Deregümü domatesi iç ve dış pazara sunuluyor

ISPARTA 29.08.2023 - 13:07, Güncelleme: 29.08.2023 - 13:07
 

Deregümü domatesi iç ve dış pazara sunuluyor

Isparta'da hasadı devam eden domates, verimi ve fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Örtü altında yetiştirilen tonlarca domates iç ve dış pazara sunuluyor.
Isparta'da 2 bin 406 dekar alanda örtüaltı domates üretimi yapılmaktadır.  Bu üretimin 1250 dekarlık alanı Merkez İlçe ve köylerinde yapılmaktadır. Başta Deregümü Köyü olmak üzere Yakaören, Gelincik, Kuleönü, Büyükgökçeli ve Küçükgökçeli köylerinde örtüaltında domates yetiştiriciliği yaygındır. Ayrıca Aksu İlçesi Karağı Köyü, Sütçüler İlçesi Çandır, Yeşilyurt, Şeyhler Köyü, Yalvaç İlçesi Çetince, Bahtiyar Köyü, Gelendost İlçesi Çaltı, Hacılar Köyü, Atabey İlçesi Harmanören, İslamköy ve Bayat Köyü'nde de örtüaltı domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşit olarak genellikle Torry, Tybif ve Kratos çeşitleri kullanılmaktadır. Isparta'da , 2022 TÜİK verilerine göre 2 bin 406 dekar alanda 39 bin 944 ton örtüaltında domates üretimi gerçekleştirildi. Üretimin büyük bölümü İstanbul, Ankara, İzmir illerine gönderilmekte olup ayrıca Romanya ve Ortadoğu ülkelerine ihracat gerçekleştirilmektedir. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından üreticilere her konuda teknik destek verilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından seralara Tuta Absoluta Tuzakları konulmakta olup bu tuzaklar rutin bir şekilde takip edilmektedir. Bu sayede üreticilere ilaçlama zamanları konusunda bilgi verilmektedir.  
Isparta'da hasadı devam eden domates, verimi ve fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Örtü altında yetiştirilen tonlarca domates iç ve dış pazara sunuluyor.

Isparta'da 2 bin 406 dekar alanda örtüaltı domates üretimi yapılmaktadır.  Bu üretimin 1250 dekarlık alanı Merkez İlçe ve köylerinde yapılmaktadır. Başta Deregümü Köyü olmak üzere Yakaören, Gelincik, Kuleönü, Büyükgökçeli ve Küçükgökçeli köylerinde örtüaltında domates yetiştiriciliği yaygındır. Ayrıca Aksu İlçesi Karağı Köyü, Sütçüler İlçesi Çandır, Yeşilyurt, Şeyhler Köyü, Yalvaç İlçesi Çetince, Bahtiyar Köyü, Gelendost İlçesi Çaltı, Hacılar Köyü, Atabey İlçesi Harmanören, İslamköy ve Bayat Köyü'nde de örtüaltı domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşit olarak genellikle Torry, Tybif ve Kratos çeşitleri kullanılmaktadır.

Isparta'da , 2022 TÜİK verilerine göre 2 bin 406 dekar alanda 39 bin 944 ton örtüaltında domates üretimi gerçekleştirildi. Üretimin büyük bölümü İstanbul, Ankara, İzmir illerine gönderilmekte olup ayrıca Romanya ve Ortadoğu ülkelerine ihracat gerçekleştirilmektedir.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından üreticilere her konuda teknik destek verilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından seralara Tuta Absoluta Tuzakları konulmakta olup bu tuzaklar rutin bir şekilde takip edilmektedir. Bu sayede üreticilere ilaçlama zamanları konusunda bilgi verilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.