Soğuk havalarda siz üşüyorsanız, onlarda üşüyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2020 - 16:14, Güncelleme: 10.02.2020 - 16:14
 

Soğuk havalarda siz üşüyorsanız, onlarda üşüyor

Kış mevsimi olanca sertliğiyle yüzünü gösteriyor. Oysa sokaklarda yaşayanlar kış hiç gelsin istemiyor. Yalnızca sokakta yaşayan insanlar için değil hayvanlar için de kış acımasız. Soğuk havalarda onlarda üşüyor, hatta yiyecek bile bulamıyor. Sokak hayvanları için vatandaşlar olarak bazı yapılması gerekenler var.
Isparta’da kış ayları çetin geçiyor. Oysa sokaklarda yaşayanlar kış hiç gelsin istemiyor. Yalnızca sokakta yaşayan insanlar için değil hayvanlar için de kış acımasız. Soğuk havalarda onlarda üşüyor, hatta yiyecek bile bulamıyor. Biz sıcak evimizde otururken pek farkında değiliz ama, sahipsiz hayvanların sokaktaki yaşamı kış şartlarıyla birlikte iyice zorlaşıyor. Sığınacak bir yer bulamayanlar donarak ölürken, yiyecek bulamadığı için açlıktan ölenler de oldukça fazla. Sokak hayvanları için vatandaşlar olarak bazı yapılması gerekenler var. Her vatandaş onları soğuktan korumalı ve evlerinin önüne bir kap yiyecek koymalı. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar gözümüzün önünde kediler ve köpekler canlansa da kuşların da unutulmaması gerekiyor. Özellikle evlerin camları önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler konulabilir. Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri de yeni park etmiş arabaların motor bölümleri.  Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle ciddi şekilde yaralanabiliyor Bu nedenle özellikle karlı günlerde arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka aracın kaput bölümü kontrol edilmeli, lastik üstleri ve aracın alt bölümüne göz atılmalı.
Kış mevsimi olanca sertliğiyle yüzünü gösteriyor. Oysa sokaklarda yaşayanlar kış hiç gelsin istemiyor. Yalnızca sokakta yaşayan insanlar için değil hayvanlar için de kış acımasız. Soğuk havalarda onlarda üşüyor, hatta yiyecek bile bulamıyor. Sokak hayvanları için vatandaşlar olarak bazı yapılması gerekenler var.

Isparta’da kış ayları çetin geçiyor. Oysa sokaklarda yaşayanlar kış hiç gelsin istemiyor. Yalnızca sokakta yaşayan insanlar için değil hayvanlar için de kış acımasız. Soğuk havalarda onlarda üşüyor, hatta yiyecek bile bulamıyor.

Biz sıcak evimizde otururken pek farkında değiliz ama, sahipsiz hayvanların sokaktaki yaşamı kış şartlarıyla birlikte iyice zorlaşıyor. Sığınacak bir yer bulamayanlar donarak ölürken, yiyecek bulamadığı için açlıktan ölenler de oldukça fazla.

Sokak hayvanları için vatandaşlar olarak bazı yapılması gerekenler var. Her vatandaş onları soğuktan korumalı ve evlerinin önüne bir kap yiyecek koymalı. Bu bizim vatandaşlık görevimiz.

Sokak hayvanları denildiğinde her ne kadar gözümüzün önünde kediler ve köpekler canlansa da kuşların da unutulmaması gerekiyor. Özellikle evlerin camları önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler konulabilir.

Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri de yeni park etmiş arabaların motor bölümleri.  Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle ciddi şekilde yaralanabiliyor

Bu nedenle özellikle karlı günlerde arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka aracın kaput bölümü kontrol edilmeli, lastik üstleri ve aracın alt bölümüne göz atılmalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.