Isparta'da Kantincilere ilk yardım eğitimi verildi

ISPARTA 02.09.2022 - 12:40, Güncelleme: 02.09.2022 - 12:40
 

Isparta'da Kantincilere ilk yardım eğitimi verildi

Kantincilere ilk yardım eğitimi
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde kentteki okul kantincilerine ilkyardım eğitim semineri verildi. Böylece, kantincilerin okullarda meydana gelebilecek kaza veya yaralanma durumlarında müdahalede bulunabilmesi amaçlanıyor. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kentteki esnaflara yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.  Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bakkallar ve Bayiler Odası, Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, okul kantin işletmecilerine yönelik ilk yardım eğitim semineri düzenlendi. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından, ilgili yönetmelik ve genelgeler dahilinde kantincilerin ilkyardım eğitimini almasının zorunlu olduğunu belirten IESOB Başkanı Ahmet Tural, “Hepimizin bildiği gibi kantinlere yönelik yapılan denetimlerde kantincilerin ilkyardım belgesine sahip olmaması ağır kusur sayılmakta.  Ancak ilk yardım, zorunluluktan öte zaten herkesin bilmesi gereken hayati bir uygulama. Esnaf Odaları Birliğimiz, Bakkallar Odamız, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okul kantincilerimize,  ilk yardım eğitimi verilmesi amacıyla bugün bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Sizlerin alacağı bu eğitim, çocukların okullarda yaşayabileceği muhtemel kazalara karşı hayati önem taşıyor.  Çünkü okulda çocuklarımız öğretmenlerinden sonra en fazla sizleri görüyor ve sizlerle birebir iletişim halinde. Dolayısıyla Okuldaki çocuklar bir anlamda sizlere emanet. Öğrencilerin başına gelebilecek olası kazalarda onlara ilk yardımı yapabiliriz. Doğru bilinen bir ilk yardımın hayat kurtardığını biliyoruz. İlk yardımı bilirsek, çocuklarımızı kurtarabiliriz” dedi. Başkan Tural,  İl Sağlık Müdürlüğü,  tarafından ilkyardım eğitim sertifikalarının  ücretsiz bir şekilde alınabileceğini de ifade etti.  Konuşmaların ardından kantin işletmecilerine özellikle çocukların nefes borusuna gıda kaçması, bayılma, yaralanma gibi durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğine ilişkin ilkyardım uzmanları tarafından kantin işletmecilerine eğitim verildi.
Kantincilere ilk yardım eğitimi

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde kentteki okul kantincilerine ilkyardım eğitim semineri verildi. Böylece, kantincilerin okullarda meydana gelebilecek kaza veya yaralanma durumlarında müdahalede bulunabilmesi amaçlanıyor.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kentteki esnaflara yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.  Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bakkallar ve Bayiler Odası, Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, okul kantin işletmecilerine yönelik ilk yardım eğitim semineri düzenlendi.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından, ilgili yönetmelik ve genelgeler dahilinde kantincilerin ilkyardım eğitimini almasının zorunlu olduğunu belirten IESOB Başkanı Ahmet Tural, “Hepimizin bildiği gibi kantinlere yönelik yapılan denetimlerde kantincilerin ilkyardım belgesine sahip olmaması ağır kusur sayılmakta.  Ancak ilk yardım, zorunluluktan öte zaten herkesin bilmesi gereken hayati bir uygulama. Esnaf Odaları Birliğimiz, Bakkallar Odamız, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okul kantincilerimize,  ilk yardım eğitimi verilmesi amacıyla bugün bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Sizlerin alacağı bu eğitim, çocukların okullarda yaşayabileceği muhtemel kazalara karşı hayati önem taşıyor.  Çünkü okulda çocuklarımız öğretmenlerinden sonra en fazla sizleri görüyor ve sizlerle birebir iletişim halinde. Dolayısıyla Okuldaki çocuklar bir anlamda sizlere emanet. Öğrencilerin başına gelebilecek olası kazalarda onlara ilk yardımı yapabiliriz. Doğru bilinen bir ilk yardımın hayat kurtardığını biliyoruz. İlk yardımı bilirsek, çocuklarımızı kurtarabiliriz” dedi. Başkan Tural,  İl Sağlık Müdürlüğü,  tarafından ilkyardım eğitim sertifikalarının  ücretsiz bir şekilde alınabileceğini de ifade etti. 

Konuşmaların ardından kantin işletmecilerine özellikle çocukların nefes borusuna gıda kaçması, bayılma, yaralanma gibi durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiğine ilişkin ilkyardım uzmanları tarafından kantin işletmecilerine eğitim verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.