ASAT, Serik’in 3 mahallesinde içme suyu hatlarını yeniliyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2023 - 15:00, Güncelleme: 05.12.2023 - 14:52
 

ASAT, Serik’in 3 mahallesinde içme suyu hatlarını yeniliyor

ASAT, Serik’in 3 mahallesinde içme suyu hatlarını yeniliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Serik ilçesine içme suyu sağlayacak 7 bin 500 metrelik yeni hattın imalatı yapılıyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), vatandaşları sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ile buluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Serik’te eskiyen ve sürekli arızalara yol açan ana boru hatları belirlenen program dahilinde yenileniyor. İçme suyu hattında arızalar nedeniyle sorun yaşanan Belkıs, Sarıabalı, Honaz Mahallesi’nde eskiyen içme suyu boru hattı güncel maliyeti 125 milyon 968 bin 507 TL olan çalışmayla tamamen yenileniyor."Kesintisiz sağlıklı su"ASAT ekipleri kullanım ömrünü tamamlamış 6 bin 500 metrelik ana hattı 800 milimetre çapında dünya standartlarında düktil borular kullanarak değiştiriyor. Ayrıca bölgede yeni açılan içme suyu pompalarının devreye alınabilmesi için 600 mm çapında 1000 metre yüksek mukavemet değerlerine sahip düktil boru imalatı gerçekleştirildi. Yeni hattın çekilmesi ile birlikte Serik ilçesinde arızalardan kaynaklanan su kesintileri en aza inerek, kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşulacak.
ASAT, Serik’in 3 mahallesinde içme suyu hatlarını yeniliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Serik ilçesine içme suyu sağlayacak 7 bin 500 metrelik yeni hattın imalatı yapılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), vatandaşları sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ile buluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Serik’te eskiyen ve sürekli arızalara yol açan ana boru hatları belirlenen program dahilinde yenileniyor. İçme suyu hattında arızalar nedeniyle sorun yaşanan Belkıs, Sarıabalı, Honaz Mahallesi’nde eskiyen içme suyu boru hattı güncel maliyeti 125 milyon 968 bin 507 TL olan çalışmayla tamamen yenileniyor.
"Kesintisiz sağlıklı su"
ASAT ekipleri kullanım ömrünü tamamlamış 6 bin 500 metrelik ana hattı 800 milimetre çapında dünya standartlarında düktil borular kullanarak değiştiriyor. Ayrıca bölgede yeni açılan içme suyu pompalarının devreye alınabilmesi için 600 mm çapında 1000 metre yüksek mukavemet değerlerine sahip düktil boru imalatı gerçekleştirildi. Yeni hattın çekilmesi ile birlikte Serik ilçesinde arızalardan kaynaklanan su kesintileri en aza inerek, kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşulacak.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.