Yeni otogar inşaatında yoğun çalışmalar devam ediyor

ISPARTA 27.02.2023 - 18:38, Güncelleme: 27.02.2023 - 18:49
 

Yeni otogar inşaatında yoğun çalışmalar devam ediyor

Çünür Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni otogar alanının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 80 kişinin yoğun bir şekilde çalıştığı yeni otogar alanının kuzey cephe dış duvar kaplama çalışmaları tamamlanırken, güney cephe dış duvar ve diğer işlemlerin imalat ve montajları sürüyor.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemden yarım kalan projeleri tamamlamaya devam ediyor. Bu projelerden biri de Çünür Mahallesi’ndeki yeni otogar alanıydı. Önceki dönemde yapımına başlanan ancak uygulanan uzay çatı sisteminin kaplamasındaki maliyet yüksekliği, kaplansa dahi rantabl olmayışı nedeniyle yeni otogar projesinde değişikliğe gidilmiş ve yeni proje hazırlanmıştı. Proje kapsamında ilk etapta çelik konstrüksiyon uzay çatı sistemi sökülürken yerine düz çatı sistemi üzerine sandviç panel uygulandı. Bu çalışmanın ardından yeni otogar alanının geri kalan inşaatının tamamlanması için gerçekleştirilen ihaleyi alan yüklenici firmanın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeni otogar alanının tamamlanması için şuanda 80 kişilik bir ekip, hummalı bir çalışma yürütüyor. Yüklenici firmanın saha sorumlusu İnşaat Teknikeri Yavuz Karaoğlu, yeni otogar alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Otogarın duvar işlemlerini yaptıklarını belirten Karaoğlu, “Sıva imalatımız devam ediyor. Alçı işlemlerimize geçen hafta başladık. Dış cephe kompozit imalatımız, alüminyum doğrama imalatları ve montajları devam ediyor. Elektrik ekibimiz de imalat ve montaj çalışmalarını sürdürüyor. Bodrum katta kazan dairesinin kurulumu yapılıyor. Kazanlarımız yapıldı, su depolarımızı kurduk” dedi. Çalışmaların şap imalatı ve fayans ile seramik kaplamalarla devam edeceğini kaydeden Karaoğlu, otogar alanında şuanda 80 kişilik bir ekibin görev yaptığını söyledi. Karaoğlu, “Dış cephe kompozit imalatımız ve montajımızda kuzey cephemizi tamamladık, şuanda güney cephedeyiz A bloğun imalat ve montajına devam ediyoruz. Bu ayın ortasında A bloğun da dış cephesini tamamlayacağız” şeklinde konuştu.
Çünür Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni otogar alanının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 80 kişinin yoğun bir şekilde çalıştığı yeni otogar alanının kuzey cephe dış duvar kaplama çalışmaları tamamlanırken, güney cephe dış duvar ve diğer işlemlerin imalat ve montajları sürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemden yarım kalan projeleri tamamlamaya devam ediyor. Bu projelerden biri de Çünür Mahallesi’ndeki yeni otogar alanıydı. Önceki dönemde yapımına başlanan ancak uygulanan uzay çatı sisteminin kaplamasındaki maliyet yüksekliği, kaplansa dahi rantabl olmayışı nedeniyle yeni otogar projesinde değişikliğe gidilmiş ve yeni proje hazırlanmıştı. Proje kapsamında ilk etapta çelik konstrüksiyon uzay çatı sistemi sökülürken yerine düz çatı sistemi üzerine sandviç panel uygulandı. Bu çalışmanın ardından yeni otogar alanının geri kalan inşaatının tamamlanması için gerçekleştirilen ihaleyi alan yüklenici firmanın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeni otogar alanının tamamlanması için şuanda 80 kişilik bir ekip, hummalı bir çalışma yürütüyor.

Yüklenici firmanın saha sorumlusu İnşaat Teknikeri Yavuz Karaoğlu, yeni otogar alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Otogarın duvar işlemlerini yaptıklarını belirten Karaoğlu, “Sıva imalatımız devam ediyor. Alçı işlemlerimize geçen hafta başladık. Dış cephe kompozit imalatımız, alüminyum doğrama imalatları ve montajları devam ediyor. Elektrik ekibimiz de imalat ve montaj çalışmalarını sürdürüyor. Bodrum katta kazan dairesinin kurulumu yapılıyor. Kazanlarımız yapıldı, su depolarımızı kurduk” dedi.

Çalışmaların şap imalatı ve fayans ile seramik kaplamalarla devam edeceğini kaydeden Karaoğlu, otogar alanında şuanda 80 kişilik bir ekibin görev yaptığını söyledi. Karaoğlu, “Dış cephe kompozit imalatımız ve montajımızda kuzey cephemizi tamamladık, şuanda güney cephedeyiz A bloğun imalat ve montajına devam ediyoruz. Bu ayın ortasında A bloğun da dış cephesini tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.