ITSO’YA Üye 40 Firmaya Marka Tescili Ve Patent Belgesi Verildi

ISPARTA 28.07.2022 - 11:10, Güncelleme: 28.07.2022 - 11:10
 

ITSO’YA Üye 40 Firmaya Marka Tescili Ve Patent Belgesi Verildi

ITSO’YA Üye 40 Firmaya Marka Tescili Ve Patent Belgesi Verildi
Isparta Ticaret ve Sanayi Odasına üye firmaların marka tescil ve patent belgeleri düzenlenen törenle verildi. 40 firmanın belge aldığı törende konuşan ITSO Başkanı Mustafa Tutar, marka tescillerin ve coğrafi işaretlerin Isparta’ya değer kattığını söyledi. Isparta’da faaliyet gösteren, Ticaret ve Sanayi Odasına üye 40 firmaya marka tescili ve patent belgeleri düzenlenen törenle verildi. Törene ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Akdeniz Denge Marka Patent Tescil Uzmanı Metin Arıkaya ve firma sahipleri katıldı. Konuşmasında marka tescili ve patent belgelerinin önemine değinen ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “Üretilen ürünlerde Isparta ibaresinin yer alması kentimize değer katacaktır” dedi. Başkan Tutar, “Bugün Isparta'nın enleri değerlerini belgelendiği bir gün olarak düşünerek böyle bir  program hazırladık. Tabi bu konuda da Metin Arıkan arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz. Isparta'daki firmalarımızın ürünlerini koruma adına marka tescili patent ya da faydalı model olarak bunları belgelendi. Tabii bunun önemi nedir? Hem firmaların kendi ürünlerine sahip çıkmaları hem de artık bunun Isparta'nın 1 ürünü olduğu, yani bir gün bir köşesinde bir Ispartalı markası olduğunun bir  idaresidir diye düşünerek böyle bir programla biz de ev sahipliği yapmak istedik. Tabii bu Metin arkadaşımızın bu konuda teşekkür ediyorum sizleri buraya getirdi. Hepiniz tekrar kampüsümüzde hoş geldiniz demek istiyorum” dedi. Coğrafi işaret belgesinde Isparta’nın Antalya’yı geçtiğini belirten Akdeniz Denge Patent Sahibi Metin Arıkaya, Isparta’nın bugün itibariyle 14 coğrafi işaretinin bulunduğunu kaydetti. Arıkaya, “Coğrafi işaret belgeleri çalışmamızda Uluborlu Belediyesi ve Senirkent belediyesi'nin de çok fazla çalışması oldu. Bununla ilgili Isparta'da şu anda Antlaya’yı geçmiş durumdayız. Coğrafi işarette Isparta 1014 coğrafya işareti var. Bunları ben kısaca size sayayım. Isparta belediye başkanlığı'nın ince Isparta halısı şekliyle 1 coğrafi işareti var. Üniversitenin Isparta gülü, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Isparta kabulüne pilavı. Ticaret borsasının Isparta gülyağı, Uluborlu belediyesi'nin Uluborlu Balığı, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yalvaç hamurunuzu yine Uluborlu belediyesi'nin uluborlu kirazı. Senirkent belediyesinin ise 5 çeşit  işareti oldu. Hepsini 1 anda yaptık bunların çalışmasını. Bunlar da Senirkent, samsa tatlısı, Senirkent gelin fesih, Senirkent banağı, üzüm pekmezi şeklinde. Uluborlu kuyruğu sulu böreği. O da yakında çıkacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Uluborlu Belediyesi toplamda 14 coğrafi işaret tescil belgesine sahip. Artık ilimiz Antalya'yı geçmiş durumda” diye konuştu. Konuşmaların ardından firmalara marka tescil ve patent belgeleri takdim edildi.
ITSO’YA Üye 40 Firmaya Marka Tescili Ve Patent Belgesi Verildi

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasına üye firmaların marka tescil ve patent belgeleri düzenlenen törenle verildi. 40 firmanın belge aldığı törende konuşan ITSO Başkanı Mustafa Tutar, marka tescillerin ve coğrafi işaretlerin Isparta’ya değer kattığını söyledi.

Isparta’da faaliyet gösteren, Ticaret ve Sanayi Odasına üye 40 firmaya marka tescili ve patent belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Törene ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Akdeniz Denge Marka Patent Tescil Uzmanı Metin Arıkaya ve firma sahipleri katıldı.

Konuşmasında marka tescili ve patent belgelerinin önemine değinen ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “Üretilen ürünlerde Isparta ibaresinin yer alması kentimize değer katacaktır” dedi.

Başkan Tutar, “Bugün Isparta'nın enleri değerlerini belgelendiği bir gün olarak düşünerek böyle bir  program hazırladık. Tabi bu konuda da Metin Arıkan arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz. Isparta'daki firmalarımızın ürünlerini koruma adına marka tescili patent ya da faydalı model olarak bunları belgelendi. Tabii bunun önemi nedir? Hem firmaların kendi ürünlerine sahip çıkmaları hem de artık bunun Isparta'nın 1 ürünü olduğu, yani bir gün bir köşesinde bir Ispartalı markası olduğunun bir  idaresidir diye düşünerek böyle bir programla biz de ev sahipliği yapmak istedik. Tabii bu Metin arkadaşımızın bu konuda teşekkür ediyorum sizleri buraya getirdi. Hepiniz tekrar kampüsümüzde hoş geldiniz demek istiyorum” dedi.

Coğrafi işaret belgesinde Isparta’nın Antalya’yı geçtiğini belirten Akdeniz Denge Patent Sahibi Metin Arıkaya, Isparta’nın bugün itibariyle 14 coğrafi işaretinin bulunduğunu kaydetti.

Arıkaya, “Coğrafi işaret belgeleri çalışmamızda Uluborlu Belediyesi ve Senirkent belediyesi'nin de çok fazla çalışması oldu. Bununla ilgili Isparta'da şu anda Antlaya’yı geçmiş durumdayız. Coğrafi işarette Isparta 1014 coğrafya işareti var. Bunları ben kısaca size sayayım. Isparta belediye başkanlığı'nın ince Isparta halısı şekliyle 1 coğrafi işareti var. Üniversitenin Isparta gülü, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Isparta kabulüne pilavı. Ticaret borsasının Isparta gülyağı, Uluborlu belediyesi'nin Uluborlu Balığı, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yalvaç hamurunuzu yine Uluborlu belediyesi'nin uluborlu kirazı. Senirkent belediyesinin ise 5 çeşit  işareti oldu. Hepsini 1 anda yaptık bunların çalışmasını. Bunlar da Senirkent, samsa tatlısı, Senirkent gelin fesih, Senirkent banağı, üzüm pekmezi şeklinde. Uluborlu kuyruğu sulu böreği. O da yakında çıkacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Uluborlu Belediyesi toplamda 14 coğrafi işaret tescil belgesine sahip. Artık ilimiz Antalya'yı geçmiş durumda” diye konuştu.

Konuşmaların ardından firmalara marka tescil ve patent belgeleri takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.