ISUBÜ’nün İlk Uluslararası Öğrenci Projesi Vakıf Hibesi Aldı

ISPARTA 05.07.2022 - 15:35, Güncelleme: 05.07.2022 - 15:38
 

ISUBÜ’nün İlk Uluslararası Öğrenci Projesi Vakıf Hibesi Aldı

ISUBÜ’nün İlk Uluslararası Öğrenci Projesi Vakıf Hibesi Aldı
Proje Yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Doktora Öğrencisi Orman Yüksek Mühendisi Mevlüt Zenbilci’nin üstlendiği, araştırma ekibinde ISUBÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal ve Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Koca’nın bulunduğu Anadolu Yaban Koyunu (Ovis Gmelinii Anatolica)'nun Popülasyon Durumu ve Habitat Restorasyon Planlaması Projesi, Doğa koruma üzerine çalışan Rufford Vakfı (The Rufford Foundation) tarafından 6 bin sterlin (yaklaşık 120 Bin TL) ile desteklendi. ISUBÜ’da Doktora yapan Orman Yüksek Mühendisi Mevlüt Zenbilci yaptığı açıklamada, “Hazırladığımız Anadolu Yaban Koyunu (Ovis Gmelinii Anatolica)'nun Popülasyon Durumu ve Habitat Restorasyon Planlaması Projemizin amaçları, Popülasyon envanteri ile sahanın memeli faunasını (Herbivor, Omnivor, Karnivor) ortaya çıkarmak.  Habitat envanteri ile sahanın mevcut flora potansiyelini ortaya çıkarmak. Mevcut floranın besin değeri açısından yeterlilik durumu ile, Yaban koyununun bu bitkilerde yararlanma durumunu tespit etmek. Anadolu Yaban Koyunu Ovis gmelini anatolica’nın ekolojik ve biyolojik istekleri doğrultusunda, mevcut yaşama ortamına doğal yapının yeniden kazandırılması için yapılacak habitat restorasyonunu planlamak. Üretme istasyonunun optimum taşıma kapasitesine kavuşturulması için habitatı hedef türün yaşama ve gelişmesine uygun hale getirmeye yarayacak besin kaynaklarından maksimum yararlanabilmesini planlıyoruz. Projemiz bir yıl boyunca Konya ili Karatay ilçesi sınırlarında bulunan Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme sahasında gerçekleşecektir.” dedi.
ISUBÜ’nün İlk Uluslararası Öğrenci Projesi Vakıf Hibesi Aldı

Proje Yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Doktora Öğrencisi Orman Yüksek Mühendisi Mevlüt Zenbilci’nin üstlendiği, araştırma ekibinde ISUBÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ünal ve Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Koca’nın bulunduğu Anadolu Yaban Koyunu (Ovis Gmelinii Anatolica)'nun Popülasyon Durumu ve Habitat Restorasyon Planlaması Projesi, Doğa koruma üzerine çalışan Rufford Vakfı (The Rufford Foundation) tarafından 6 bin sterlin (yaklaşık 120 Bin TL) ile desteklendi.


ISUBÜ’da Doktora yapan Orman Yüksek Mühendisi Mevlüt Zenbilci yaptığı açıklamada, “Hazırladığımız Anadolu Yaban Koyunu (Ovis Gmelinii Anatolica)'nun Popülasyon Durumu ve Habitat Restorasyon Planlaması Projemizin amaçları, Popülasyon envanteri ile sahanın memeli faunasını (Herbivor, Omnivor, Karnivor) ortaya çıkarmak.  Habitat envanteri ile sahanın mevcut flora potansiyelini ortaya çıkarmak. Mevcut floranın besin değeri açısından yeterlilik durumu ile, Yaban koyununun bu bitkilerde yararlanma durumunu tespit etmek. Anadolu Yaban Koyunu Ovis gmelini anatolica’nın ekolojik ve biyolojik istekleri doğrultusunda, mevcut yaşama ortamına doğal yapının yeniden kazandırılması için yapılacak habitat restorasyonunu planlamak. Üretme istasyonunun optimum taşıma kapasitesine kavuşturulması için habitatı hedef türün yaşama ve gelişmesine uygun hale getirmeye yarayacak besin kaynaklarından maksimum yararlanabilmesini planlıyoruz. Projemiz bir yıl boyunca Konya ili Karatay ilçesi sınırlarında bulunan Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme sahasında gerçekleşecektir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.