Kepez Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokul inşaatında sona gelindi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.11.2023 - 13:30, Güncelleme: 07.11.2023 - 12:46
 

Kepez Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokul inşaatında sona gelindi

Kepez Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokul inşaatında sona gelindi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün girişimleriyle yapımına başlanılan Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokulun yapımında sona gelindi.Maddi ve manevi her zaman eğitimin ve okulların yanında olan Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde ilçeye devlet ve hayırsever eliyle 150’den fazla okul yapıldı. İlçede özellikle gecekondudan modern şehre dönüşen mahallelere yeni okul binaları kazandırıldı. Okul kazandırılan yerleşim yerlerinden biri de Düdenbaşı Mahallesi oldu. Başkan Tütüncü, Düdenbaşı Mahalle Muhtarı Murat Mirze’ye, 8 Ekim 2020 tarihinde yaptığı ziyarette, “Bölgemizin bir ilkokula ihtiyacı var. Bu konuya çalışıyoruz. İlkokul binasını kazandırdıktan sonra mahallemizin eğitimle ilgili eksiklerini tamamlamış olacağız” açıklamasını yapmıştı."Okulun inşaatı tamamlanıyor"Bu sözün ardından Kepez Belediyesi, meclisinden aldığı kararla mahallede 2362 ile 2373 sokaklar arasındaki kalan imar planında ilkokul olan alanda bulunan gecekondu işgallerini kaldırdı. Gecekonduların tahliye edilmesiyle ilkokul arsası yatırım yapılabilir hale geldi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB ) tarafından bu alana 32 derslikli ilkokul binası inşa ediliyor. İhale bedeli, 37 milyon 249 bin TL olan ve geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan okulun yapımı büyük oranda tamamlandı. Okulun hizmete girmesiyle nüfusu 16 bin 217 olan ve Demirgül Ortaokulu ile Mevlana İlkokulu’nun bulunduğu Düdenbaşı Mahallesi’nin ilkokul ihtiyacı karşılanmış olacak.Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde Düdenbaşı Mahallesi ile sınır olan Teomanpaşa Mahallesi’ne Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, Salih Konca Anaokulu, Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Hayriye Kaya Ortaokulu kazandırıldı. Belediyenin iki kreşinin de bulunduğu mahallede 8 derslikli anaokulun yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.
Kepez Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokul inşaatında sona gelindi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün girişimleriyle yapımına başlanılan Düdenbaşı Mahallesi’ndeki ilkokulun yapımında sona gelindi.
Maddi ve manevi her zaman eğitimin ve okulların yanında olan Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde ilçeye devlet ve hayırsever eliyle 150’den fazla okul yapıldı. İlçede özellikle gecekondudan modern şehre dönüşen mahallelere yeni okul binaları kazandırıldı. Okul kazandırılan yerleşim yerlerinden biri de Düdenbaşı Mahallesi oldu. Başkan Tütüncü, Düdenbaşı Mahalle Muhtarı Murat Mirze’ye, 8 Ekim 2020 tarihinde yaptığı ziyarette, “Bölgemizin bir ilkokula ihtiyacı var. Bu konuya çalışıyoruz. İlkokul binasını kazandırdıktan sonra mahallemizin eğitimle ilgili eksiklerini tamamlamış olacağız” açıklamasını yapmıştı.
"Okulun inşaatı tamamlanıyor"
Bu sözün ardından Kepez Belediyesi, meclisinden aldığı kararla mahallede 2362 ile 2373 sokaklar arasındaki kalan imar planında ilkokul olan alanda bulunan gecekondu işgallerini kaldırdı. Gecekonduların tahliye edilmesiyle ilkokul arsası yatırım yapılabilir hale geldi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB ) tarafından bu alana 32 derslikli ilkokul binası inşa ediliyor. İhale bedeli, 37 milyon 249 bin TL olan ve geçtiğimiz yıl inşaatı başlayan okulun yapımı büyük oranda tamamlandı. Okulun hizmete girmesiyle nüfusu 16 bin 217 olan ve Demirgül Ortaokulu ile Mevlana İlkokulu’nun bulunduğu Düdenbaşı Mahallesi’nin ilkokul ihtiyacı karşılanmış olacak.
Başkan Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde Düdenbaşı Mahallesi ile sınır olan Teomanpaşa Mahallesi’ne Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, Salih Konca Anaokulu, Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Hayriye Kaya Ortaokulu kazandırıldı. Belediyenin iki kreşinin de bulunduğu mahallede 8 derslikli anaokulun yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.