EĞİRDİR GÖLÜ KENARINDA ÇEVRE KATLİAMI

ISPARTA 08.04.2022 - 15:38, Güncelleme: 08.04.2022 - 15:38
 

EĞİRDİR GÖLÜ KENARINDA ÇEVRE KATLİAMI

EĞİRDİR GÖLÜ KENARINDA ÇEVRE KATLİAMI
Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz: “Eğirdir Yeşilada mahallesinde önceki dönem balık havuzu olarak kullanılan havuz, Eğirdir Belediyesi tarafından Arıtma tesisinden çıkan atıklarla dolduruluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Göller Bölgesinde Türkiye’nin ikinci büyük tatlısu gölü ve bölgenin en büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü kenarında çevre katliamı yapılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz: “Eğirdir Yeşilada mahallesinde önceki dönem balık havuzu olarak kullanılan havuz, Eğirdir Belediyesi tarafından Arıtma tesisinden çıkan atıklarla dolduruluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CHP Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz şunları söyledi:   “Yıllar önce yol açılmadan göl olan, sonra gölün çekilmesiyle doldurularak yol yapılan, Ada mahallemize giden yol üzerinde çevre düzenlemesi bahanesiyle, önceden balık havuzu olarak kullanılan alan Eğirdir Belediyesi tarafından kentsel atık karışımı ve doğada yıllar boyu kaybolmayan plastik poşet, araba lastiği naylon çuval vb. malzemelerin içinde olduğu, nereden geldiği belli olmayan molozlarla doldurulmaktadır. 2872 sayılı Çevre kanunun 8. maddesi uyarınca, böylesi bir atıklarla karışık malzemeler, değil göl kenarına hiç bir yere asla dökülemez. Zaman içerisinde sızma yoluyla göle karışacak atıkların oluşturduğu kirliliği gelecek nesillere ve halkımıza nasıl izah edeceksiniz. Göl özel hükümleri uyarınca burası doldurulamaz, doldurulacaksa bile, bu atıklarla değil, tabiatla uyumlu dolgu malzemeleriyle yapılabilir. Hizmete karşı değil, yapılan yanlışa karşıyız. Her ne kadar üzeri iyi toprakla doldurulsa da, kimse altı atıklarla dolu bir parkta oturmayı istemez. Yetkilileri göreve davet ediyorum, bu çevre katliamını bir an önce durdurun… Bu konuyla ilgili her türlü yasal başvurular yapılacaktır. Kendinizi çevreci olarak lanse ederken, kendinizle zıt düşmeyin. Hiç bir gerekçe bu çukurun atıklarla karışık bir malzeme ile doldurulmasını haklı gösteremez.”  
EĞİRDİR GÖLÜ KENARINDA ÇEVRE KATLİAMI

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz: “Eğirdir Yeşilada mahallesinde önceki dönem balık havuzu olarak kullanılan havuz, Eğirdir Belediyesi tarafından Arıtma tesisinden çıkan atıklarla dolduruluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Göller Bölgesinde Türkiye’nin ikinci büyük tatlısu gölü ve bölgenin en büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü kenarında çevre katliamı yapılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz: “Eğirdir Yeşilada mahallesinde önceki dönem balık havuzu olarak kullanılan havuz, Eğirdir Belediyesi tarafından Arıtma tesisinden çıkan atıklarla dolduruluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CHP Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz şunları söyledi:  

“Yıllar önce yol açılmadan göl olan, sonra gölün çekilmesiyle doldurularak yol yapılan, Ada mahallemize giden yol üzerinde çevre düzenlemesi bahanesiyle, önceden balık havuzu olarak kullanılan alan Eğirdir Belediyesi tarafından kentsel atık karışımı ve doğada yıllar boyu kaybolmayan plastik poşet, araba lastiği naylon çuval vb. malzemelerin içinde olduğu, nereden geldiği belli olmayan molozlarla doldurulmaktadır.

2872 sayılı Çevre kanunun 8. maddesi uyarınca, böylesi bir atıklarla karışık malzemeler, değil göl kenarına hiç bir yere asla dökülemez.

Zaman içerisinde sızma yoluyla göle karışacak atıkların oluşturduğu kirliliği gelecek nesillere ve halkımıza nasıl izah edeceksiniz.

Göl özel hükümleri uyarınca burası doldurulamaz, doldurulacaksa bile, bu atıklarla değil, tabiatla uyumlu dolgu malzemeleriyle yapılabilir. Hizmete karşı değil, yapılan yanlışa karşıyız. Her ne kadar üzeri iyi toprakla doldurulsa da, kimse altı atıklarla dolu bir parkta oturmayı istemez.

Yetkilileri göreve davet ediyorum, bu çevre katliamını bir an önce durdurun… Bu konuyla ilgili her türlü yasal başvurular yapılacaktır.

Kendinizi çevreci olarak lanse ederken, kendinizle zıt düşmeyin. Hiç bir gerekçe bu çukurun atıklarla karışık bir malzeme ile doldurulmasını haklı gösteremez.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.