, yıllardır ihmal edilmişliğin, sahipsizliğin, yok sayılmışlığın izlerini her köyde her sokakta taşıyor ne yazık ki. Köylerimiz boşalmış, öğretmensiz, doktorsuz, gençsiz, üretimsiz kalmış. 2007-2022 arası Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Yalvaç’ın köylerinin toplam nüfusu %35 azalmış. Bu böyle gitmez, gitmemeli, gitmeyecek. Yalvaç’ı köyleriyle birlikte eriten sahipsizlik iktidarımızda bitecek.” dedi.

Kodaman ziyaretleriyle ilgili olarak, “Ata topraklarımızın karış karış, kapı kapı, köy köy geziyor; sorunları yerinde tespit ediyoruz. 14 Mayıs sonrası için somut projelerimizi hemşehrilerimizle paylaşıyoruz.

İktidarin 21 yıldır hizmet getirmek bir yana, olanı götürdüklerini gördüm tek tek. Okulu gitmiş, sağlık ocağı gitmiş, genci gitmiş, ümidi gitmiş köylerimin.

2007’de Tokmacık’ın 2087 olan nüfusu bugün 706’ya düşmüş, Kumdanlı’nın 1888 olan nüfusu bugün 1186’ya düşmüş, Körküler’in 1995 olan nüfusu 1099’a düşmüş, Y.Kaşıkara’nın 1805 olan nüfusu 1116’ya düşmüş. Düşmüş oğlu düşmüş.

Köylerimizde 2007’de genç nüfusun toplam nüfusa oranı %54 iken şimdi %35’e düşerken; yaşlı nüfus oranı %21’den %40’a çıkmış.

Kapanan belediyelerin tamamını açacağız!

Kapanan köy okullarını tekrar açacağız!

Köylerin sağlık personeli, imam, öğretmen ihtiyaçlarını karşılayacağız!

Köyü yeniden üretimle ve sosyal hayatla buluşturacağız!

Milliyetçilik, slogan işi değil icraat işidir.

Milliyetçilik demek Köycülük demektir.

Milliyetçilik demek Gelişmecilik ve Halkçılık demektir…

Yalvaç’ımı köyleriyle birlikte eriten sahipsizlik iktidarımızda bitecek!

HER ŞEY İYİ OLACAK!” paylaşımında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.