Tek amaçları vatandaşa hizmet

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2020 - 13:32, Güncelleme: 07.05.2020 - 13:32
 

Tek amaçları vatandaşa hizmet

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, korona virüsü kapsamında özellikle sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun mesai harcıyor.  
Özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere vatandaşların belki de tüm ihtiyaçları bu çağrı merkezinden ilgili birimlere yönlendirilerek karşılanıyor. Buradaki tek amaç ise vatandaşa hizmet.  Merkezdeki çalışmalar Isparta Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş öncülüğünde yapılıyor. Vali Yardımcısı Ateş, yapılan çalışmaları Gülkent gazetesinde değerlendirdi. “Sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile Cumhurbaşkanlığımız kararı ile 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkamamaktan dolayı kaynaklanan ihtiyaçlarını telafi etmeye çalışıyoruz. Gerekse yiyecek olarak, gerekse bunların gereksinimleri para çekimleri maaşların ödenmesi eczane ihtiyaçları gibi sokağa çıkamamaktan dolayı olan mağduriyetlerini elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz. Yaşlılarımızın günlük ekmeklerini evlerine götürüyoruz gıda desteği veriyoruz, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan dışarıya çıkmaya mecbur olan bazı banka işlemleri, hastaneye gitmesi gerekiyor ve bazı arazi sahipleri var arazilerinin üretiminin gitmesi için bunlara da izin belgesi veriyoruz.”     Alınan çağrı sayıları 3 kat arttı 112 Acil Çağrı Merkezinde, 150 kişilik ekibin çalıştığını belirten Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, günde 3 bin 500 çağrı alındığını,  çağrılan 2 bin 500’ünün yardım çağrıları olduğunu açıkladı. “150 kişilik bir ekibimizle 24 saat boyunca çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Günlük olarak 3 bin 500 çağrı alıyoruz, bu çağrıların 2 bin 500’ünün yaşlılarımızla ilgili ihtiyaçlarıyla ilgili ve geri kalan bin çağrı ise rutin olarak ambulans ve polis merkezlerine düşen çağrılar.” 20 yaş altı gençler cips, 65 yaş üstü vatandaşlar sigara istiyor      Vali Yardımcısı Ateş, vatandaşların çağrılardaki isteklerini açıkladı. “Gelen çağrılar vatandaşların ihtiyaçları, birkaç kişi 20 yaş altı olanlardan cips isteğive diğer vatandaşlarımızdan sigara isteyende oldu ama bu güne kadar afaki bir istek olmadı. En çok sıkıntı çocukların çıkmamasıyla ilgili çocukların bakım sorunu bakıcı sorunu var, annesi çalışan sorunu var bunlardan kaynaklı olarak gelen aramalar var hepsine yetişmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz.”
Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, korona virüsü kapsamında özellikle sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun mesai harcıyor.  

Özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere vatandaşların belki de tüm ihtiyaçları bu çağrı merkezinden ilgili birimlere yönlendirilerek karşılanıyor. Buradaki tek amaç ise vatandaşa hizmet.

 Merkezdeki çalışmalar Isparta Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş öncülüğünde yapılıyor. Vali Yardımcısı Ateş, yapılan çalışmaları Gülkent gazetesinde değerlendirdi.
“Sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile Cumhurbaşkanlığımız kararı ile 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkamamaktan dolayı kaynaklanan ihtiyaçlarını telafi etmeye çalışıyoruz. Gerekse yiyecek olarak, gerekse bunların gereksinimleri para çekimleri maaşların ödenmesi eczane ihtiyaçları gibi sokağa çıkamamaktan dolayı olan mağduriyetlerini elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz. Yaşlılarımızın günlük ekmeklerini evlerine götürüyoruz gıda desteği veriyoruz, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan dışarıya çıkmaya mecbur olan bazı banka işlemleri, hastaneye gitmesi gerekiyor ve bazı arazi sahipleri var arazilerinin üretiminin gitmesi için bunlara da izin belgesi veriyoruz.”    

Alınan çağrı sayıları 3 kat arttı

112 Acil Çağrı Merkezinde, 150 kişilik ekibin çalıştığını belirten Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, günde 3 bin 500 çağrı alındığını,  çağrılan 2 bin 500’ünün yardım çağrıları olduğunu açıkladı.
“150 kişilik bir ekibimizle 24 saat boyunca çalışarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Günlük olarak 3 bin 500 çağrı alıyoruz, bu çağrıların 2 bin 500’ünün yaşlılarımızla ilgili ihtiyaçlarıyla ilgili ve geri kalan bin çağrı ise rutin olarak ambulans ve polis merkezlerine düşen çağrılar.”


20 yaş altı gençler cips, 65 yaş üstü vatandaşlar sigara istiyor     

Vali Yardımcısı Ateş, vatandaşların çağrılardaki isteklerini açıkladı.
“Gelen çağrılar vatandaşların ihtiyaçları, birkaç kişi 20 yaş altı olanlardan cips isteğive diğer vatandaşlarımızdan sigara isteyende oldu ama bu güne kadar afaki bir istek olmadı. En çok sıkıntı çocukların çıkmamasıyla ilgili çocukların bakım sorunu bakıcı sorunu var, annesi çalışan sorunu var bunlardan kaynaklı olarak gelen aramalar var hepsine yetişmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.