Hemşirelerden Örnek davranış

ISPARTA 17.09.2022 - 14:06, Güncelleme: 17.09.2022 - 14:06
 

Hemşirelerden Örnek davranış

Hemşirelerden Örnek davranış
Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl “Şehrini Kucakla” teması ile "Çeşitlendir ve Devam Et" sloganıyla kutlanıyor. Türk Hemşireler Derneği Isparta Temsilciliği etkinlikler kapsamında Gökçay Mesireliğinde çevre temizliği yaptı. Avrupa hareketlilik haftası Kapsamında Isparta Türk Hemşireler Birliği Gökçay Mesirelik alanında çevre temizliği farkındalığına yönelik etkinlik düzenledi. Etkinliğe birliğe üye hemşireler ve öğrenciler katıldı.  Etkinlik hakkında Isparta Hemşireler birliği İl Temsilcisi Helma Apaydın şu bilgileri verdi ‘’ Dünya temizlik günü her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü Dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde de gerçekleştirilen küresel bir farkındalık hareketidir. Artan nüfus, gelişen teknoloji,  sanayileşme ve  kentleşme ile birlikte tüketim her geçen gün artmakta ve geri dönüştürülemeyen atıklar oluşmaktadır. Bu atıklar çevre kirliliği oluşturarak ekolojik dengenin bozulması ve insan sağlığını tehdit eden küresel sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır. Ekolojik dengenin korunması insanlar dahil tüm canlıların sağlıklı yaşamını  sürdürebilmeleri için oldukça önemlidir.. Sağlık hizmetlerinin ana bileşenlerinden koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik hizmetler Çevre Sağlığı ve temizliği önemli bir yer tutmaktadır. Daha sağlıklı ortamları teşvik etmede hemşirelerin öncü bir rolü ve sorumluluğu vardır.  Bu rol ve sorumluluğumuzun bilinciyle dünya temizlik gününde de Isparta Belediyesi iş birliği ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması bilinciyle farkındalık oluşturmak amacıyla önce bir ses olarak bu faaliyette de yer aldık. Insan sağlığı ve refahı için sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmak hepimizin sorumluluğundadır ve  gelecek nesillerimizin daha güvenli ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için hepimiz birlik olmalıyız’dedi
Hemşirelerden Örnek davranış

Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl “Şehrini Kucakla” teması ile "Çeşitlendir ve Devam Et" sloganıyla kutlanıyor. Türk Hemşireler Derneği Isparta Temsilciliği etkinlikler kapsamında Gökçay Mesireliğinde çevre temizliği yaptı.

Avrupa hareketlilik haftası Kapsamında Isparta Türk Hemşireler Birliği Gökçay Mesirelik alanında çevre temizliği farkındalığına yönelik etkinlik düzenledi. Etkinliğe birliğe üye hemşireler ve öğrenciler katıldı.  Etkinlik hakkında Isparta Hemşireler birliği İl Temsilcisi Helma Apaydın şu bilgileri verdi ‘’ Dünya temizlik günü her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü Dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde de gerçekleştirilen küresel bir farkındalık hareketidir.

Artan nüfus, gelişen teknoloji,  sanayileşme ve  kentleşme ile birlikte tüketim her geçen gün artmakta ve geri dönüştürülemeyen atıklar oluşmaktadır. Bu atıklar çevre kirliliği oluşturarak ekolojik dengenin bozulması ve insan sağlığını tehdit eden küresel sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır.

Ekolojik dengenin korunması insanlar dahil tüm canlıların sağlıklı yaşamını  sürdürebilmeleri için oldukça önemlidir..

Sağlık hizmetlerinin ana bileşenlerinden koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik hizmetler Çevre Sağlığı ve temizliği önemli bir yer tutmaktadır. Daha sağlıklı ortamları teşvik etmede hemşirelerin öncü bir rolü ve sorumluluğu vardır.  Bu rol ve sorumluluğumuzun bilinciyle dünya temizlik gününde de Isparta Belediyesi iş birliği ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması bilinciyle farkındalık oluşturmak amacıyla önce bir ses olarak bu faaliyette de yer aldık.

Insan sağlığı ve refahı için sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmak hepimizin sorumluluğundadır ve  gelecek nesillerimizin daha güvenli ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için hepimiz birlik olmalıyız’dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.