Isparta’da site sakinleri ayaklandı

ISPARTA 24.08.2023 - 15:51, Güncelleme: 24.08.2023 - 15:51
 

Isparta’da site sakinleri ayaklandı

Akkent TOKİ Mahallesi’nde site yöneticisi Hakkı Kahraman ve yaklaşık 60 kişilik site sakinleri, eski site yöneticisi S.G. hakkında şikayetçi oldu.
Site Yöneticisi Hakkı Kahraman, Isparta Ali Köy 2. Etap Toplu Konutları site yönetimi başkanı olduğunu belirterek, 26 Şubat’ta olağan üstü genel kurulla yönetimini aldıklarını söyledi. Kahraman açıklamasında ise; “1 Mart’ta 7. Noterde onaylattırdık. Herhangi bir sorunumuz yok derken 16 Mart’ta eski yönetici yedek defter çıkarmış. Adliyedeki siteye ait karar defterini alıp, aslında yönetici biz olduğumuz halde o kişiye defterin verilmesi bize göre yanlıştır. Ondan sonra 26 Mart’ta Vakıfbank’ta açtırdığımız hesaptaki paraları almaya gelmiş. Elindeki eski imza sirküleriyle. Daha sonra 17 Ağustos’ta bankalar birliğine üye olmadığını bildiğim için PTT’de hesap numarası açtırdım. Site adına kurumsal hesap numarasıdır. Bunu da 17 Ağustos’ta 8. Noterde yaptırdığı imza sirküleriyle kendine tanımlatmıştır. İçindeki 13 Bin lira civarında parayı almıştır. Tabi sitenin kendine ait borçları olduğu için para ufakta olsa, mağduriyetimiz eskilerden beri devam ediyor. Bize bıraktığı borçlarla ilgili, icra takibi ile ilgili belgeler daha önce verilmişti. Bu site yöneticiliği işinin profesyonel kişiler tarafından yapılması ihtiyacı görülüyor. Bize kadar gelen kişilerin uğradıkları yapılan yanlışlar tecrübesizliklerini, eğitimsizliklerini gösteriyor. Bu işlerin mutlaka bilen kişiler, ruhsatlı kişiler tarafından yapılması ihtiyacının olduğu görülüyor. Sebep bitirilmeden hiçbir sonuca gidilmeyeceği açıktır” dedi.   “HAKKI OLMADIĞI HALDE  PARAMIZI ÇEKMİŞ” Site sakini Hüdane Bigün ise; “Biz genel olarak, bütün komşular eski site yönetiminden şikayetçiyiz. 136-140 daire birleştik, tekrar seçim yaptık. Seçimle beraber site yöneticisini değiştirdik. Şimdiki site yönetimi ile beraber ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ama ne şekilde olursa olsun eski site yönetimi bir şekilde gelip, işin içine giriyor. Hakkı olmadığı halde gidip bankalardan bizim yatırdığımız paraları çekmeye çalışıyor. Ondan sonra da kendi kendini site yöneticisi yapıp, bunu gidip noterden onaylatmış. Biz ne yaparsak yapalım bu adamdan kurtulamıyoruz” dedi. BEN GECE KORKARAK YATIYORUM Site Sakini Hacer Özkan ise; “Evim karşı karşıya, kapım karşı karşıya. Her gece ben korkarak uyuyorum evimde. Başımızdan çıksın, defolsun. Yeter artık ya, buramıza kadar geldi. Hepimiz susuyoruz, susuyoruz niye susuyoruz biz ya? Kim Allah aşkına o adam. Düşsün yakamızdan, biz o evleri para ile alacağız diye neler çektik. Ben gece korkarak yatıyorum, sabah korkarak yatıyorum bunların şeyinden. Ben şikayetçiyim, kim olursa olsun şikayetçiyim” diye konuştu. İDDİALARIN HEDEFİNDEKİ  S.G. İSE AÇIKLAMA YAPTI İddiaların hedefindeki S.G. ile yaptığımız görüşmede açıklama yaptı. S.G, şuan kendisinin site yöneticisi olduğunu ve yönetici olduğundan dolayı da parayı çektiğini söyledi.  
Akkent TOKİ Mahallesi’nde site yöneticisi Hakkı Kahraman ve yaklaşık 60 kişilik site sakinleri, eski site yöneticisi S.G. hakkında şikayetçi oldu.

Site Yöneticisi Hakkı Kahraman, Isparta Ali Köy 2. Etap Toplu Konutları site yönetimi başkanı olduğunu belirterek, 26 Şubat’ta olağan üstü genel kurulla yönetimini aldıklarını söyledi. Kahraman açıklamasında ise; “1 Mart’ta 7. Noterde onaylattırdık. Herhangi bir sorunumuz yok derken 16 Mart’ta eski yönetici yedek defter çıkarmış. Adliyedeki siteye ait karar defterini alıp, aslında yönetici biz olduğumuz halde o kişiye defterin verilmesi bize göre yanlıştır. Ondan sonra 26 Mart’ta Vakıfbank’ta açtırdığımız hesaptaki paraları almaya gelmiş. Elindeki eski imza sirküleriyle. Daha sonra 17 Ağustos’ta bankalar birliğine üye olmadığını bildiğim için PTT’de hesap numarası açtırdım. Site adına kurumsal hesap numarasıdır. Bunu da 17 Ağustos’ta 8. Noterde yaptırdığı imza sirküleriyle kendine tanımlatmıştır. İçindeki 13 Bin lira civarında parayı almıştır. Tabi sitenin kendine ait borçları olduğu için para ufakta olsa, mağduriyetimiz eskilerden beri devam ediyor. Bize bıraktığı borçlarla ilgili, icra takibi ile ilgili belgeler daha önce verilmişti. Bu site yöneticiliği işinin profesyonel kişiler tarafından yapılması ihtiyacı görülüyor. Bize kadar gelen kişilerin uğradıkları yapılan yanlışlar tecrübesizliklerini, eğitimsizliklerini gösteriyor. Bu işlerin mutlaka bilen kişiler, ruhsatlı kişiler tarafından yapılması ihtiyacının olduğu görülüyor. Sebep bitirilmeden hiçbir sonuca gidilmeyeceği açıktır” dedi.  
“HAKKI OLMADIĞI HALDE 
PARAMIZI ÇEKMİŞ”
Site sakini Hüdane Bigün ise; “Biz genel olarak, bütün komşular eski site yönetiminden şikayetçiyiz. 136-140 daire birleştik, tekrar seçim yaptık. Seçimle beraber site yöneticisini değiştirdik. Şimdiki site yönetimi ile beraber ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ama ne şekilde olursa olsun eski site yönetimi bir şekilde gelip, işin içine giriyor. Hakkı olmadığı halde gidip bankalardan bizim yatırdığımız paraları çekmeye çalışıyor. Ondan sonra da kendi kendini site yöneticisi yapıp, bunu gidip noterden onaylatmış. Biz ne yaparsak yapalım bu adamdan kurtulamıyoruz” dedi.
BEN GECE KORKARAK YATIYORUM
Site Sakini Hacer Özkan ise; “Evim karşı karşıya, kapım karşı karşıya. Her gece ben korkarak uyuyorum evimde. Başımızdan çıksın, defolsun. Yeter artık ya, buramıza kadar geldi. Hepimiz susuyoruz, susuyoruz niye susuyoruz biz ya? Kim Allah aşkına o adam. Düşsün yakamızdan, biz o evleri para ile alacağız diye neler çektik. Ben gece korkarak yatıyorum, sabah korkarak yatıyorum bunların şeyinden. Ben şikayetçiyim, kim olursa olsun şikayetçiyim” diye konuştu.
İDDİALARIN HEDEFİNDEKİ 
S.G. İSE AÇIKLAMA YAPTI
İddiaların hedefindeki S.G. ile yaptığımız görüşmede açıklama yaptı. S.G, şuan kendisinin site yöneticisi olduğunu ve yönetici olduğundan dolayı da parayı çektiğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.