Isparta'da Seçim Hareketliliği Aqua Park 16 yıl sonra yeniden hayat bulacak

ISPARTA 29.01.2024 - 16:33, Güncelleme: 29.01.2024 - 16:33
 

Isparta'da Seçim Hareketliliği Aqua Park 16 yıl sonra yeniden hayat bulacak

Davraz Mahallesinde 15 bin 800 metrekarelik alanda kurulan ve o günün şartlarında 3 milyon 500 bin dolar harcanan Aquapark 16 yıl atıl kaldıktan sonra yeniden hayat bulacak. Yatırımcı Erol Tekeli ile anlaşan Isparta Belediyesi mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen tesisi yeniden hayata geçirmek için düğmeye bastı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret ve Kültür Merkezi'nde olduğu gibi Isparta'nın kanayan yaralarından biri olan Aquapark'ın Isparta'ya yakışır bir yer haline gelmesi için ekiplere talimat verdiğini açıkladı. Tesisin olduğu yerde saat 12.30'da basın mensupları ve kalabalık bir ekiple birlikte biraraya gelen Başkan Şükrü Başdeğirmen ve işletmeciler ortak basın açıklamasında bulundu. 2004-2009 dönemi belediye başkanı olan merhum Hasan Balaman tarafından Erol Tekeli'ye yap-işlet-devret modeli ile kiralanan yaklaşık 16 bin metrekarelik alana 2 ayrı kaydıraklı havuz, kapalı otopark, restoran, kafeterya ve düğün salonu yapılmış ayrıca belediye tarafından da buz pisti inşa edilmişti. İşletmeci Erol Tekeli tesisin 2008 yılında işletmeye açıldığını ve yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra belediye başkanının değişmesinden sonra ruhsatı olmadığı gerekçesi ile mühürlendiğini belirterek; 'O günden bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelesi hala devam ediyor. Dönemin belediye başkanı Yusuf Zİya Günaydın'a burayı devretmeyi teklif ettim. Sonuç almayı umut ederken belediyeye yapılan operasyon ile bu da mümkün olmadı ve 16 yıl içerisinde bu tesiste elektrik düğmesinden havuz motorlarına kadar ne varsa çalındı. Güzelim tesis gördüğünüz gibi çöp oldu. Şimdi başkanımız bu tesisi belediye olarak teslim almayı ve canlandırmayı teklif etti bizde kabul ettik. Buraya her geldiğimde içim acıyor. Hiç olmazsa canlandığı zaman içimin acısı biraz olsun diner. Başkanıma teşekkür ediyorum' diye konuştu. ITKM'DEN SONRA BURAYI DA CANLANDIRACAĞIZ Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen kendilerinden önceki yönetim ile işletmeciler arasında yargıya taşınan olayın neticesinde milyonlarca liralık bir zararın oluşmasının yanında şehrin en müstesna köşelerinden birinde böyle bir mezbeleliğin olmasının rahatsızlık verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Burada hukuk mücadelesi devam ediyor. Erol bey belediye aleyhine açtığı davaların bir kaç tanesini kazandı. Ancak hala bu süreç bitmiş değil. Biz kendisine hukuk mücadelesi devam ede dursun ama burayı da ayağa kaldıralım hem size hem halka faydası olsun teklifini ilettik. Kendisi de kabul etti ve bugün itibariyle çalışmalara başladık. İnşaallah bu yaz Ispartamız bir tesise daha kavuşmuş olacak. ITKM'de 2 bin 200 kamyon harfiyet taşımıştık. Milyonlarca metreküp su tahliyesi yaptık. Şimdi burada da aynı durum söz konusu ve biz bunu da Allah'ın izni ile tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Ispartamıza, mahallemize hayırlı olsun." YAPARSA ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN YAPAR Mahalle halkı da alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yasaklı madde kullananlar, fare, sokak köpekleri gibi hayvanların meskeni haline gelen korkutucu yerin yeniden can bulacak olmasından mutlu olduklarını ifade ettiler ve 'Yaparsa Şükrü Başdeğirmen yapar' diyerek başkana teşekkür ettiler.
Davraz Mahallesinde 15 bin 800 metrekarelik alanda kurulan ve o günün şartlarında 3 milyon 500 bin dolar harcanan Aquapark 16 yıl atıl kaldıktan sonra yeniden hayat bulacak. Yatırımcı Erol Tekeli ile anlaşan Isparta Belediyesi mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen tesisi yeniden hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret ve Kültür Merkezi'nde olduğu gibi Isparta'nın kanayan yaralarından biri olan Aquapark'ın Isparta'ya yakışır bir yer haline gelmesi için ekiplere talimat verdiğini açıkladı.

Tesisin olduğu yerde saat 12.30'da basın mensupları ve kalabalık bir ekiple birlikte biraraya gelen Başkan Şükrü Başdeğirmen ve işletmeciler ortak basın açıklamasında bulundu. 2004-2009 dönemi belediye başkanı olan merhum Hasan Balaman tarafından Erol Tekeli'ye yap-işlet-devret modeli ile kiralanan yaklaşık 16 bin metrekarelik alana 2 ayrı kaydıraklı havuz, kapalı otopark, restoran, kafeterya ve düğün salonu yapılmış ayrıca belediye tarafından da buz pisti inşa edilmişti. İşletmeci Erol Tekeli tesisin 2008 yılında işletmeye açıldığını ve yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra belediye başkanının değişmesinden sonra ruhsatı olmadığı gerekçesi ile mühürlendiğini belirterek; 'O günden bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelesi hala devam ediyor. Dönemin belediye başkanı Yusuf Zİya Günaydın'a burayı devretmeyi teklif ettim. Sonuç almayı umut ederken belediyeye yapılan operasyon ile bu da mümkün olmadı ve 16 yıl içerisinde bu tesiste elektrik düğmesinden havuz motorlarına kadar ne varsa çalındı. Güzelim tesis gördüğünüz gibi çöp oldu. Şimdi başkanımız bu tesisi belediye olarak teslim almayı ve canlandırmayı teklif etti bizde kabul ettik. Buraya her geldiğimde içim acıyor. Hiç olmazsa canlandığı zaman içimin acısı biraz olsun diner. Başkanıma teşekkür ediyorum' diye konuştu.

ITKM'DEN SONRA BURAYI DA CANLANDIRACAĞIZ

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen kendilerinden önceki yönetim ile işletmeciler arasında yargıya taşınan olayın neticesinde milyonlarca liralık bir zararın oluşmasının yanında şehrin en müstesna köşelerinden birinde böyle bir mezbeleliğin olmasının rahatsızlık verdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Burada hukuk mücadelesi devam ediyor. Erol bey belediye aleyhine açtığı davaların bir kaç tanesini kazandı. Ancak hala bu süreç bitmiş değil. Biz kendisine hukuk mücadelesi devam ede dursun ama burayı da ayağa kaldıralım hem size hem halka faydası olsun teklifini ilettik. Kendisi de kabul etti ve bugün itibariyle çalışmalara başladık. İnşaallah bu yaz Ispartamız bir tesise daha kavuşmuş olacak. ITKM'de 2 bin 200 kamyon harfiyet taşımıştık. Milyonlarca metreküp su tahliyesi yaptık. Şimdi burada da aynı durum söz konusu ve biz bunu da Allah'ın izni ile tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Ispartamıza, mahallemize hayırlı olsun."

YAPARSA ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN YAPAR

Mahalle halkı da alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yasaklı madde kullananlar, fare, sokak köpekleri gibi hayvanların meskeni haline gelen korkutucu yerin yeniden can bulacak olmasından mutlu olduklarını ifade ettiler ve 'Yaparsa Şükrü Başdeğirmen yapar' diyerek başkana teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.